• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Boże, dziewczyny ale się teraz przestraszyłam....
Dziewczyna mieszkająca 30 km ode mnie zmarła na koronawirusa. 27 latka. Niedawno urodziła dziecko. Jestem w takim szoku, że nie mogę się ogarnąć...
Dziewczyna umarła na sepsę, miała cesarkę i wyszły komplikacje po niej, a że zarazila się też koronowirusem to pewnie pogorszyło jej stan. Straszne, że w tych czasach może zdarzyć się taka sytuacja :(

Dziewczyna umarła na sepsę, miała cesarkę i wyszły komplikacje po niej, a że zarazila się też koronowirusem to pewnie pogorszyło jej stan. Straszne, że w tych czasach może zdarzyć się taka sytuacja :(
no niestety . każdy zabieg to ryzyko. A dodatkowo chyba to sytuacja,w której matka wróciła z Włoch już zarażona …. nie wiem co na ten temat myśleć….. tak dużo trąbią w mediach.....szkoda

Ja sobie tak nabilam do głowy 🤦 że moja zapomni mi wypisać jutro zwolnienie i recepty zdalnie no aż się poryczalam 🙄
Może przedłużyć zdalnie luxmed(bez wizyty) jeśli tam prowadzisz ciążę. Może też wypisać internusta ale musi mieć historię choroby więc musiałabyś wczesniej u niego być np miesiąc temu żeby miał jakiś papierek chociaż notatkę że w ciąży jesteś bo przez telefon nie widać;)

Myślę że ani w jednym ani w drugim miejscu nie będą robić problemu, zus i tak nie sprawdzi bo się izolują...
przedłużone przez internistę (facet) telefonicznie ale z wielką łaską i tylko na tydzień.... muszę pilnować dat.
no i pytanie internisty: "no ale mam przedłużyć Pani tylko z powodu, ze jest Pani w 34 tyg. ciąży ? "No zawał..... nie chciał mi za bardzo wpisać w L4 symbolu "B" - 100 % wynagrodzenia .
za tydzień kolejna batalia …...

przedłużone przez internistę (facet) telefonicznie ale z wielką łaską i tylko na tydzień.... muszę pilnować dat.
no i pytanie internisty: "no ale mam przedłużyć Pani tylko z powodu, ze jest Pani w 34 tyg. ciąży ? "No zawał..... nie chciał mi za bardzo wpisać w L4 symbolu "B" - 100 % wynagrodzenia .
za tydzień kolejna batalia …...
???? Yyyyyy serio ??? 🤦 Masakra co się dzieje

Możecie się śmiać ale dziś wyszłam do biedronki w swoich gumowych rękawiczkach ...stoję przy owocach biorę raz dwa banany kiwi itp. odzywa się starszy Pan co sieje Pani panikę po co te rękawiczki Pani 🤦 i nagle starsza Psni właśnie przez takich młodych jak Wy taka panika jest 😠 kulturalnie odpowiedziałam przepraszam ale czy to Państwa boli? Oprócz siebie dbsm o swoje nienarodzone dziecko i o innych a Państwo co robią zamiast siedzieć w domu na dupach i chronić innych ? 🤷 Masakra 🙄
ja telefonicznie nawracam swoja mamę. Nie dość, że cukrzyk to jeszcze łazi po urzędach cmentarzach sklepach " bo ile można siedzieć w domu" ?. Tłumacze jej, że jak jest nieodpowiedzialna to jej zdrowie jej sprawa. Tylko przez nią może umrzeć np. matka oczekująca dziecka ……………….. p.s. bez komentarza

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry