Kurczę, tak sobie myślę, że z tym spakowaniem torby do szpitala to niezły pomysł. Ja właśnie wchodzę w 30 tydzień i myślę sobie, że to już naprawdę zleci... Ja też ostatnio kiepsko śpię. Zasypiam szybko, ale budzę się po kilka razy - albo muszę do WC, albo nie umiem się ułożyć, albo kręgosłup boli. Teraz już tak chyba będzie. Mała najbardziej aktywna w nocy więc to też mnie chyba wybudza. Mam prawie wszystko przygotowane. Zostało mi do kupienia łóżeczko dostawne i kilka drobiazgów. Po doświadczeniach z dwójką dzieci, od razu jak zaszłam w trzecią ciążę wiedziałam, że pójdę w tę opcję łóżeczka dostawnego. Wiem, że sama będę spała spokojniej, jak mała będzie tak blisko, łatwiej z karmieniem piersią i do tego przychodzą do nas czasem w nocy starszaki - będzie dla nich miejsce w razie czego, jak malutka będzie w łóżeczku dostawnym a nie z nami w łóżku. Druga rzecz, w którą na pewno się zaopatrzę po swoich poprzednich doświadczeniach, to nosidło ergonomiczne. Okropne miałam bóle kręgosłupa przez takie zwykłe noszenie dzieci.