• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

reklama
A wiecie ze ja jakos za lodami nie przepadam,wole jakis koktajl owocowy.W koncu dzis nic nie robilam.tzn ugotowlama zupke,zrobilam jedno nasze pranie i umylam wlosy.A tak to nic.A teraz zjadam sie rodzynkami bo chcialo mi sie slodkiego.

słodkiego mówicie? wstyd się przyznać, ale dziś wciągnęłam 1/2 tabliczki czekolady. normalnie może leżeć tygodniami i mnie nie kusi, wole ciastka, a dzis kawałek za kawalkiem, dobrze, że było tylko pół :) teraz mam wyrzuty sumienia, bo mam cholernie wysoki cholesterol i lekarz kazal mi uwazac, skoro nie moge brac lekow! gupia baba ze mnie!

a propos tej awarii pradu jeszcze, to ja tez baaaardzo lubilam jak bylam mala, bo wtedy wszyscy siedzielismy w jednym pokoju przy swiecach i nie bylo ogladania tv wiec bylismy "zmuszeni" ze soba rozmawiac, byc. super, teraz to by trzeba bylo wyrzucic to pudlo, bo inaczej nie da sie zmobilizowac i go nie wlaczac. zlodziej czasu. w sumie internet tez, ale jakos inaczej, bo jak maz jest to ja raczej nie siedze przy kompie a przy tv owszem.

Ja tez mam dzisiaj strasznego lenia... poza prasowaniem i podgrzaniem sobie obiadu nic nie zrobilam... I mam jakis maly dolek od wczoraj, chyba hormony...

Dziewczyny, kiedys byla rozmowa na temat pasow poporodowych, zeby szybciej do formy wrocic... czy ktoras z Was moze juz takowy zakupila?? Bo patrzylam na allegro, to maja dosc duzy wybor i nie do konca wiem na co najlepiej sie zdecydowac.

magali u mnie to jak jest cos słodkiego to zaraz nie ma, nie ma sposobu, żeby wytrzymało...jak jest to zaraz wsuwam :-D:-D:-D

Łania ja jeszcze nie myślałam nad tym pasem, poczekam do porodu

Cześć Dziewczyny
Jestem już na bieżąco z BB, tylko z weną do pisania jest u mnie źle. Jestem jakaś słaba i jakby ciągle nieprzytomna. Synek tak kopie, że czasami się zwijam, tak boli.
Trochę mam dosyć już tego stanu, jestem zmęczona.
Jutro mam wizytę u lekarza to się może dowiem kiedy cc.

Madamagda i Lady, widziałam waszego lekarza Bloka na oddziale, bo prowadził moją koleżankę z sali. Strasznie się na niego wściekała, bo był u niej tylko raz przez cały jej pobyt w szpitalu.

A ogólnie to mają tam burdel na kółkach. Każdy lekarz mówi co innego. Ja się wypisałam w sobotę, wczoraj byłam po wypis i nie dali mi L4 do pracy, bo nikt nic nie wiedział, że mi to potrzebne...Więc musiałam jeszcze raz dziś rano tam pojechać po zwolnienie i gnojki dali mi tylko zwolnienie na czas pobytu w szpitalu. I kurde dlatego jutro znowu muszę jechać na wizytę do mojej lekarki, żeby mieć ciągłość zwolnienia!! Oszaleję!!I jak ja mam leżeć w domu i sie nie męczyć, jak codziennie muszę gdzieś jeździć, przez tych patałachów!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Aurelka fajnie, że się odezwałaś, nie denerwuj się Kochana, chociaż wiem, że łatwo mówić, a w takiej sytuacji ciężko się nie wk...ać. Twój Mały kopie, a nasza Niunia od kilku dni mało co, raczej się wygina jakby się szykowała do wyjścia, od wczoraj zauważyłam, że powoli wycieka mi z pochwy coś jak czop śluzowy, więc nie zdziwię się jak za ok 3-4 tygodnie będziemy 3 osobową rodzinką ;-)

Aurelia a mówiłaś im że potrzebujesz zwolnienie do pracy ?
o takich sprawach trzeba informować lekarza który wypisuje Cie ze szpitala .
Z tego co sie orientuje to normalnie w szpitalu można otrzymać TYLKO zwolnienie na czas pobytu ....a zwolnienie na inne dni z pracy otrzymuje sie TYLKO od lekarza prowadzącego twoją ciąże ...trochę popaprane te przepisy ...ale z tego wynika że winna jest twoja Pani ginekolog a nie szpital ...

Co do Bloka to ja nie mogę mu nic zarzucić ..mną sie opiekuje bardzo dobrze ...był kilka razy u mnie jak leżałam w szpitalu ok tygodnia ...i mu nic nie płace na lewo .\

Ogólnie to ja nic nie moge złego powiedzieć na ten szpital ...wiadomo to nie hotel ..idzie sie tam po " coś " a nie na wakacje ....a poza tym wiadomo w jakim stanie jest służba zdrowia w polsce ...tragicznym .Szpitale publiczne klepią biedę a i tak sobie radzą jak mogą :(

reklama
Madamagda i Lady, widziałam waszego lekarza Bloka na oddziale, bo prowadził moją koleżankę z sali. Strasznie się na niego wściekała, bo był u niej tylko raz przez cały jej pobyt w szpitalu.
Mi się wydaje że on więcej czasu po prostu spędza w przychodni i w swoim gabinecie, więc się nie dziwię że w szpitalu jego tak mało.
Ja byłam wczoraj u niego, jak mnie przyjmuje to min 40 min mi poświęca, więc i tak jestem pełna podzwiu kiedy on znajduje czas dla tych wszystkich pacjentek.
Nawet jak chodze do niego, nie chcę rodzić na Chałbińskiego, tylko Kamińskiego mimo że Blok mnie kusi tym że gdybym rodziła własnie na Klinkach nie miała bym problemu z ustaleniem terminu cc. Tak musze kombinować.:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry