reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majówki 2014

Klaudia ja stosuje olejuszke. Dopiero raz co prawda ale widzę ze jest mniej. Tylko moja córeczka ma bardzo długie włoski i trudno mi je wyczesac no i bardzo sie denerwuje przy czesaniu... Ale dowiedziałam sie dziś ze masło na ciemieniucha najlepsze

reklama
Wichurka82 jaki maslo? Zwykle? My tez mamy ciemieniuszke i dlugie wlosy eh
Wlasnie mialam poprosic zeby tesci mi wyslali olejuszek (tylko zabardzo niemam checi tam dzwonic), z synek tez mial i walczylismy do 2 lat szok

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mimi tak zwykle masło, rano posmarować tzn wytrzeć w skore główki i wieczorem zmyc. Tak mi dziewczyny z pracy poradziły ze to taki dawny skuteczny sposob jest

Ja ma wlasnie wieczór relaksu tzn. Piorę, rozwieszam, sprzątam i pije winko białe do tego... Ehh cudownie.
Opowiem wam cos przezabawnego.
Wczoraj wyjechalam na ambicje meza bo mu powiedziałam ze jakim on jest ojcem skoro boi sie sam malutka wykąpać i na widok dużej kupy wola mnie bo ma odruch wymiotny. I co? Nad ranem malutka zrobiła duża kupę i obudziła sie na karmienie. Nie chciał mnie budzić ze niby taki dzielny. Powycieral ja, zabrał pampersa i zobaczył ze ona znów zabiera sie do roboty... I co zrobił? Podstawił jej reke zeby nie narobiła na prześcieradło na przewijaku.... Szok!!! Uśmiałam sie jak nigdy:)

Wichurka82 dzieki, sprobuje z tym maslem. Ale mnie rozszmieszylas seoja opowiescia o mezu i baby :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

u nas przy ciemieniuszce przy starszej córce żadne gotowe preparaty się nie spisały a tym bardziej jakieś masła, czy oleje. Poprostu lekarz oglądnął ciemieniuchę i przepisał jakiś do zrobienia preparat i dopiero to pomogło, ale wielu mamom sprawdziła się oliwka, czy olejuszka.

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny, trochę umiera to forum bo mało nas zostało i czasem weny brak do pisania.

Ja na ta ciemieniuszke zaczęłam smarować mascia Bephanten i już po pierwszym dniu zauważyłam poprawę, łuski zaczęły odpadac, po oliwce było zero efektu. Ja na cały dzień smaruje tą mascią, a wieczorem w kąpieli namaczam główkę pod gazą i po namoczeniu lekko trę jeszcze. Rano wyczesuję dodatkowo to co się da. Dzisiaj już dużo lepiej.

Malgosiaa - ja nie wiem kiedy u mnie były skoki, bo przez jakiś czas mały był tak nieznośny że ciągle myślałam że to skok:-) ale teraz jest dużo lepiej, widzę w nim ogromną zmianę. Nawiązuje kontakt, wodzi oczkami, śmieje się, dużo rzeczy już go interesuje. Jest super. Znacznie też zmniejszyła się ilość kup, bo u nas to też był problem.
I gratuluję że u Was aż takie postępy:-)

Mój wczoraj obchodził dwu miesięczne urodziny i wybraliśmy się z tej okazji do kina:-) trochę się bałam jak będzie ale dało się przeżyć:-) troszkę płakał ale dałam cyca i do końca seansu spał mi na rękach. Tak więc mama zarzyla trochę rozrywki i spędziliśmy miły dzień:-)

Marzy mi się jeszcze ta lampka wina:-) ale jakoś się stresuje żeby małego nie upic:-) podobno po trzech godzinach się neutralizuje już ale stres jest:-)

Hej dziewczyny. Widzę że temat ciemieniuszki. U nas na szczęście nie ma, ale czytałam że to dużo zależy od tego jak się dba o maluszka tzn. jak często się myje główkę i czym. A wy jak często myjecie?

Ją myje główkę Igorkowi czasem codziennie a czasem co drugi dzień. Zależy czy jest goraco i parno na dworzu, czy chłodniej. Myje Jonhsons Baby 3w1, jest od pierwszego dnia życia.
Ale nie uważam że ma to cos wspólnego z ciemieniucha. To raczej nie do końca dojrzale gruczoły lojowe, a na pewno nie brak higieny (i nie sądzę, ze któras z mam mojowkowych nie dba o higienę swojego maluszka)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry