reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

A ja dzisiaj bardzo źle się czułam, a musieliśmy jechać do urzędu załatwić ostatnie rzeczy w związku ze zbliżającym się ślubem. W drodze powrotnej zajechaliśmy do sklepu i...
Cóż, dobrze że tam mają krzaki. Obecnie pełne mojego zwróconego śniadania... I cieszę się, że akurat nikt nie szedł ulicą, bo chyba spaliłabym się ze wstydu!!! ;-)

reklama
Nanncy w necie znalazłam wiele stron na temat podawania immunoglobuliny np. "Niektórzy lekarze zalecają podanie dwóch dawek immunoglobuliny anty D – jedną w 28. tygodniu ciąży, drugą wkrótce po porodzie. Skuteczność takiej profilaktyki wynosi 99 proc. W Polsce zazwyczaj immunoglobulinę podaje się tylko jeden raz – po porodzie (do 72 godzin od narodzin dziecka). Taka profilaktyka jest skuteczna w 96–98 proc. Co to jest konflikt serologiczny? Tak więc pomyliły mi się tylko tygodnie :) ale moja gin mówiła, że ja będę miała podawany zastrzyk 2 razy :)

Kurcze, dziewczyny, Wy już o ciuchach myślicie? Ja liczę, że sporo rzeczy będę nosiła tych co teraz. Już się do siostry śmiałam, że od niej będę pożyczała, bo ona tak 2-3 rozmiary większa ode mnie. Mam nadzieje, że nie będę musiala kurtki na zimę kupować. Oby szybko wiosna przyszła :)

Ja w poprzedniej ciąży miałam spodnie z h&m, nie były tanie to fakt, ale chodziłam w nich całą ciążę - po prostu rosły razem ze mną ;-). Jeśli chodzi o kurtkę to do końca grudnia chodziłam w swojej normalnie (była opięta na brzuchu, ale dawała radę) a później zamieniłam się z teściową bo miała trochę większą i resztę zimy już dotrwałam, także na szczęście nie musiałam nic kupować. Teraz też mam nadzieję, że przejdzie taki układ ;-).

Dobrej Nocki życzę

Ja oglądam tylko serial i pewnie też idę spać jak dziecko :-D

Dobrywieczor ;-)
Milo Was sie czyta caly dzien a teraz postaram sie troszke moze odpisac :sorry2:
Moje dziewczynki juz pokapane Jessi spi w łozeczku Blania dojada kolacje i pyta co nosze w brzuchu bo ona chce syna ;-).
Ja walcze z mdlosciami i zoladkiem ...bleh:wściekła/y::dry: ratuje sie herbata mietowa:cool2:hehe

Dzis kuchenne rewolucje ogladacie babaeczki ???:confused:

ale moja gin mówiła, że ja będę miała podawany zastrzyk 2 razy :)
Ja w kazdej ciazy dostaje 2 zastrzyki pierwszy w 28tygodniu a drugi zaraz po porodzie :sorry2: bo mam grupe krwi arh-

Dziewczyny no właśnie powiedzcie mi jak to jest z tymi rozmiarami ciazowymi? Kupujemy swój rozmiar z przed ciazy i ciuszki juz są do nas dostosowane? czy musimy kupować większe rozmiary??
Ja obecnie nosze 8/10 ale dojde do 12:baffled::szok::no::wściekła/y:to mnie przeraza :szok::szok::szok::szok:

Badania mam wszystkie za darmo bo mieszkam w Uk badanie krwi mam na 16-10 a w nastepna sobote u Pl lekarza prywatnie robie usg zeby zobaczyc czy wszysto OK:confused::blink:

Pozdrawiam wszystkie mamusie milej nocki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moze sie ktorejs przyda: zastanawialam sie w jakiej kurtce bede chodzic zima - bezsensu kupowac na jeden sezon wieksza tym bardziej ze ceny kurtek powalaja - i dzisiaj przypadkiem kupilam super kurtke w PEPCO, byly granatowe i czarne, gumka z tylu w pasie, dwa rzedy napow wiec mozna regulowac, szeroki kolnierz i wielki kaptur - za 49zl :) naprawde jest super ;)

Dzięki za informację! Nie pamiętam dokładnie co robiłam w zimie, kiedy byłam w ciąży (miałam termin na kwiecień, więc byłam tylko o miesiąc do przodu w stosunku do tego, co jest teraz), ale nie kupiłam kurtki i chyba po prostu grubo się ubierałam i chodziłam z rozpiętą hmmm nie wiem czy to możliwe :confused: Teraz wolałabym sobie jednak kupić, bo pamiętam, że niefajnie było się wciskać i próbować dopinać w zwykłą.

Plamić juz nie plamię:) wiec moze faktycznie to ta naruszona nadżerka. W niedziele znowu wizyta u ginekologa i Usg też będe chciała zeby mi zrobiła:):)
Ciuszki to ja w zeszłej ciąży na allegro zamawiałąm:) teraz tez chce:)
a co do kilogramów to ostatnio było 17 na +. Teraz mam nadzieję ze więcej nie przybiore. Chociaz z moim nałogiem słodyczowym to niewiem czy mi wyjdzie;/;/

Dobrze, że już nie plamisz :tak:

Co do zakupów na allegro, to ja też tak planuję - nie stać mnie na spodnie za 100 zł :angry: Na allegro jest wiele używanych i można kupić je w przyzwoitej cenie. Poprzednią ciążę przechodziłam w cienkim, czarnym dresie, kupionym w go-sport i pod koniec ciąży już się zaczął przecierać w kroku, ale malowałam go tam czarnym markerem i dał radę wytrzymać do końca :rofl2:

Odzież ciążowa na Jesień/Zimę - odzież ciążowa Piękna Mama zobaczcie jakie ceny :szok:

Dziewczyny zobaczcie ten wątek https://www.babyboom.pl/forum/porad...zieckiem-matki-39112/index5.html#post10136845

Nie wiem jak wy, ale ja po przeczytaniu.... Nóż się w kieszeni otwiera!! Że niby stratny w urzędzie? Ona też?

No ja pitole!!

Ceny powalające! Dla mnie to pieniądze wyrzucane w błoto, no chyba, że ktoś planuje urodzić sobie drużynę piłkarską i takie spodnie czy bluzka to wtedy wydatek na lata :rofl2:

Co do wątku, to ręce opadają...

W drodze powrotnej zajechaliśmy do sklepu i...
Cóż, dobrze że tam mają krzaki. Obecnie pełne mojego zwróconego śniadania... I cieszę się, że akurat nikt nie szedł ulicą, bo chyba spaliłabym się ze wstydu!!! ;-)

nana7ma, niezła przygoda... ja zawsze się zastanawiałam jak to będzie wyglądało. Ja w ciąży, niedziela ok 12ej, rzygam na przystanku autobusowym bo nie wytrzymałam :szok: I ten wzrok ludzi: "nieźle dziewczyna poszalała w sobotnią noc..." :dry:

A u mnie dzisiaj nic ciekawego. Musiałam w końcu wyjść z domu i pojechać do ortodonty bo wypadł mi element z aparatu :/ Naruszyłam go migdałami, które jadłam na mdłości. Przewiało mnie i chyba coś mnie bierze, dlatego zaraz kładę się do łóżka.
Ps, na popołudniowe mdłości działa mi woda przegotowana, zimna z cytryną. Ciekawe ile podziała. Wieczorem działa jedzenie. W kuchni prawie już zwróciłam, na siłę wpychałam w siebie kanapki z jajkiem i majonezem, jedna za drugą, były pyszne! Przeszło :)

Ostatnia edycja:
jeżeli chodzi o spodnie ciążowe to całkiem przypadkiem kilka dni temu obkupiłam się w h&m.
akurat były przecenione na 30zł - różne modele - jak darmo :)
przykładowo ze 179zł na 30zł.
polecam

Dziewczyny, jak długo bierze się kwas foliowy?

Ptysia - Czy to ta kurtka z okładki gazetki? http://www.pepco.pl/gazetka

jeżeli chodzi o spodnie ciążowe to całkiem przypadkiem kilka dni temu obkupiłam się w h&m.
akurat były przecenione na 30zł - różne modele - jak darmo :)
przykładowo ze 179zł na 30zł.
polecam

Widziałam ze 3 tyg temu na ich stronie tanie spodnie - dwa modele (ok. 30-40 zł). Pojechałam do sklepu i nie znalazłam tych spodni :wściekła/y:

To jest promocja z ich strony, czy Twojego lokalnego sklepu?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie wieczornie
co do ubran mam z zeszlej ciazy dokupilam tylko tunike i legginsy ocieplane i rajstopy w nich mi najwygodniej, kurtke kupilam bo nie mam zadnej na zime stara poszla juz dawno kupilam tzw bombke na brzuszek na zime i normalnie ja wykorzystam na kolejny sezon jak nie wiecej ...
spodnie jakies mam wiec olewam system, poki co codziennie heftam najgorsze jest to ze rzadko mam odruch wymiotny i zeby se polepszyc i nie meczyc sie i nie czekac az sie pojawi musze se pomagac, nic nie pasuje mojemu zoladkowi nic ;(brzuch mi strasznie wywalilo i juz nie ukryje ciazy bo swoje kg tez mam na plusie, przynajmniej mam sie czym chwalic;)

Bylam dzis zalozyc karte ciazy po l4 i pokazac wyniki tsh i ft4 od razu tabsy jutro wizyta u endo i zobaczymy strasznie sie martwie;(
przepraszam ze tak ogolnie le weny mi brak czytam was codziennie..
.
pozdrawiam was i fasoleczki i dzieciaczki;-)

witam nowe mamy ;)

Ostatnia edycja:
Do góry