reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Majówki 2014

Rurka, ja jestem "spec" od metody kalendarzykowej i pomiarow temperatury. Stosowalam rok czasu. Moge Ci pomoc. Jest darmowa stronka gdzie mozna prowadzic pomiar: enpr.pl. Niektore stronki sa platne a ta nie, w kazdym razie tak bylo. Jak masz cykle nieregularne to tym bardziej polecam bo bedziesz miala poglad co sie dzieje w Twoim organizmie. Jesli cyk trwa 47 dni to owulacja jest zazwyczaj pozno wlasnie lub wcale jej nie ma. Czasem zdarzaja sie tzw cykle bezowulacyjne. Polecam tez testy owulacyjne, z allegro kosztuja grosze a idealnie pokazuja!

Claudia, ja rowniez slyszalam o Sab Simplex ale nie zdarzylam kupic. Samo jakos minelo. Od czasu do czasu podaje Hipp herbatke koperkowa w saszetkach.

Mama Olafka i Damiana, jejciu, niech synek do zdrowia wraca szybko! Tobie rowniez zycze zdrowka!

Dziewczyny, do kiedy zwija sie macica? Ja juz po pologu a nadal mam skurcze. Tzn teraz chyba mam okres, taki jakis dziwny. Ale tak czy owak przy skurczach mam te moje dusznosci. Idzie jak fala i ciezko sie oddycha. To samo mialam w ciazy jak macica sie stawiala. Moze jak skurcze sie skoncza to to minie jakos?
Nie karmie piersia. Ile to moze maksymalnie trwac? Jeden lekarz mowil mi ze do roku czasu az!

Ostatnia edycja:
reklama
Nanncy u mnie macica po pierwszej ciąży kurczyła się ok 3 miesięcy a po drugiej chyba ok miesiąca...

Co do pomiarów, testów owu itp... dziękuję wam kochane za taki odzew i chęć pomocy ale przemyślałam sprawę nie chcę zaczynać tych pomiarów i sprawdzania... nie chcę się nakręcać aż tak.... co ma być to będzie... przynajmniej narazie wolę mieć takie lajtowe podejście i spokojnie sobie czekać... jak dłuzej nie będzie wychodził to wtedy moze zacznę.... zobaczymy... na razie wrzucam na luz i cieszę się latem :-)

Dziewczynki jak długo miałyście krwawienie po porodzie? Ja we wtorek będę już 4 tyg po. W środę już nic mi nie leciało a wczoraj po spacerze zaczęłam znowu plamić krwią. Wcześniej też już raz mi się zdarzyło, że po dłuższym chodzeniu zaczęło mocniej lecieć ale potem stopniowo zanikało i zmieniło barwę na lekko brązową i zniknęło. Nie są to jakieś duże ilości tej krwi i nie wiem czy znowu to przeczekać czy się martwić.

Aha, czy te 6 tyg w połogu też się należy wizyta u ginekologa tak jak podczas ciąży? (Tzn. że nie trzeba na nią czekać normalnie ileś tam czasu?) Wiecie coś o tym? Bo się zastanawiam czy mam już wcześniej się zarejestrować na termin kiedy minie te 6 tyg.

Pozdrawiam :tak:

martyna - co do wizyty to nie pomogę ponieważ ja chodziłam prywatnie ale w ciąży gin na każdej wizycie wyznaczał mi termin nastepnej wizyty a po porodzie musiałam sama zadzwonić i sie umówić z nim
co do krwawienia to moim zdaniem absolutnie nie masz się czym przejmować. Niektóre kobiety faktycznie krócej krwawią a inna- tak jak np. ja - dłużej. U mnie po pierwszym porodzie to tak naprawdę przez 6 tyg coś tam leciał... z tygodnia na tydzień zmieniajac barwę na coraz jaśniejszą ale były też dni kiedy tej krwi trochę poleciało zwłaszcza po wysiłku jakimś właśnie. Po drugim porodzie też dość długo krwawiłam i plamiłam. Ja bym się nie martwiła - póki nie masz temperatury, mocnego bólu czy krwotoku ;)

Martyna u mnie juz trwa 5 tygodni...zaraz będzie 6 :/ mam dość tych podpasek. Niby nie ma jakiegoś krwawienia,ale jak zaloze wkladke to tragedia. Probowalam wrzucić tampona ale jednak to jeszcze nie czas bo bolalo mnie :/
Odnośnie wizyty ginekologicznej to trzeba się udać , najlepiej po pologu...sprawdzi czy wszystko ok , oraz czy macica się obkurczyla
Ale moim zdaniem to normalna wizyta co trzeba się zapisać

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedzi. Pocieszyłyście mnie :)
Najlepsze jest to, że w wypisie ze szpitala mam napisane, że krwawienie powinno ustać po 8-15 dniach. Śmieszne, jeszcze nie słyszałam, żeby po tak krótkim czasie wszystko się zagoiło...

Martyyyyna krwawienie moze pojawiac sie i znikac. Jesli nie jest obfite to nie masz sie czym martwic. Macica caly czas sie oczyszcza i widocznie cos tam jeszcze zostalo. Po spacerze masz wysilek plus grawitacja i pewnie dlatego ;-).
Masz krwawienie czy plamienie?

Diabliczka zapomnialam, ze jestes po CC i az mnie wszystko zabolalo jak przeczytalam, ze tampona probowalas :p. A powiedz mi juz nie widac rany po CC? U mnie krocze ladne i juz siedze normalnie :-D.

Iza_Marta niby jestem po cc ale okropny ucisk mialam z tamponem, widać jeszcze w środku nie wszystko doszli do siebie...
Co do blizny to ja widać ale nie ja...bo brzuch mi zaslania :/ chyba ze podniose...w ogóle wczoraj tak mnie wszystkie szwy bolaly ze glowa mala...czasami mam uklucie na dole po lewej. Ale najbardziej dokuczaja mi bóle na nie pogodę , wtedy tragedia...

reklama
Diabliczka wspolczuje! To straszne co piszesz! Ja tez czasami czuje szwy, ale nie w takim stopniu jak Ty i mam mniejsze. Co do "tych" spraw ponizej to mnie strasznie boli cewka i ta druga strona od parcia i jak sikam to po siku boli mnie, ale tak jakby miesien. To samo z ta druga strona :-(.

Do góry