reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Majówki 2014

sylvuska - ja też powoli zastanawiam się nad antykoncepcją, ale na razie nie mam pomysłu... Pewnie albo gumki albo tabletki jednoskładnikowe mi zostają, nic sobie zakładać nie będę :p.

kasia - ja używam, pisałam kiedyś o nich już :p. Ileś postów temu. Mam tkaną chustę Nati Baby - jest ok ale nie mam porównania bo nie używałam nigdy innej :p. Tylko kurde po tej cc jeszcze średnio mogę nosić ;/. Bo nosiłam trochę i niestety kończy się to tak, że zaczyna mnie trochę brzuch boleć po jakimś czasie.

reklama
Anetkaaa a brałaś wtedy coś na to zapalenie??? Bo ja biorę furaginę i nie wiem czy to czasem nie zaszkodzi.... w razie czego.. (bo jakoś nadzieję straciłam że w tym cyklu sie uda)

Pampuszek a pamiętasz mniej więcej w którym dniu cyklu miałas owulację?? strasznie zastanawiają mnie takie długie cykle i jak sie do tego mają płodne... chodzi o to, że jeśli ten cykl będzie trwał np. 47 dni to może jeszcze nie było owulacji???? bo nie sprawdzam sobie żadnych objawów ani nic... i tak naprawdę to nie wiem czy owulacja już była czy jej nie było...:oo:

rurka - z tego co wiem to owulacja jest 10 dni przed miesiaczka, problem w tym ze nie wiadomo kiedy miesiaczka bedzie :p. Ale nie jestem pewna czy tak to dziala. Ja Ci nie powiem dokładnie bo niestety nie zapisywałam sobie żadnej daty współżycia, tylko mniej więcej jakoś mi wyszło że chyba zaszłam pod koniec sierpnia, w ostatnich dniach gdzieś, a okres poprzedni miałam 18 lipca. Termin z USG jakoś na 18 maja. Także to wszystko tak mniej więcej, ale możesz sobie to jakoś obliczyć z tego terminu USG jeśli umiesz :p. A masz nieregularne cykle ? Możliwe że nie było owulacji... ja myślałam że już była w tym sierpniu, bo poprzedni cykl miałam około 30 dniowy... no i można się domyśleć dlaczego teraz mam dzidziusia hehe ;).

Ja zawsze poznawałam dni płodne po tym obfitym śluzie. Jeśli go nie było to mogło nie być owulacji, albo jesteś w ciąży. Bo właśnie podobno jak się zajdzie to tego śluzu już nie ma. Ale nie wiem, gdzieś to czytałam kiedyś, mogłam coś przekręcić.

rurka, nie przejmuj się za bardzo tym wszystkim! Ja wiem i czuję że niebawem będziesz w ciąży, czy teraz, czy w następnym cyklu to nie jest istotne! Na pewno dzidziuś pokaże się kiedy sam będzie chciał hehe :).

Ostatnia edycja:
no właśnie tez czytałam, że owulacja jest ok 13-16 dni przed @... także co poradnik to mądrzejszy... :eek: trzeba zdać sie na los i tyle :) ja miałam termin na 19-20 maja więc w tym samym czasie mniej więcej co ty :) ehh ale nie chce mi się tego wyliczać w sumie i tak nic mi to nie da :happy: trza się bzykać i czekać co będzie :rolleyes2::-D

Hej dziewczyny, wreszcie Was nadrobiłam :-) Dziękuje za uwzględnienie w liście do zamkniętego :) Julcia przed wczoraj skończyła dwa miesiące :D we wtorek byłyśmy na szczepieniu, wybrałam 5 w 1 i pneumokoki, bo za darmo miałyśmy :) Przy okazji ważenie i mierzenie, mamy już 3350g :-D w ciągu dwóch miesięcy przybrała 1550g, widać już ogromną różnice, nawet fałdeczki się jej takie duże na nóżkach zrobiły :p Urosła 3cm, no i wreszcie przeszłyśmy na pampersy 1 hurrra :-D Odłożyłyśmy też już trzy najmniejsze pajacyki, więc jest postęp :) Niestety kolki nas cały czas męczą i przepuklina jest trochę większa :( w przyszłym tygodniu jedziemy na usg bioderek i na konsultacje do chirurga i kardiologa, znów cały dzięń siedzenia w kolejkach w Prokocimiu, ale jak trzeba to trzeba.
Trzymajcie się dziewczynki, buziaki dla Maluszków :-D 97.jpg A to Julcia na spacerku :)

Załączniki

• 97.jpg
    97.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 79
ale słodziutka ślicznotka!!! dziewuszki więcej takich foteczek poproszę... cioteczka rureczka chce się napatrzeć... moze szybciej zaskoczy :-D buziaki!! lecę chatę sprzatać goście goście dzisiaj ze stolicy przyjeżdżają :-D

hej

rureczko kochana &&&& mocno zaciskam.Ja przy ciąży z Eliza poprostu weszlam na neta i znalazlam kalkulator dni płodnych i z niego skorzystalam ale ja mam cykle 25-27 dni.Jak masz dluzsze albo nie jestes pewna to zainwestuj w testy owulacyjne.

Załatwilismy chrzest i restauracje termin 27.07,chcialabym wczesniej ale chrzestna moze dopiero wtedy przyjechac a mieszka we Francji.Emi miala chrzest w wieku 6 tyg. całą msze przespała.Ciekawe jak bedzie z Eliza :sorry: Jutro idziemy na wesele we trojke.Emi zostaje z babcia.Niestety widze ze pogoda bedzie srednia :confused2:

Wtam sie piatkowo!
Od srody nie woem jak sie nazywam! Moj synus ma kolki i to od rana do poznego wieczora. Moj biedny kregoslup... Wy tez tak macie? Co dajecie malenstwu aby mu ulzyc? Espumisan nie pomaga juz, teraz stosujemy bobotic i czekamy na efekty.
My antykoncepcje mamy gumkowa:-) a jak maluszek skonczy 4 miesiace to chyba przejdziemy na tabletki.

reklama
Claudia87 nasza co prawda kolek nie ma- odpukać ale problemy z brzuszkiem ma, podajemy esputicon- podaje sie tego mniej niz espumisanu i probiotyk w kropelkach No i herbatke z koperku włoskiego :)
Podobno są jakies dobre krople niemieckie- poczytaj w necie

Do góry