reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Justyyysienkaaa, ciezko tak ocenic przez net bo to tak samo moze bolec przeciazony kregoslup. W kazdym razie tak mi ortopeda powiedzial. Niemniej jednak na ktg wyszly skurcze i z opisu mialam podobnie, nie potrafilam ocenic czy to w brzuchu czy w plecach, czy gdzie, no i bylam wystraszona. To byly skurcze przepowiadajace bo narazie nie urodzilam, wiec uszy do gory! :)
A kiedy Ty masz termin? Bo nie widze suwaczkow w telefonie..

reklama
Ojj dziewczynki teraz to juz większość z nas siedzi jak na szpilkach i czeka... Ja tez....
Bedzie co ma byc i mysle ze żadna z nas porodu nie przegapi. Aczkolwiek moja mama mojego młodszego brata rodziła jakies niecałe 2 godziny od momentu pierwszych skurczy ;), a mnie (pierworodna) ok 5 godz. Ale to podobno taki ból ze sie nie da przeoczyć ;)

Nanncy ja jestem w 34 tyg i 6 dniu jesli wiezyc terminowi obliczonemu przez gin na 28 maja a jesli wierzyc lekarce w szpitalu to termin mam 31.05. Takze gdzies w 35 tygodniu. Albo koniec albo poczatek. Mnie kregoslup nie bolal dopiero po tych bolach. I to mnie chwycilo tak na raz i to na lezaco :o a teraz to mam taki dziwny ten brzuch. Niby nie boli ale jakos tak dziwnie sie czuje. Zobaczymy jak sie potoczy :)

jak sobie pomysle ze moja mama rodzila mnie 16 godzin miala 20 szwow :szok: i 6 mies. dochodzila do siebie to cierpnie mi skora siostre 2 lata pozniej rodzila 12 godzin.:eek: siostra owinieta pepowina i lekko poduszona jeszcze powiedzieli ze ma zespoł downa :no: po kilku dniach w szpitalu stwierdzili ze jednak jest zdrowa :eek:

Iza_marta bez paniki, wszystko jest do przeżycia. Są opinie ze nie takie to straszne i tego sie trzymajmy dziewczynki :) trzeba sie pozytywnie nastawiac bo inaczej zeswirujemy.

Wichurka teraz mam okres kiedy sie zastanawiam, ze moglam jednak troche poczekac i bardziej sie przygotowac na to psychicznie :D.

Ewe jakie horrory :p nie strasz!

Cześć kochane :) Jakoś ostatnio nie mogę się zebrać do pisania, taka jakaś rozbita chodzę. Krocze mnie boli jakby ktoś mnie skopał, nogi mam jak balony i nawet łydki mi popuchły. Do tego mam w domu chorego bąka, który roznosi z nudów chałupę. Przypałętał mu się rumień zakaźny i się kisimy w domu.
Co do porodu, no jest do przeżycia, boli bo musi :) Jest to sprawa indywidualna bo każda inaczej znosi ból. Głowy do góry- dacie radę :)

reklama
Anetkaaa mam nadzieje, ze porody wcale nie sa takie straszne i jakos to bedzie ;).

Anitajas jak Twoje cukry po swietach, bo ja mam ciagle 97-104 na czczo. Musze wrocic do normy, bo sobie niezle pofolgowalam i teraz nie moge wrocic na wlasciwy tor. Martwie sie, ze dziecko strasznie urosnie przez to.

Do góry