reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

na brzuszek i biust smaruje Pharmaceris FOLIACTI Krem zapobiegający rozstępom - jak na razie u mnie żadnych niespodzianek wszystko gładko - zresztą kupiłam go z polecenia koleżanek - żadna nie miała rozstępów.

Po ciąży jest jeszcze jeden wygładzający powstałe - ale nie wiem jak z jego skutecznością - nikt ode mnie ich nie używał - wystarczył ten zapobiegający

reklama
Ja smarowałam się wcześniej perfecta mama ale okazało się, że ma masę tych parabenów :wściekła/y:, więc na szybko kupiłam najzwyklejszy rossmanowy babydream i o dziwo jestem zadowolona :-)
Dłużej się wchłania, ale to akurat mi nie przeszkadza
Ostatnio zapytałam się mamy czy ma po ciążach jakieś rozstępy i ku mojej radości dowiedziałam się, że ani jednego (więc jest dla mnie nadzieja :-D:-D)

Ja smarowałam się wcześniej perfecta mama ale okazało się, że ma masę tych parabenów :wściekła/y:, więc na szybko kupiłam najzwyklejszy rossmanowy babydream i o dziwo jestem zadowolona :-)
Dłużej się wchłania, ale to akurat mi nie przeszkadza
Ostatnio zapytałam się mamy czy ma po ciążach jakieś rozstępy i ku mojej radości dowiedziałam się, że ani jednego (więc jest dla mnie nadzieja :-D:-D)

moja mama, tez nie ma (urodzila 2), a ja mam po córci....takze.......

Zobacz załącznik 223589Zobacz załącznik 223588Zobacz załącznik 223587Zobacz załącznik 223586

To nasze wczorajsze zdobycze :-) oczywiście zestaw Boba Budowniczego jest dla Kubusia (coby mu przykro nie było), ale i tak hitem jest mata... Kubę siłą z nie ściągaliśmy :-D:-D:-D A rano się pytał, czy tatuś już kupił baterie :cool2:

a ta mata to droga była ?? bo ja też zastanawiam się nad taką ;-) oczywiście jakby co zażyczę sobie w prezencie od którejś cioci lub wujka :-D

okrycie kapielowe kupiłam jedno z baby ono i mimo, że ładne to niestety nie podszyte. Z drewexu faktycznie są podszywane, ale cena mi troche nie odpowiada. Chyba kupię najzwyklejszy recznik :-)
Rozstępów się jeszcze nie doczekałam ( naszczęście!). Mama moja nie miała, siostra nie ma, więc liczę na geny :-D, a tak naprawdę krem (babydream) dopiero od tygodnia stosuję. Wcześniej szczerze przyznam - smarowałam się kremem....bambino :-)
a maty i bujaczków nie kupowałam. Oszczędziłam ciocią główkowania co kupić mojemu Synusiowi :-) Sama takie rzeczy dałam w prezencie więc grubo liczę na rewanż :-D

Powiem Wam, ze jestem zalamana. Cala ciaze mialam raptem 2 male kreseczki (rozstepy) na lewej piersi, a brzuch piekny i gladki, a tu od tygodnia swedzenie na maxa mnie wzielo, i najpierw pojawily sie blade rozstepy wokol pepka, a dzis widze, ze juz maja kolor czerowno - jakis tam... Paskudy cholerne! Polowa 9tego miesiaca a one wylaza!!!!!!!!!!!!!!!

Wlasnie kurier mi przywiozl jakis olejek na to, z tego co doczytalam rewelacja, lepsza niz wszystkie kremy markowe itd... No zobaczymy co z tego bedzie. Zaczynam wcierac od zaraz

na rozstępy podobno dobry jest olejek migdałowy do którego dodajemy vit E w płynie (wszystko kupimy w aptece) a jak dodamy do tej mieszaniny olejek z lawendy to mamy preparat do masowania krocza :-)

na brzuszek i biust smaruje Pharmaceris FOLIACTI Krem zapobiegający rozstępom - jak na razie u mnie żadnych niespodzianek wszystko gładko - zresztą kupiłam go z polecenia koleżanek - żadna nie miała rozstępów.

Po ciąży jest jeszcze jeden wygładzający powstałe - ale nie wiem jak z jego skutecznością - nikt ode mnie ich nie używał - wystarczył ten zapobiegający

ja też używam pharmaceris, no ale niestety nieuniknęłam rozstępów... chociaż na samym brzuchu generalnie nie mam... jedynie na piersiach i udach, kupie chyba preparat pharmaceris na rozstępy mam taką tanią aptekę internetową gdzie się opłaca kupić

Kupilam w lidlu te naklejki na sciane. Jak ktoras ma okazje to polecam bo sa sliczne - ja mam takie dziewczynkowe z misiami i owieczka :-)

oczywiscie musielismy jezdzic po roznych sklepach, bo juz nie bylo i obsluga byla zaangazowana w poszukiwania:-d

I ja też dorwałam w Lidlu te naklejki:tak:, śliczniutkie są, kupiłam te zwierzaczki i mój M już na ścianę przykleił bo mała nam spokoju nie dawała tak chciała je kleić:-D. My łóżeczko od maluszka ,mamy u nas w pokoju jak narazie i teraz z tymi naklejkami przy łóżeczku to się taki milusi kącik zrobił:-). Małej też się bardzo podoba:-D.

reklama
a ta mata to droga była ?? bo ja też zastanawiam się nad taką ;-) oczywiście jakby co zażyczę sobie w prezencie od którejś cioci lub wujka :-D

Dobry pomysł- niech się ciocie i wujcie realizują.

Ja kupiłam w www.babynet.pl Moja kosztowałam 232 zeta a druga, którą też rozważałam (Małpia Wyspa się zwie) 212. Zresztą sama zobacz, co mają Maty edukacyjne wielu znanych i cenionych firm- Tiny love, Bright starts, Canpol, Baby design, Baby mix i wiele innych.
Generalnie zabawki są w dobrych cenach i dobra obsługa.

Do góry