reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witam nową majóweczkę. Dobze że będzie u Ciebie chłopczyk bo mamy dużą różnicę pomiędzy dziwczynkami i chłopczykami:)

Moja Zuzia znowu ma czkwakę. przed chwilką miodku troszkę zjadłam i chyba posmakował jej i za szybko połykała wody :)

Spadam dziewczyny na wyrko bo za długo przed kompem siedzę.

W końcu słoneczko wyszło. Mam nadzieję że na długo:)

Witajcie kobietki!
Buszowałam w kuchni i nie miałam czasu was odwiedzić, ale już nadrobiłam zaległości.
Zrobiłam 2 obiady dla mnie placuszki ziemniaczane (Kamilka mi smaka wczoraj zrobiła) a dla męża i troszkę tez dla mnie ryż z pieczarkami, brokułami i kukurydzą mniam mniam.
Ostatnio mam straszny apetyt, no i brakuje mi cukru, zajadała bym się słodyczami ile wlezie, choć tego nie robię, staram się trzymać fason. 32 tydzień a ja mam 9,5 kg na "+" więc chyba nie jest źle.
U nas biało choć powoli się juz topi śnieżek.

Witaj Ming:-):-):-)

Kamilka rzeczywiście zwolnij, zwłaszcza jak masz bóle brzuszka:tak: Chętnie skorzystam z jakiegoś przepisu na ciacho, tylko prosimy tak łopatologicznie:-D

Aurelia - ale wiesz co ja nie mam już teraz bólów brzuszka po wysiłku tak jak Ty. Mi tylko twardnieje bebolek. Ale jak leże to jest wszystko ok. Chociaż pomimo że ten lekarz to znajomy naszej rodziny to chyba przy nastepnej ciąży go sobie zmienię.

Na Twoim miejscu zastanowiłabym się czy go wcześniej nie zmienić.
Bo jego metody są... delikatnie mówiąc dziwne (brak usg, nie robi pomiaru glukozy, teraz nie daje Ci leków??)
Moją ciążę prowadzi lekarz po 70tce ale z nowoczesnymi metodami jest "za pan brat".
Już pisałam, że od początku miałam problemy z ciążą (2 razy leżałam na tzw. "podtrzymaniu") i od poczatku miałam twardniejący brzuch połączony z takimi bólami jak na miesiączkę (nieraz b.mocnymi), do tego skracała mi się szyjka i on mi dawał do 29tyg Kaprogest, teraz biorę no-spę i magnez z potasem. Ale już mi zapowiedział, że jeśli mi się zaczną znowu pojawiać skurcze to mam od razu przyjechać, to mi da fenoterol.

witam nowa majoweczke
wiecie co weszlam na watek torby do szpitala i szczerze mowiac ja bym tak nie umiala do konca prawie czekac:tak::tak: jestem za nerwowa i w dodatku jak sama czegos nie zrobie to pozniej jak mialby za mnie zrobic to kuba chodzi mi tylko o szykowanie do szpitala czy jakies dokupienie rzeczy to bym chyba ze stresu padla... ja musze wszystkiego sama dopilnowac:happy::happy::happy: co do gotowania to u mnie wszystko wrze i wszystkie palniki zajete a ja nie mam co zjesc:angry::no::no:... nawet nie mam jak do kuchni wejsc... wlasnie wyslalam tesciowa po paczki i ciastka

bo mam to samo co magda nie moge sie najesc slodyczy... ciagle mi malo...

Witam nową Majóweczkę.

Na obiadek mam zupkę ogórkową i zrobiłam makaron swojej roboty :tak:, a do niego mam zmiksowane jagódki :-)... a co? trzeba sobie dogadzać :-D

Dalej walczę z przedświątecznymi porządkami, ale idę teraz troche poleżeć, bo od rana bolał mnie brzuch, a teraz cosik za bardzo :baffled:.
o 15tej przychodzi do mnie mama, więc muszę "trzymać fason", bo bedzie panika na skalę światową :-D.

Witajcie ja od rana na nogach . Byłam zrobic badania a potem pojechalam wyrwac meża z pracy na chwile . Warto było bo kupil mi szlafroczek do szpitala i kupiłam sobie klapki pod prysznic . A potem pojechalam na zakupy na obiad.
Witam nowa majóweczke :-)

reklama
I ja witam nowa majoweczke! Ja tez mialam wywolywany porod po terminie i teraz mam wieeelka nadzieje ze wszystko rozpocznie sie zupelnie normalnie.i przed terminem.
U mnie wyszlo piekne slonko!

Do góry