reklama

Majóweczki 2008

Witajcie Majowe Mamy,

Wszyskie mamy z nakzaem leżenia - wytrwałości, juz tak niewiele do końca nam zostało....

Natala - moja koleżanka urodziła przez cesarskie cięcie w 7 miesiącu synka właśniez powodu zatrucia ciążowego. Był taki malutki, że nosił ubranka dla lalek a teraz jaki chłopak z niego. Mój Mieszko (są rówieśnikami) co chwila jakaś infekcja a ten młodzieniec chyba tylko dwa razy katarek miał - taki okaz zdrowia z niego! . Głowa do góry - Sonia też będzie zdrowiutka.

W końcu wróciłam na właściwe tory żywieniowe :-D Mam taka ogromną chętkę na gotowane warzywa, że zupka jarzynowa już zjedzona. Po tym opychaniu się słodyczami nareszcie jem tak jak powinnam. Wieczorem ryż z warzywami :-D

reklama
Dotkass nie mysl,ze cos u Ciebie tez moze byc zle.
U mnie to wykryli 20 grudnia.Pozniej w lutym inny lekarz tez potwierdzil te poszerzone miedniczki ale powiedzial,ze w zaleznosci od plci jest troche lepsza lub gorsza sytuacja.U mnie jest ta lepsza plec :) Na codzien wogole o tym nie mysle,zakladam ze wszystko bedzie ok.U mojego brata jak mial juz ok 10 lat podczas badania wyszlo,ze ma jedna nerke o polowe mniejsza od drugiej,a objawow tego zadnych nie ma.
Mimo krotkiego stazu pracy naogladalam sie wiele przypadkow,ktore wg ksiazek medycznych nie mialy racji bytu.Tzn zwierze juz dawno nie powinno zyc z takimi wynikami lub objawami a zylo i to dlugo i calkiem dobrze.Wiec wiem,ze z natura roznie bywa i nie ma co sie zalamywac po badaniach

Moj dzidzius ma poszerzone miedniczki nerkowe i jakas cyste w glowce.Cysta niby fizjologicznie zanika pod koniec ciazy ale te nerki trzeba bedzie po porodzie skontrolowac.Staram sie o tym nie myslec ale jednak nie do konca wszystko jest ok.
Nie martw sie- mojej przyjaciółki córeczka tez miała to z nerkami. Córeczka jest zdrowa. Po prostu po porodzie sprawdzili dokładniej czy nic nie ma groźnego. Wszystko skończyło sie b.dobrze.

Co do głaskania brzuszka- rzeczywiście nie można.Mówimy o takim dłuższym głaskaniu - a nie jakiś krótkich objawach czułości lub podczas smarowania brzuszka kremem.
na ten przykład Nasz Bocian - Strony o Rodzinie - Forum - GŁASKANIE BRZUCHA W CZASIE CIĄŻY

straszne są te wieści o problemach majóweczek. tak sie pocieszam, ze skoro dziecko na usg wygląda tak jak " dokończone", to już da rade.

Teraz ja się szykuje na wizytę u lekarz i zobaczymy co mi powie ale chyba ją poproszę żeby mi dzisiaj usg zrobiła bo chciałabym wiedzieć czy wszystko ok jest;-) pewnie znowu z 2h w kolejce poczekam ale chyba dam rade:confused:

Pozdrawiam Majóweczki trzymajcie się:-)

Szopek dzieki za pocieszenie.Gin od usg dal nam juz namiary na specjaliste od usg dzieci i mamy isc 2 tyg po porodzie.

Mysle,ze teraz juz kazdy z naszych majowych dzidziusiow jest na tyle "dokonczony" ze da rade,ale oczywiscie lepiej zeby malenstwa posiedzialy w brzuszkach mniej wiecej do wyznaczonych terminow rozpakowywania sie :)

Mysle,ze teraz juz kazdy z naszych majowych dzidziusiow jest na tyle "dokonczony" ze da rade,ale oczywiscie lepiej zeby malenstwa posiedzialy w brzuszkach mniej wiecej do wyznaczonych terminow rozpakowywania sie :)

Zgadza się, najlepiej jak najdłużej, więc trzeba się cieszyć, że są i wtedy napewno będzie dobrze :-) a z resztą to my kobitki juz sobie damy radę, jak to my ;-)

Przepraszam,że pytam ale nie było mniee te kilka dni i chciałabym wiedzieć co sie dzieje z synkiem Tolki???coś nie tak?Bede dobrej myśli co do mojrgo maleństwa i naszych majówek majacych podobne problemy:tak:.

Witajcie dziewczyny ja dopiero teraz wróciłam do domu . Rano mósiałam zawiesc mame do pracy , potem zakupy zrobiłam na obiad. Jak wróciłam odrazu odezwała sie koleżanka i poszlyśmy na spacer z pieskami .A potem na zakupi dla siebie i maluszka. Byłam tez w cerfour i jest promocja sterylizatora mikrofalowego avent z 149 na 99 zł . Byłem też wczoraj w tesco zeby kupić proszek Jelp ten z promocji. I oczywiście go nie było . Ja to zawsze mam pecha :(

reklama
Zmarl mojego meza dziadek,w rodzinie zaloba..........mial 83 lata .Moj R bardzo smutny biedaczek.Ja tak nie przezywam bo wiadomo,nie moj dziadek choc znalam go kilka lat....no ale wiem ze juz mial swoje lata i tam mu bedzie dobrze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry