reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2019

Dokładnie najważniejsze żebyś się nie odwodniła. Wiem że na nudności też pomaga lokomotiv, ale czy przy wymiotach coś by pomógł? Długo się już tak męczysz?
Dzisiaj 3 dzień.. meczy mnie to, bo chętnie bym coś zjadła, ale nie mogę, bo wszystko leci ze mnie :( właśnie zrobiłam sobie kisiel i zastanawiam się, czy to tknąć ..

reklama
Kisiel fajnie wysciela żołądek. Wiec jak masz śluzowke naruszona wymiotami to tylko na dobre Ci wyjdzie nawet jakbyś miała go zwrócić

A ile jest badań iść na cała ciążę w Anglii? Ja pamiętam, że prowadząc ciążę w Polsce przyzwyczaiłam się, że na każdej wizycie widzę dziecko. Więc potem prowadząc ciążę w Niemczech wykupiła pakiet usg gdyż tutaj mieszkam, a a państwo płaci tylko 3 usg na cała ciążę. Nie wiem co zrobię teraz. Pamiętam że w 1 i 2 razy spałam non stop ile się dało. Teraz jakoś nie ciągnie mnie tak do spania, mam zupełnie inne objawy wczesnej ciąży niż poprzednio.
Z tego co wyczytałam, to minimum 2..
Potem stwierdzaja czy jest potrzeba na wiecej.
Ja nie mam żadnych objawów poza bólem podbrzusza i piersi.. Odbija mi się też ciagle :D a szczerze to nie mogę się doczekać czegokolwiek..

Witam się dziewczyny. Czy mogę dołączyć do grona majowych mam? Mam na imię Justyna, to moja druga ciąża, jestem po wizycie u ginekologa - dziś wg OM 5t1d. Jestem taka szczęśliwa i codziennie modlę się, aby wszystko było dobrze aż do terminu porodu [emoji4] gratuluję wszystkim przyszłym mamą i mocno trzymam kciuki za te, które są przed testowaniem [emoji110] [emoji110]

Gratulacje!

@anieok prawda, fajnie sie znowu spotkac[emoji846] na kiedy wypada Ci termin porodu?

@Misiactwo ja myślałam że nie kupię witamin, ale znalazłam prawie idealne. Mają odpowiednią ilość tylko zalecanymch składników. Biorę od kilku dni Omegamed Optima Forte.

@Kasia654 rozlało się pewnie dlatego, że za dużo moczu dałaś do próbki. Ale to nic bo kreska jest! I to piękna, gratuluję [emoji173]

@justjestem ja miałam wesele 4 dni przed terminem miesiączki, zrobiłam test ale była blada kreska więc wypiłam drinka jednego i szampana. A tu dwie kreski 2 dni później. Ale bawiłam się dobrze. Teraz mam trochę stresu do czasu powrotu do Niemiec. Będę za tydzień w niedzielę i lecę od razu do ginekologa [emoji849]

@agrest może na wizycie dla pewności powiedz znowu i częstych wymiarach. Lekarz powinien Ci coś przepisać, bo są od tego leki dla ciężarnych. To jest niebezpieczne. Jeśli lekarz nadal Cię oleje to lepiej jak najszybciej bo zmień.

@Migdalove obyś mogła tu z nami być, mam nadzieję że "weekend miodowy" był owocny. Kiedy testujesz?

@Sechmet tylko dwa [emoji32] jej dla mnie 3 to mało. Co oni tacy oszczędni co Anglicy?

Ja mam trochę stres, bo za kilka dni będę w "czarnym tygodniu" czyli 7. Mam za sobą 2 ciążę stracone właśnie w 7 tygodniu i aż mi słabo na sama myśl [emoji12]

Ann no my mamy 1000 km przed soba na dwa dni tak naprawde. Takze w ogole nie mam ochoty jechac.

Dobrze, ze sie wybawilas, dopoki jest na to sznasa, bo z brzuszkiem juz ciezko [emoji4]

Nie strasz z tym 7 tc bo ja bez tego jestem cala w stresie. Za 4 dni mam wizyte i wariuje.

Just ale ty nie masz powodów do stresu przecież. [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
My jechaliśmy do Zakopanego od nas było 1200km zrobiliśmy to w 12h. Zazwyczaj jedziemy ok 1000km a teraz w całości od rodziców mam 1500, ale dzielimy trasę najpierw do Łodzi, a potem dwa d impozniej do domu. Dzieciaki sie mega mecza, bo w nocy nie umią spać w fotelikach, a i my nocą nie dajemy rady jechać. Więc podróżujemy w ciągu dnia. Ale ile tak można. Tak na prawdę średnio co 6-8mcy jeździmy do Polski mąż 2 razy w roku.
Mamy w lutym imprezę. Mąż bardzo chce jechać bo to 50 jego mamy. Będę wtedy na początku 7mca i nie wiem jak to wytrzymam. No j zabawa z brzuchem to już h mnie standard haha, zaczynałam od własnego ślubu w 6mcu [emoji16]

@Sechmet tylko dwa [emoji32] jej dla mnie 3 to mało. Co oni tacy oszczędni co Anglicy?

Ja mam trochę stres, bo za kilka dni będę w "czarnym tygodniu" czyli 7. Mam za sobą 2 ciążę stracone właśnie w 7 tygodniu i aż mi słabo na sama myśl [emoji12][/QUOTE]

Nie mam pojęcia co z nimi nie tak.. ale moja koleżanka mówiła, że jeśli się czujesz nie pewnie to można poprosić o wizytę.. wyjdzie w trakcie.

Teraz na pewno będzie dobrze!! Niema co się stresować za wczasu.
Ja nawet nie myślę, że mogłoby coś być nie tak ..

reklama
Do góry