Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

.Wrocilam do Polski a tu Amelek jak mrowkow
Boziu gdzie sie czlowiek nie obejrzy to wszedzie Amelki.I postanowilam ze druga corke nazwe jakos tak oryginalnie,zeby imie bylo niespotykane,ale polskie.Przesortowalam slownik imion i nic.Wpadla mi gdzies na necie w oko jakas recenzja,na temat staropolskich zapomnianych imion i tam pisano o zapomnianej Kesji i Noemi.No i mialam tak jak z Amelia.Poczulam ze to musi byc Kesja.W rodzinie oczywiscie gadali ze nie bo to bo tamto i prawie dalam sie przerobic.Ale stwierdzilam ze jednak nie,to moje dziecko i czuje ze to musi byc Kesja bo kiedys bede zalowala ze dalam inaczej na imie.Generalnie Kesja wywodzi sie z biblii,oznacza "mily zapach" i tak miala na imie corka Hioba.Z tym imieniem jest rowniez zwiazana piekna opowiesc biblijna.Poczytalam jakies forum,ze Kesji w polsce jest okolo 130,rzadko spotykane imie.Na poczatku marca dalam ogloszenie o prace i cv przyslala mi Kesja,na nastepny dzien w moim sklepie przez internet jakas Kesja kupila bluze.To utwierdzilo mnie w przekonaniu ze to jest jakis znak,bo przeciez tego imienia nie slyszy sie na codzien.No i jeszcze do dzisiaj odnosze wrazenie ze cala ta opowiesc zwiazana z Kesja bardzo pasowala to mojej sytuacji ale o tym kiedys jak sie lepiej poznamy;-)Wierze w przeznacznie i stad Kesja
;-)