• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Pojechaliśmy po wózek do sklepu, mąż od razu miał telefon z pracy, wyszedł ze sklepu na pół godziny rozmawiać; potem wrócił z pytaniem "to który bierzemy?". Ja miałam już wózek wybrany, zapłaciliśmy i koniec zakupów.

Skąd ja to znam?? :baffled::baffled: Mój mąż to też zaawansowany pracoholik i wiecznie przyklejony do komórki... oczywiscie każdy telefon jest wazny :wściekła/y:

Ola K. ja ciążę zaczynałam miałam 168,0 płytek krwi, ostatnio miałam 127 a teraz mam 150, ale piłam dużo soków i jadłam dużo białego sera, może przez to wzrosły. Lekarz mówi, że nadal ich mało, ale że już jest lepiej.

Co do imion to dla chłopca mamy wybrane bo ja coś od początku miałam przeczucie że to chłopiec, wczoraj nawet rozmawiałam z mężem że jak synuś to Michał

znam przypadki, ze lekarze mylą się w obie strony dlatego tak fajnie nie wiedzieć i ieć niespodziankę

wlasnie zrobilam sobie liste rzeczy do kupienia na czas porodu i po, dla mnie i dla synka. kurcze, ale lista! ja poza ciuszkami nic nie mam, zadnych kosmetykow, farmaceutykow itp, do tego masa drobiazgow jak przewijak, pieluszki tetrowe, termometr itd. chyba czas zaczac zbierac?

Magali.... no już najwyższy czas.... żeby być spokojna, że ze wszystkim się zdąży!

Cosmolady, to to moje 120 nie najlepiej wygląda wobec tego. Lekarka kazała mi brać 3x2 tab. kwasu foliowego, że to ma wspomóc produkcję płytek. Ciekawe czy tak będzie.

Cosmolady - to macie niespodziankę!!!Ja bym już nie chciała takiej przed porodem bo mamy wszystko dla dziewczynki:-D:tak:.
Szok taka wiadomość ci lekarze maja jakies trefne usg czy co?Jak nie wiedza na 100% to po co nadzieje rodzicom robic a potem ją odbierać jak juz się nastawili:crazy:
Ja też 100 razy sie upewniałam czy to niunia i dopóki nam zdjecia cipki nie pokazał to nie byliśmy sami pewnie -i jeszcze to gadanie ludzi czy oby na pewno dziewczynaka ?To takie wkurzające wierzcie....A przecież lekarz 3 razy sie nie myli tymbarzdiej ,że dwóich mi mówiło co bedzie i na nic bym juz tej wiadomości nie zamieniła!!!Miała być NELA i bedzie:-).
No ja ide kochane ziemniaczki obrać i lece po małego do przedszkola-chmury ida ale niech lepiej nie pada bo wracamy na piechotkę:-p.

No a ja mam problem własnie przyszłam do mamy a tu list z Zusu . Wzywają mnie na badanie :szok:.
Czy któraś z was była na czyms takim ???
Boje sie troche ze moze macierzyńskiego nie beda mi chcieli płacić :szok:.

Vanessa a ile juz jestes na zwolnieniu??Bo chyba mozna byc 162 dni a pozniej ZUS moze wezwac na badania.U kobiet w ciazy dalej wyplacaja zasilek chorobowy.A macierzynski na pewno dostaniesz po urodzeniu dziecka.

reklama
Ola K. pij przy tym więcej soków może pomoże :)
mojej koleżance lekarz mówił, ze dziewuszka za każdym razem rodziła rok temu latem miała pokupowane same sukienki i rzeczy pod dziewczynke a tu chłopca urodziła... Mój był pewien niby na 100% i dzisiaj i miesiąc temu co do płci no ale cóż...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry