reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Ja na kolki zamówiłam SAB SIMPLEX. To kropelki, które można sprowadzić z Niemiec, rewelacja!! Siostra korzystała, ja na razie nie potrzebuję i oby tak zostało. Nie mogę narzekać, Damian wyrozumiały wyjątkowo. A ja pomalutku dochodzę do siebie. Zaliczyłam już spacer, wizytę u lekarza, a pracy, ale cały czas w asyście bliskich. Chodzę jak paralityk, ale chodzę. A do tego wczoraj starszego syna zabrało pogotowie z wycieczki. Pojechał do Niepołomic, do obserwatorium astrologicznego (super sprawa), grali z chłopakami w piłkę, upadł i... pękła mu kość ogonowa!! Karetka, panika, babcia w szpitalu w Prokocimiu, zamieszanie. Teraz w domu są dwa paralityki, Olaf leży na brzuchu i czeka, aż mu minie ból. Ale twardziel po mamusi!! Także u mnie kocioł, Junior na szczęście grzeczny jak aniołek!!

reklama
Wichurka82 ta herbatke to masz taka specjalna do dziecka np hipp czy zaparzasz sam koper wloski i podajesz? Wlasnie slyszalam o tych niemieckich kropelkach i w razie ostatecznosci bede musiala je jakos skombinowac!

Claudia ten koperek to maz kupił do zaparzania w saszetkach z hipa. Widziałam w rossmanie kosztuje ok 8 zł. Nie chce dawać tych herbatek w granulkach bo są slodzone.

Biedny Olafek, oby mu ból szybko przeszedł.
Mój żabolek prawie nic od rana nie spał... A ja nic przez to nie zrobiłam... Marzy mi się prysznic :) i chwila zabawy że starsza córka :) no nic... Czekam :)

Sylwuska nie mam chusty ale nie wiem czy kupować... bardzo duża wygoda ale sama już nie wiem...
Smoczek używam a też byłam przeciwna...co do piersi to nie ma problemu a jak "szaleje" to daje na chwile smoczek i znowu pierś :-)
Szczepie albo 5 w 1 albo 6 w 1 jeszcze nie wiem plus rotawirusy...także pójdzie kasy :/
Jak odciagne to mam z jednej ok 80/90 ale zależy od pory dnia...na pewno więcej jest ale juz ręcznym nie dam rady :-)

Asia piękna królewna :-)

Rurka ja tez na necie znalazlam kalendarz...codziennie mierzylam temp i zapusywałam...do tego obserwacja śluzu i organizmu :-)

U nas ciężka noc bo co 1.5 h Cyc :/ teraz mój się wysypia a ja zabieram się za prasowanie bo sterta czeka

rurka ja poprostu wyliczylam wg kalkulatora internetowego kiedy wypadaja dni płodne i wtedy siup i odrazu zaskoczylo. Przy pierwszej ciazy jak i drugiej zaplodnienie zaskoczylo przy pierwszym razie ;) Takze warto "pobawic" się z tymi kalkulatorami :)

Faktycznie ja tez swego czasu slyszalam o tych niemieckich kropelkach :)

Moj Michałek uwielbia spac z mamusia, na mamusi :)

mi te kalkulatory nic nie dadzą, bo mam bardzo nieregularne cykle, często bardzo długie więc kalkulator mi nic nie da... jedynie temperatura i obserwacja może zacznę od następnego cyklu.

Rurka to nic innego jak obserwacja ciała...bolące piersi. śluz i temperatura codziennie mierzona o tej samej porze w dolnych partiach...
Ja za 2 czy za 3 podejsciem trafiłam...ale fakt że mam regularne...
A nie myślałaś aby pobrać tabletki antykoncepcyjne np przez 2 mies po to żeby się unormował okres i wtedy zacząć?

reklama
Do góry