reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Morela tak, dokładnie tak... usunęła nas ze znajomych na fb, bo jak to stwierdziła nie ma ochoty patrzeć jak wypisujemy pierdoły i się chwalimy tym że mamy w drodze syna :eek:
Hmm... po pierwsze my i tak jeśli napiszemy posta na ten temat to baardzo rzadko( ja raz jeden jedyny napisałam coś w stylu "Czas na zakupy odpowiednie do co p(che)łci ;)" jak się dowiedziałam że będzie chłopak, a mąż raz skomentował kumplowi jego post i napisał coś typu "gratulacje u mnie też będzie syn" i tyle...! ja nie wypisuje bzdetów typu kiedy mam wizytę u gina bo nie uważam żeby znajomi musieli o tym wiedzieć...bez przesady...:baffled:
Nie mówiąc że to właśnie ona wypisuje(to znaczy wypisywała bo teraz nie wiem ) :p bzdety dzień w dzień typu" za dwa dni wizyta u ginekologa może będzie już widać płeć","no i nic nie widać :(","ta niewiedza jest najgorsza","ja chcę syna,syna,syna!!!",oraz inne typu "co to jedno piwo na dwoje","czas na imprezę w barze przy piwku","Nie ma to jak o trzeciej w nocy wrócić z imprezy pijaną po jedym piwku"..itp... oczywiście takie bzdety wypisywała publicznie będąc już w ciąży... także no comment...:baffled:
Mama.O ja się uczę(to znaczy próbuję) swoich sił w Norweskim :-p chodzi za mną i za mężem wyjazd tam na stałe ... a wiadomo lepiej najpierw w domowym zaciszu nauczyć się podstaw żeby chociaż się dogadać ;-) chociaż uczyć się samemu a wyjechać i załapać akcent to dwie różne rzeczy...:tak:
Czekam aż będziemy mieć fundusze na coś z płytkami, pisownią i fonetyką bo online darmowe to takie bidne wszystko że...::confused2:
Po prostu mąż chce wyjechać już od roku, ja sporo poczytałam o tym kraju i też się zakochałam... biorąc pod uwagę jak tam wygląda życie, jak się dba o obywatela, i że nikogo się nie zostawia na pastwę losu... ach... bardzo bym chciała... :) nawet już mi nie będzie przeszkadzało że jak jest temperatura -18 to odczuwalna prawie -30 przez wiatr :-p
Natuszka to M na nockach teraz??? oj znam to... teraz mój na szczęście nie pracuje na nocki, ale też się bałam spać sama :zawstydzona/y:
najgorzej było jak się przeprowadziliśmy do tego mieszkania, pierwsza noc,nowe miejsce a ja sama... nie spałam do 4 nad ranem bo się bałam jak głupia :zawstydzona/y:

Dziś robię pomidoróweczkę z makaronem, a na drugie takie piersi z kurczaka co w środeczku jest szyneczka i ser żółty :-p i tak ten serek roztopiony wypływa...mmmm :rofl2: w nocy mi się takie kotlety przyśniły :zawstydzona/y: tyle że tamte robiłam i były obtaczane w jakimś zielsku :laugh2: pamiętacie taką zabawę z dzieciństwa? "kurka czy kogut?" co jakiegoś chwasta się brało i zdejmowało takie 'piórka' z łodyżki ??? :sorry: dobrze wytłumaczyłam ?:p to właśnie w tym te kotlety były :p
ale moje będą w normalnej panierce :-)

Słonko wyszło... cieplutko aż chce się iść na spacerek...:-D

reklama
Aśku - Ehh Ty maniaku książkowy, cały weekend Cię nie było praktycznie, a ja się martwiłam..:-:)-p Fajnie, że masz juz małego szczerbala w domku, co mu kupiłaś.?:-):-)
no zaczytałam się :zawstydzona/y: do tego pracowałam w weekend ;-) a Mrówek dostał karty piłkarzy z wersjami limitowanymi - namiętnie zbiera je ;-)

Któraś z Was pisała, że jedna z majówek już urodziła? Chyba mnie to ominęło..co się stało???:-(
---> https://www.babyboom.pl/forum/maj-2...zdjecia-z-usg-67712/index65.html#post10423913
---> https://www.babyboom.pl/forum/maj-2...zdjecia-z-usg-67712/index66.html#post10437947

Aśku, te linki, które podałaś są do stron gdzie dziewczyny piszą o badaniach prenatalnych...nie rozumiem..

matita tak, ale dwa posty są od rurki, która najpierw opisuje co dolega jej córeczce a później piszę, że urodziła....

Hej!

Ale mialam noc.. Padlam ok 20.30 z jakims czasopismem w reku tak mnie spaniel wzielo nagle I pozniej cala noc snilam o jakis trupach, zombich itd a przeciez ani nie czytalam zadnych kryminalow ani nie ogladalam nic takiego.. Skad mam takie rzeczy w glowie? :/
Dzis w pracy nuda, nie lubie nudnych poniedzialkow. Jak poniedzialek jest nudny to moge sie zalozyc, ze caly tydzien taki bedzie...
Dzis na obiad nalesniki z jagodami. Byle do 18-nastej.

Mamo O mam tak samo, nie moge na siebie patrzec, strasznie zbrzydlam, spuchlam mam czerwone plamy na buzi I wysypke na calym ciele. Lacze sie w bolu.
Brownagula super, ze sie uczysz jezyka!
Milenka gratuluje dobrych ocen, oby tak dalej :-)
Natuszka nie martw sie, odpoczywaj poki mozesz, pozniej bedziesz miala dosyc wiec przynajmiej teraz spij ile mozesz I lez ile mozesz bez wyrzutow sumienia :-)

Dzień dobry:) Przekraczając magiczną 70 na wadze postanowiłam wziąć się za siebie żeby nie zejść przy następnych ważeniach:) Powiem szczerze że zdrowe odżywianie ciężko mi idzie:) Tyle pokus się wokół czai hehehe ale zawzięcie ćwiczę. Chociaż tyle:)
Jakoś ostatnio nie mam polotu do czegokolwiek, niby mi się chce ale jednak nie i tak codziennie. Oszaleć idzie z takim niezdecydowaniem. :-D
Poczyniłam pierwsze kroki do zrobienia dzieciakom pokoju bo na razie śpimy we trójkę bo mąż nie mógł się z sypialnią rozstać.:-DWystawiłam nasze łóżko na sprzedaż, tylko jakoś odzewu brak. Może w końcu ktoś się skusi w sumie wczoraj dałam ogłoszenie.
Mama.O, Gwiazdeczka ja już od dawna obok lustra przechodzę nie patrząc w nie, chociaż z cerą problemów nie mam.
Natuszka śpij do oporu, bo potem to będzie problem. Najpierw nie będziesz spać po nocach bo dzidzia będzie płakać, a jak będzie starsze to nie będziesz spać bo się będzie gdzieś szwędać. Takie ostatnio miałam przemyślenia hahhaha

brownagula - on raz ma nocki, raz dniówki.. Także nieregularnie..:sorry: Aż mi ślinka cieknie..:-)

gwiazdeczko - no własnie taki mam zamiar,:-p ale tak mi się wydaje, że życie mi ucieka..:eek:

Anettka - no własnie tak czy siak śpię długo, bo jestem strasznym śpiochem,:-p ale wyrzuty sumienia i tak są..:sorry: wiem na pewno że będę sobie pluć w brodę, że za wcześnie wstawałam i się nie wysypiałam..:laugh2:

mi_Iva byłam w netto i pokupowałam chusteczek nawilżanych dla dziecka bo podobno są dobre jakościowo i skład mają spoko, do tego zakupiłam pościel za 45 zł zółtą z hello kitty fajna na prawdę... I zaopatrzyłam się w proszki do prania i ogólnie nazbierałam dzisiaj pół wózka zakupów....:-D

brownagula
zupełnie nie mogę zrozumieć takiej zazdrości ... Wrrr.... Jak już byłabym o coś zazdrosna to bym tego nie okazywała. I nienawidzę porównywania. Też Ci się szwagierka trafiła :crazy:

Nio i dzisiaj pełna energii jestem jak nigdy po tych zakupach :tak:
Aaaa i śledzie dzisiaj wcinam jak najęta :-)

Anetkaa ja to samo, przekroczylam 70 I sie czuje jak wielki slon dlatego cwicze prawie codziennie I koniec z jedzeniem niezdrowego, to niezdrowe jest zle nie tylko dla mnie ale I dla Dzidziusia :-) przyjelam teraz postawe: jak mam na cos ochote, odczekuje godzine jak dalej mi sie chce to jem a jak nie to nie jem. Jeszcze mi sie nie zdarzylo, zebym zjadla :-)
a po cwiczeniach czuje sie silniejsza I az tak juz nie sapie :D
Natuszka to moze idz za przykladem Brownaguli I sie jezyka jakiegos naucz :-) zrobisz cos pozytecznego a obcy jezyk zawsze sie przyda :-)
Jaranti podziel sie energia, bo czuje jakbym miala zaraz tu usnac z glowa na klawiaturze :D

reklama
Witajcie majoweczki :-)
u nas zaczely sie ferie i dzieciaczkow mniej w p-lu Emilka koniecznie chce chodzic wiec chodzi :tak: mimo ze maja łączone grupy.Mąż dzis w nocy wyjezdza do Frankfurtu nad Odrą wiec czeka mnie samotna noca na szczescie wraca jutro :tak: Kupilam dzis w Biedronce Emilce farbki do malowania palcami ale ma radoche ;-)
saro tak uwielbiam Francje :-) zazdraszczam wakacji a zwlaszcza tego ciepełka i słoneczka ;-)
diabliczka oby Cie ta niemoc opuscila :-(
czekamy :tak: ciesze sie ze męzuś sie cieszy ;-)
brownagula rece opadaja do tej szwagierki :baffled: moja kolezanka w pracy ma termin na 20.03 powiedziala mi ze mnie "zabije" jesli bede miec dziewczynke a ona chlopca ( ma juz jednego chlopca w maju skonczy 2 latka) i okazalo sie ze bedzie miec chlopca powiedziala nam ze przeplakala kilka dni i nocy przez to !!!! nie zdrowie a płeć najwazniejsza nosz kurde jak w Indiach czy Chinach !!! pewnie jakby aborcja byla legalna to by niezla selekcja byla u takich osob jak twoja szwagierka czy moja kolezanka.:angry: Co do mamy to uwazam ze dobrze robisz osoba ktora ma takie problemy ze zdrowiem sama wymaga opieki.Siedząc z Kubą moze doprowadzic do jakiejs niepotrzebnej tragedii.
asku brawo dla Mrowka za pierwszego zębola :-)
morela eh twoja szwagierka hmm nie zazdroszcze :baffled: i słusznie złobek bedzie lepszym rozwiazaniem bo szwagierka moze zbyt angazowac sie w opiekie i np. negowac wasze zdanie dotyczace opieki nad Wiktorem po co Ci takie nerwy :baffled:
natuszka spij ile wlezie ja mimo wyrzutow sumienia ze mi zycie ucieka robilam tak przy ciazy z Emilka ;-) pozniej karmienie co 2-3h przez 24h i srednio sie idzie wyspac :-D korzystaj ;-)

Do góry