• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Witam i ja. Wreszcie działa u mnie neostrada, ufff ale z panem z pomocy technicznej zajęło nam to ponad godzinę, żeby zadziałała... To znaczy że być może będę tu częściej.

Mój Maksio chory. Wczoraj odebrałam go ze złobka, był marudny i wydawało mi się, że się nie wyspał bo o dziwo zasnął tam... w domu trochę się pobawił, potem zrobiły mu się szkliste oczka, zrobił się czerwony... miał 39 stopni biedaczek! Dałam mu panadol i oczywiście szalał do 22.30 :-( Dziś rano 38 stopni na dobry początek dnia, przyjechała lekarka, stwierdziła brzydkie zapalenie gardła i dała antybiotyk. Maks już śpi teraz, co mu się nie zdarza normalnie.

Przy okazij porozmawiałam z lekarką o szpitalu w Wołominie, w którym ona pracuje "na noworodkach". Otóż nic złego nie powiedziała o tym szpitalu ale szczerze mówiąc wcale mnie do niego nie zachęcała, dało mi to dużo do myślenia; czyli MM Twoja niezbyt pochlebna opinia się potwierdza. Tyle mi pani doktor powiedziała, że nie mają dobrego zaplecza "oiomowego" dla noworodków, wiec jeżeli zachodzi jakieś podejrzenie komplikacji czy problemów ze zdrowiem malucha to tam nie jechać. Czyli jednak będzie Warszawa, tylko który szpital :confused:

Tolka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!! :tak: :tak:

reklama
Ola w sumie to uwazam,ze nie ma zadnego cudownego szpitala w ktorym nie mieli by jakiejs wpadki.Mysle,ze kazdy szpital i prawie kazdy lekarz ma cos na sumieniu.Ja tez :(
Rzeczywiscie,jesli chodzi o malucha to chyba lepiej w wawie bo wiele szpitali w niewielkiej odleglosci niz z wolomina do wawy jechac.Oby tylko nie bylo tak tloczno na porodowkach.
Kurcze ale to forum wciaga.mialam isc polezec a jeszcze tu siedze.

MM - dokładnie, każdy szpital zbiera zarówno bardzo dobre jak i złe opinie, pewnie zależy to od tego, na kogo się trafi, jaki dzień będzie miała położna/lekarz, itp. Podobno teraz wyż demograficzny, trochę to przerażające, oby nas tylko nie odsyłali z miejsca na miejsce ufff!

< wszystkiego naj...........

piszecie o uniwersalnych kolorach ciuszków dla szkrabów ale to naprawde problem (może nie wszedzie) ja dziś tez byłam odwiedzić dwa sklepy i wszystko róż albo niebieski ja chciałabym kolorowe paski ,trawiasta zieleń a tu nic...:-(moja Ania będzie różowa trudno ,ostatnio odkryłam firme next na allegro z ubrańkami dla maluchów sa bardzo ładne już wygrałam kilka aukcji żaluje tylko że nigdy nie spotkałam tej sieci sklepów :no:

Nati, nie ma żadnych przeciwwskazań dla połączenia dziewczynka+niebieski (niebieski to mój absolutnie ulubiony kolor, za różem nie przepadam) - za to u chłopców róż ograniczyłabym do minimalnych akcentów jeżeli już ;-);-)

Pewnie ze niebieska moze byc dziewczynka:) Raczej tylko chlopcowi roz nie pasuje ale na odwrot jest ok

Taka znajoma dwa dni temu urodzila.Miala oplacona polozna na Majdlaisnkiego ale nie dojechali tam bo juz czula ze rodzi i ja maz tu za wiozl do Praskiego.Jest zadowolona.Porod szybki.Po dwoch godzinach urodzila.Teraz lezy z jedna babka na salce,nie ma tloku.

uff no właśnie Iwonka ja to się boję że z tej Zielonki to się mogę nie przedostać do szpitala w Wawie w godzinach szczytu - chyba że karetką na sygnale ;-);-)
Dobrze że znajoma ma dobre wrażenia po porodzie, pamiętam, że Ty pisałaś że wszystko tylko nie szpital praski...!

reklama
No tak,bo warunki mimo ze niby po remioncie ale w sumie spalam na korytarzu,tylko jakies scianki dzialowe z Kg zrobione bez sufitu.Jesli chodzi o sale porodowa to nie ma zadnych udogodnien.pilek,prysznicy nie wiem tam czxego.Jeden wspolny prysznic dla calego odzialu na ktory trzeba przejsc przez izbe przyjec ......No chyba ze p[ojedynke sale.tak jak ja wzielam bo sobie nie wyobrazalm isc jak kaczka a tam pelno gapiow i jeszcze z mega pielucha miedzy nogami.Nie wiem jak zaplecze medyczne wyglada.Ale tam gdzie myja dziecko zaraz po porodzie na kafelkach grzyb.....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry