reklama

Majóweczki 2008

reklama
mm81 miałam leżeć w szpitalu, ale juz tam po woli wariowałam z braku chęci do robienia czegokolwiek.
iwonka lekarz chce podtrzymac ciążę do conajmniej 32 tygodnia, ale nie wie czy to będzie możliwe.Jeżeli w poniedziałek(mam wizyte) pojawi się rozwarcie lub szyjka jeszcze się skróci to od razu będę miała zakładany szew, bo to jest zbyt niebezpieczne.

Czytałam wczoraj o pessar, z tego co wiem to szew na tym etapie ciąży, tym bardziej przy skurczach często lubi puszczać.
Ufam że będzie dobrze, 28 mm to jest jeszcze dopuszczalna długość szyjki, ja mam narazie 40mm i twardnienie brzuszka, macica się stawia, mam brać magnez i nospę.
Czy nie możemy normalnie i spokojnie przechodzić ciąży, zawsze się coś przyplącze.

Czesc Dziewczynki:-)
Dziekuje za wirtualne pączusie:-)
Iwonko Ty jako doswiadczona mama podpowiesz nam jakich kosmetyków uzywac dla malenstwa? Dzis byłam w sklepie i tyle tego ze glowa boli, wachałam kosmetyki z serii HIPP BABY i tak slicznie pachniało ze az sie rozamrzyłam, bo juz bym chciała wsmarowywac to w pupcie malenstwa. Masz jakies zdanie o tej serii? a moze inne mamy sie wypowiedzą:-)

magda na wcześniejszym badaniu moja szyjka miała 36mm i w ciągu niecałych 3 tygodni tak się skróciła.zobacze w poniedziałek co mi powiedzą.byle malutka jak najdłużej w brzuszku była.mąż kupił mi laptop, bo widział co przeżywam gapiąc się w pudło, ale już musze kończyć, bo oczy mnie bardzo pięką i co godzine mam skurcze:-(
Boże tak bardzo chciałabym aby wszystko wróciło do normy:-(

Natala, trzymaj się!!!
co do kosmetyków to ja mam doświadeczenie mamy atopika ;-):
myślę ze jak najmniej kosmetyków na początek: Oliatum do kąpieli, linomag do pupy, i w razie odparzeń Sudocream, ale nie na stałe bo mojej małej tak wysuszył śluzówkę że jej pochwa zrosła :-(:-(:-(. ale ja stosowałam go na stałe bo jest naprawdę super na zaczerwienienie. pediatra kazał nie stosować oliwki, potem kąpiel w krochmalu. i tyle. więc z kosmetykami nie zaszaleję :-):-):-)

Natala
jesteśmy z Tobą, Sonia niech sobie posiedzi w brzuszku jak najdłużej.
A dziewczyny co u Vivien, ona też chyba miała jakieś problemy, sączące się wody, dawno nie było wiadomości od niej. Mam nadzieje że nic złego się nie dzieje.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry