reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majówki 2014

Witam! Dzień Dobry! Przeszukałam trochę internetu za forum majowym i znalazłam to! Z przyjemnością dołączę :) Udało się za 1 razem mimo, że lekarze straszyli że z ciąży w moim przypadku mogą być nici, a tu proszę: 7 maj planowane rozwiązanie :):):) Pozdrawiam gorąco!

reklama
Dziewczyny - nie wiem, co Wy na to i czy któras już o tym pisała ale jak jest z seksem na początku ciąży? Jeśli lekarz nic nie powiedzial to są jakieś przeciwwskazania? ;)))

bąbelek - ja polecam medicover.

Wszystkim polecam medicover!

Nie wiem jak z tym abonamentem, bo ja mam pakiet z pracy ;-) i na szczęście taki wypasiony... czat online z położną, lekarzem. Jak ostatnio zadzwoniłam z pytaniem co robić przy tym moim ciśnieniu, dostałam po 15 minutach telefon od lekarza! :-) skierował mnie na IP a dodatkowo zadzwonił wieczorem spytać jak się czuje. A dodam, że to obcy lekarz - jakiś internista.

Ale jestem strasznie zadowolona z opieki, z badań, terminów... z wszystkiego. Naprawdę profesjonalne podejście do tematu. O nic nie muszę się prosić, wszystko mam zapewnione.. i aż nadto :rofl2:

Witam wszystkie majówki.

Mnie ostatnio nie było, bo dopadła nas choroba - mnie i moje dziecko również. Nadal się kurujemy. Postaram się nadrobić tygodniowe zaległości.

strussa- witaj, opowiedz coś więcej :) jakieś objawy? Jak się czujesz? Jak wizyta u lekarza?

Kaśkasiunia
- mi lekarka powiedziała tak: jeśli nie ma plamień, silnych bóli.. nic nie niepokoi to nie ma przeciwskazań. Ja sobie nie żałuje :-p

ja miałam kiedyś pakiet z lux medu i też byłam mega zadowolona. Jak ma się z pracy to super. Ale ja nie mam...
Dzwoniłam to nich to najtańszy pakiet z prowadzeniem ciąży, wszystkie badania itd kosztuje 2666 zł . W medicoverze nie przyjmuje kurcze mój lekarz

kurcze ale panują te choróbska!
Mnie powaliło w zeszłym tyg i zapobiegawczo nie chciałam brać żadnych leków tylko mleko, miód, czosnek. Herbatka z cytryna i miałam rację :) A mója córa 2 tyg była chora poszła 4 dni do przedszkola i znowu chora :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Początkowo nie miałam żadnych objawów, dopiero teraz mnie dopadły mdłości, ból podbrzusza i senność. A lekarzy mam 2, prywatnego do którego chodzę od lat i który jest super, oraz lekarza z NFZ by jednak trochę zaoszczędzić na badaniach :) Na 1 USG dwa tygodnie temu, gdy zobaczyłam miniaturową cząsteczkę uderzającą z prędkością światła (serduszko) myślałam, że zwariuję ze szczęścia:)

dziewczyny a jak to jest jak chodzi sie do lekarzy jednocześnie? Temu z NFZ mowicie , że chodzicie tez prywatnie? Który jest wiodący ? Bo jak o sobie nie wiedza to chyba trzeba mieć 2 karty ciąży ? ;-) Tak mnie to zastanawia , bo nie wiem, czy też tak nie zrobie

reklama
Dziewczyny - nie wiem, co Wy na to i czy któras już o tym pisała ale jak jest z seksem na początku ciąży? Jeśli lekarz nic nie powiedzial to są jakieś przeciwwskazania? ;)))
nie ma przeciwwskazań :-D jeśli z ciążą all ok, można się bzykać bez ograniczeń :-D

Witam! Dzień Dobry! Przeszukałam trochę internetu za forum majowym i znalazłam to! Z przyjemnością dołączę :) Udało się za 1 razem mimo, że lekarze straszyli że z ciąży w moim przypadku mogą być nici, a tu proszę: 7 maj planowane rozwiązanie :):):) Pozdrawiam gorąco!
cześć, cześć :-) witamy!

Do góry