reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Wszystkim mamaom dziekujemy za gratulacje:-):-):-):-):-)
Ja wlasnie zrobilam sobie na kolacyjke pyszna salatke kebabowa:-p:-p:-p:-)zaraz dziecko do kapieli i zasiadam do jedzonka.
Dziewczyny brzych mi rosnie i napewno juz przytylam.Dzis chodzilam w spodniach bez paska w ktorych zawsze go nosilam.

GRATULUJE WSZYSTKIM MAMUSIA NOWYCH DZIDZIóW
MOJE KOLEZANKA BEDZIE MIEC KOLEJNEGO DZIDZIOLKA W MAJA A JA SI E CIESZE JAKBYM TO JA BYłA W CIAZY:-)

JENY JAK SUPER BYC MAMA
SPOKOJNEJ CIAZY , KROTKIEGO PORODU I ZDROWYCH DZIDZIOLI TEGO WAM;-) ZYCZE KOCHANE CIOCIE BB

Iwonko ja na kolacje jadłam pizze wiem że o wartościach odżywczych w tym moge zapomnieć ale dobiłam to brzoskiwnia więc mniejsze wyrzuty sumienia:-):-):-):-) ja narazie jeszcze nie czuje że tyje ale pewnie za niedługo i mnie to dotknie :tak::tak:no ale póki co czuje jakby każda z moich piersi ważyła po co najmniej 5 kilogramów:baffled:
agusiu bardzo dziękujemy za gratulacje :tak::tak::tak::-):-):-)

JA CALY DZIEN MIALAM URWANIE GLOWY :-(ARYAN BYL STRASZNIE MARUDNY NIC MU NIE ODPOWIADALO MYSLE ZE TO ZEBY:dry: I OBY WKONCU WYSZLY:tak:ALE JESTEM DUMNA Z MOJEGO SYNECZKA BO DZIS PORAZ PIERWSZY USNAL SAM W LOZECZKU BEZ BYJENIA:-) TRWALO TO 50MINUT ALE JEST EFEKT;-)PO ZA TYM CZUJE SIE DOBRZE NAD RANEM MNIE COS BOLI BRZUCH I WIECZOREM PRZED SNEM A W DZIEN JEST OK ;-)

czesc, majoweczki :-) ja dopiero skonczylam prace przy FPFF i mam czas cos przeczytac i napisac :-) jejjjjjjjku, moj synek ostatnie kilka dni mial katar i kaszlal troche od tego, najgorsze nocki, bo zatykalo go i budzil sie doslownie co chwile (a wtedy wlasnie ja przejmowalam nad nim opieke po pracy, urgh. to sie wyspalam :-D)
no ale juz jest lepiej :-) na szczescie na katarku sie skonczylo, dwa ndi tylko mial 37st i dalam eurespal (wg lekarza). no i synus jak zawsze po eurespalu cudnie spal cale dnie niemal :-) kocham ten lek :-D :-D :-D no ale od dzisiaj koniec..

co do mdlosci, z Filipkiem zdarzylo mi sie miec doslownie kilkanascie razy, nie codziennie. moze dwa, trzy razy wymiotowalam, najczesciej tylko mnie mulilo. i nie moglam na mieso, szczegolnie w sosie, patrzec na poczatku (a zawsze pozeram). teraz jeszcze mi sie tak naprawde nie zaczely mdlosci (z iolem zaczely sie po 8 tyg), ale ostatnio jak nad ranem ok 6-7 wstaje do mlodego robic mu mleko do lozeczka jeszcze to straaasznie sie czuje. na szczescie moge sie polozyc jeszcze i dospac troche, bo z dwie godzinki synus mi daje jeszcze, godzinke najmniej :-)

co do przytycia - przytylam ostatnio 20kg (najwiecej na koncu), choc wcale duzo nie jadlam. i w ogole tego nie bylo po mnie widac (jak wroce do domu wkleje fotki). tylko brzuch mialam cos jakby wiekszy ;-) ale to byla woda, do dzisiaj juz nie ma sladu po tych dodatkowych kg, wiec laseczki - nie przejmowac sie :-) (a ta woda przez pierwsze trzy miesiace masakrycznie wychodzila ze mnie, sikalam i sikalam, a i pocilam sie okropnie, najgorzej w nocy.. cala mokra sie budzilam nieraz. a to o tyle dziwne, ze ja z reguly nigdy sie nie poce, nawet, jak porzadnie sie mecze w upale)

a i co do USG - mialam robione co miesiac i tez zamierzam. pierwsze bylo z przypadku ostatnio, jak bylam w 4tc3d i nic nie bylo widac, teraz pojde w 9tc. moj lekarz (chodze prywatnie) jest uwazany za jednego z najlepszych specjalistow w Polsce i ufam mu calkowicie. a poza tym umarlabym, gdybym nie zobaczyla co miesiac mojego skarbka, i nie wstydze sie przyznac, ze kocham te wizyty :-)
z powodu czynnosci skurczowej od 17tc do konca ciazy z F. (taka uroda, nic sie zlego nie dzialo oprocz skurczow) mialam nawet czesciej robione usg, np. w szpitalu, gdzie mnie na chwile polozyli. i jakos nikt nie mial zadnych przeciwskazan.

dobra, koncze :-) buziam was wszystkie!!!

Witam majoweczki:-)
Karola Zycze bezbolesnego zabkowania synkowi:-)Jak dobrze ze ja nigdy nie mialam problemu przy usypianiu dziecka.Chodzi mi o bujanie czy noszenie na rekach.Od poczatku mialam grzeczna coreczke co teraz juz nie mozna zabardzo tak powiedziec:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DSzczegolnie jak krzyknie slowo NIE:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:Cala ulica ja slyszy wtedy:shocked2:;-)
Aenye Eurespal:szok: masz super ja wiem ze to jest super lek ale moje dziecko tego nie ruszy zreszta ja tez bym tego nie tknela:no::no::no::eek:.Ona wogole nie chce zadnych lekow mi przyjmowac i mam z tym duzy problem......:-:)baffled:Zycze tej ciazy bez skurczowej:tak:i zdrowka synkowi:-) A te poty po porodzie to masakra,pamietam je.Ja to szybko zrzucilam wage,moje dziecko ze mnie wszystko wyssalo ze bylam 8 kilo na minusie niz przed ciaza.
Puchatko powiem ci ze w zeszlej ciazy nie patrzylam zbytnio na wartosciowe jedzenie,jadlam to na co mialam ochote no i duzo mleka pilam,litrami:tak:

reklama
Do góry