reklama

Majówki 2014

Starciatella psychicznie czuję się wyśmienicie :-) fizycznie różnie, bo wiadomo, że coraz ciężej, ale daję radę :-D pozytywne nastawianie przede wszystkim :tak:No i pranie ciuszków i prasowanie sprawia mi ogromną radość i ten zapach :tak:

iza_marta rachu ciachu i po strachu, czasem można się zdziwić :-)

CzekamyNaIgorka nie stresuj się kochana, ja myślałam, że też mi wyjdzie jakaś cukrzyca, a tu wynik bardzo niski.

Ale dzisiaj był piękny dzionek, aż wiosnę (w lutym:szok:) poczułam :-) Był spacer, był wylegiwanko na fotelu na balkonie i z radości jadłam na kolacje kanapki z serem, sałatą i rzodkiewką :-)
A jaka senna jestem to szok :shocked2:
Dziewczyny głupio się przyznać, ale chyba mi już pęcherz tak dobrze nie trzyma :confused2:

reklama
Jaranti mam to samo z tym pecherzem, zwłaszcza ze nasza Hania bardzo często główka mi na ten pęcherz naciska tak ze aż boli i co chwila tylko siusiu biegam. Nie wspomnę o zakupach bo to juz masakra. Ostatnio byłam w Arkadii na zakupach "aż" 1,5 godz, przed wyjściem siusiu, na zakupach 2 razy i w domu jeszcze raz.
Tez mi cieżko juz oddychać bo mała na przepone naciska. Cieszę sie ze mało przytyłam bo juz mi jest cieżko chodzić po schodach, a jakbym tak wiecej przytyła to jakaś masakra. Dobrze ze juz cieplej sie robi i wiosna sie zbliża :)

wichurka zazdroszczę braku nadprogramowych kilogramów, ja noszę dzielnie dodatkowe 11 kg he he:-) no, ale właśnie ten pęcherz niestety daję w kość. Damy radę :-)

Jaranti jak mowię mojemu mężowi o problemie nietrzymania moczu to sie na mnie dziwnie patrzy i pyta jak to możliwe. Teraz jak zdrowa jestem to jest w miarę ok, gorzej jak przeziebiona byłam i Kichalam i kaszlalam.

Dziewczyny czy znacie kogos kto mial cukrzyce ciazowa a cukry mial w normie? Nie wiem czy pamietacie pisalam przed badaniem, ze zle sie czuje i nawet Pysia pisala, zebym moze lepiej przelozyla je na inny termin. Cukier wyszedl mi 9,7 co jest duzo. Czekam dopiero na wizyte u diabetologa, ale juz od kilku dni mierze cukier. Caly czas mam w normie (normy: do 90 na czczo, do 120 po posilku). Po dzisiejszym obiedzie u rodzicow mialam 84 po czym po imprezie u tesciow gdzie jadlam wszystko lacznie z ciastem 112. Teraz na kolacje zjadlam kanapki plus princese long i cukier wyszedl 125. Caly czas sie zastanawiam czy ja mam ta cukrzyce czy nie. Boje sie ponowic badanie jesli ja mam, bo boje sie, ze cos sie stanie dziecku. Lekarze mowia, ze te badania sa takie, ze jak wychodzi cukrzyca to sie ja ma i koniec. A ja w dniu badania cala noc nie spalam i ledwo doszlam na to badanie, bo tak mi sie krecilo w glowie ze zmeczenia. Nie wiem co robic.

Jaranti obys miala racje, bo jak bylam w szpitalu i lekarz dawal mi skierowanie do diabetologa to nawet nie popatrzyl do karty w ktorym mce jestem. To byla totalna porazka! Oby ten diabetolog byl normalny. Zastanawiam sie czy do mojego gina jutro nie isc w tej sprawie, bo naprawde sie martwie.

Witam :) Już czuję się lepiej ale katar dalej trzyma. W nocy co godzine wstawałam, tu na siku, tu katar przeszkadzał. Ale za to mam wspaniałego męża i mi w nocy robił ciepłe herbatki :-D O 3 w nocy zachciało mi się jajecznicy :angry:
Ewe muszę jak najprędzej zrobić badania, bo będę marudzić a to mi nic nie da :-D
Matita Syrop *spam* jest bez recepty ?
iza_marta a widzisz, tak nie chciałaś iść do teściowej a tak fajnie się zachowała :tak: Ja mojej teściowej już miesiąc nie widzialam :baffled: Mimo, że mieszka 3 km od nas to jakoś nie mamy czasu się do niej wybrać, bo jak mamy czas to ona w pracy :-D
Jaranti oby i u mnie byly niskie wyniki :tak: Ale wydaje mi się, że jak do tej pory miałam książkowe wyniki to nie powinna mi cukrzyca wyjść.

reklama
Witam w nowym tygodniu. Ostatnim lutego:-D

Widzę, że sporo się działo na forum.

My w sobotę byliśmy na balu karnawałowym dla przedszkolaków. W tym roku przedszkole robiło na sali w klubie fittnes i bal był dla dzieci z rodzicami. Super sprawa. Ja nie potańczyłam, ale mąż z Oskarem się powyginali. Fajnie zorganizowany,prowadzący super, dzieciaki i dorośli nie mieli chwili wytchnienia.

Czy u Was za oknem tez takie słoneczko? Aż chce się żyć:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry