• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

W końcu już z domu piszę;-)
Co do zabobonów to też nie wierzę, a już najbardziej się uśmiałam jak ludzie w 1 ciąży odradzali mi kupywać rzeczy dla dziecka przed jego urodzeniem:-D

niuniaa
po cesarce znacznie dłużej kobieta dochodzi do siebie po porodzie. Moja kuzynka nawet kichnąć się bała i w ogóle pierwsze dni musiała leżeć plackiem żeby jej szwy nie pękły.. Ja rodziłam naturalnie. Ból da się znieść przecież tyle kobiet na świecie rodzi. No i już kilka godzin po porodzie mogłam normalnie chodzić i zajmować się małym.

reklama
Straciatella- przyjmij moje wyrazy wspolczucia z powodu Babci..

No Dziewczyny Sam poczatek a tu juz tyle sie dzieje:D hehe juz sie nie moge doczekac jak bedziemy wszytskie po naszych pierwszych USg a najfajniejsze jest to ,ze wszytskie jestesmy w poodbny momencie:D

Ps. korcilo mnie i zrobilam sobie jeszcze dzis test sikany :D i ku mojemu zdziwieniu jak wczesniej musilam czekac kilka minut zeby sie pojawila ciazowa kreseczka tak teraz pojawila sie zanim kontrolna zobaczylam:D tylko spojrzcie:D

test akt.jpg

Załączniki

• test akt.jpg
    test akt.jpg
    8,7 KB · Wyświetleń: 86
jak myslicie jak lepiej rodzic? jak wy myslicie ? ja chyba zdecyduje sie na cesarke :)

Ja chciałam rodzić naturalnie, ale mała uparcie siedziała głową do góry :-(. Cesarkę miałam planowaną i to prawda, że dochodzi się dłużej do siebie i mam wrażenie, że brzuch już nigdy nie będzie taki sam. W szpitalu którym rodziłam leżałam plackiem 8 h a potem na sale, z położną pod prysznic, przywieźli mała i już musiałam się nią zajmować. Domyślam się, że po porodzie naturalnym byłoby mi łatwiej bo ból był.

Co do tego porodu na razie mam mieszane uczucia czy chciałabym znowu cesarkę czy rodzić naturalnie.

Straciatella -bardzo mi przykro z powodu babci:-(

CrystalEye- może być za wcześnie na test, mi w dzień spodziewanej @ wyszła ledwo widoczna 2 kreska.

mi oglnie ciocia polozna z 30 letnim doswiadczeniem zalecila cesarke :D

a czyms to poparla>?

Bo bardzo rozne sie opinie slyszy..

Ja byc moze bede miala wskazania na CC z powodu wady wzroku (-) i astygmatyzmu- mojej mamie mocno sie pogorszyla wada po ciazach.. nie wiem tez jak bedzie z wydolnoscia oddechowa bo oddychma jedynie szczytami pluc- ale sie okaze poki co z upragnieniem czekam na USG :D

Perełka, to widzę, że w wielu sprawach mamy wspólne tematy :tak:. Witam w klubie nerwicowców/lękowców. Co ja Moja Droga przeszłam z moją psychiką w ostatnim cyklu to głowa mała....

reklama
Ale duuuużo piszecie! Gratuluje nowym mamusiom i cieszę się ze jest na coraz więcej:-)

Ja wizytę mam 17.09 dopiero (7/8 tc),

Karmelowa- zwolnienie w Twoim przypadku to rozsądne wyjście, nie ma co ryzykować

martuskubus- zazdroszcę takiego męża- mój cały dzień w pracy, wraca koło 19. ja kończę wczęsniej o 16 ale mam małego biegającego urwisa, który nie daje poleżeć! Szkoda, że wizytę przełożono.

Niuniaa- nie przejmuj się tą zupą i oparzeniem, ja nie wierze w zabobony, ja wczoraj miałam też nieciekawą sytację. Wyjmowałam w pracy wszystkie segregatory z szafy i kiedy wzięłam się za górną półkę szafa zaczęła się na mnie przewracać. Na szczęście skończyło się na strachu.

saga 31- ja pijaństwa też nie popieram

Straciatella przykro mi z powodu babci

Co porodu to ja rodziłam naturalnie, znieczulenia nie chciałam ale przy drugim porodzie biorę zzo. Poród z mężem -zarówno pierwszy jak i drugi. O bólu szybko się zapomina…i Ja boje się cesarki. Dla mnie to poważna operacja

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry