..aenye
Mama grudniowa'06
hehe, cosmo :-) glupio zrobilas
ja kocham, po prostu zazeram sie kuchnia chinska, smakuje mi tam prawie wszystko, desery, ryze, makarony, kaczki, miesa, ryby, slodko kwasno, ostro, ciemno... niewazne! i dlatego chcialam w koncu sama sprobowac.. ale nie poszlam do asian marketu, glupia, tylko tao tao pokupowalam :-( i nie wiem, nie mam zadnego przepisu, chcialam zrobic cos a la knajpa wook (nie wiem, czy znacie, rewelacyjne, ale pseudoazjatyckie zarcie - przepyszne, tanie, pomyslowe....) i nie wyszlo. nie polecam bambusa tao tao, dla mnie strasznie smierdzi i zasmrodzilo mi to cale danie.
no ale nic, dodalam cebulke, czosnek, sos ciemny, seler naciowy, ryz podsmaze z jajkiem i warzywami i jakos zjemy. ale nastepnym razem ide do knajpy
ja kocham, po prostu zazeram sie kuchnia chinska, smakuje mi tam prawie wszystko, desery, ryze, makarony, kaczki, miesa, ryby, slodko kwasno, ostro, ciemno... niewazne! i dlatego chcialam w koncu sama sprobowac.. ale nie poszlam do asian marketu, glupia, tylko tao tao pokupowalam :-( i nie wiem, nie mam zadnego przepisu, chcialam zrobic cos a la knajpa wook (nie wiem, czy znacie, rewelacyjne, ale pseudoazjatyckie zarcie - przepyszne, tanie, pomyslowe....) i nie wyszlo. nie polecam bambusa tao tao, dla mnie strasznie smierdzi i zasmrodzilo mi to cale danie. no ale nic, dodalam cebulke, czosnek, sos ciemny, seler naciowy, ryz podsmaze z jajkiem i warzywami i jakos zjemy. ale nastepnym razem ide do knajpy

robie wywwar z miesa i wloszczyzny jak juz ziemniaki tez sa miekkie wrzucam szczaw i zupa gotowa,zabielam tez smietana,Jedni wbijaja roztrzsepane jajko do zupy i zagotowuja a inni gotuja jaja na twardo jako dodatek.Tak samo z ogorkowa zupa z przecieru ogorkowego robisz(bez jaj oczywiscie);-)

)wrzucam na pare min do wok-a po chwili te piers usmazona i tyle
normalnie ja to bym sie dawno zezygala
katastrofa,zawsze zimne je
choc ostatnio troche lepiej ale tez...jakby jadal tak jak sie rusza to bym nie zdazyla talerza mu przysunac do buzi