reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Tak, chusteczki przy najmłodszych idą jak woda. Potem, jak się wprowadza stałe jedzenie, to mniej ich schodzi, bo kupa jest rzadziej i mniej płynna (sorki jeśli ktoś czyta przy jedzeniu). Polecam przemywanie ciepłą wodą i myjką (mnie tylko do tego się ta ściereczka przydawała). A z chusteczkami, jak z kosmetykami, trzeba uważać - moja córka nie miała uczulenia na pampersy, a na ich chusteczki dostała takie, że sudocrem ledwo dał radę.

To prawda- chusteczki mogą uczulać- niektóre dzieci są uczulone na aloes inne na rumianek. Ja kupiłam Nivea Sensitive New Born nasączane olejkiem jojoba... zobaczymy (w Kauflandzie są 2 paki po 13 zeta). Mój mąż mył dziecku pupkę pod kranem :-D duża oszczędność :-D na jednej ręce trzymał kruszka, a druga go mył, ale to jak mały miał jakiś miesiąc- dwa.

Biustonosze kupuję mierząc, bo na oko, to jakoś nie umiem sobie wyobrazić... Poza tym co producent to inny kształt miseczki, inny rozstaw i takie tam różnicę, więc nie będę ryzykować.

reklama
kinguunia - sliczne ciuszki, widze ze kubus kroluje! mi sie najbardziej podoba ten komplet od hello kitty - tez mam pare gadzetow i jakies ciuszki wlasnie z hello kitty

Co do cyckonoszy to ja też miękkich nie znosze wręcz, ale 2 sobie kupię- żeby chociaż do spania były jęśli się mleczko będzie lać w nocy- ale najtańsze- znalazłam takie -
http://www.allegro.pl/item895964985_st...osz_85_cdo_karmienia_13_9

A do normalnego użytku zamawiam też 2 takie:

BEZSZWOWY biustonosz do karmienia *DALAJA* 85 C (900958037) - Aukcje internetowe Allegro

Konsultowałam rozmiarówkę z pania ze sklepu i mam nadzieję, że będą ok ;-)

Muszę dla siebie jeszcze kupić 1-2 koszule no i te całe podkłady poporodowe...:sorry2:

Wronka - ten w kropeczki jest cudny.. ostatnio tęsknym okiem spoglądałam na wystawy sklepów z bielizną.. ahhh te koronki, fiszbinki, małe majteczki.. teraz czuje się taka jakaś bezpłciowa, bo liczy się wygoda.. ma być duże i miękkie.. straszne...:-D
haha dokladnie - straszne:-D:-D tez sie zle czuje ale co tam, wygoda najwazniejsza:tak:

UFF my po zakupach, portfel duuuzo lżejszy.
Zamówiliśmy wózeczek, wanienkę, przewijak, materac, pościel. Co do wózka zdecydowaliśmy się na ten sam, który miała Ola, czyli Bartatina Classic, sprawdzony, wypróbowany, wiem, że będzie nam dobrze służył. Na początku miał być Xlander, ale bardzo rozczarowała mnie kolorystyka, bardzo mały wybór w porównaniu do Bartatiny (arctic cudny, ale Ola miała jasny wózek i teraz chciałam ciemniejszy).

Kupiliśmy okrycie kąpielowe, pieluszki flanelowe i tetrowe i trochę ciuszków na 56:

Załączniki

• ciuszki.jpg
    ciuszki.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 72
A mnie dzisiaj przywieźli pakę z łóżeczkiem! :-D:-D:-D Tylko jest b.duża i ciężka więc jej nawet nie tykam zważywszy na te moje bóle brzucha :baffled: ale wieczorem wpadną rodzice w odwiedziny to się do nego włamiemy wreszcie :-) Bo nawet mężusiowi powiedzieć nie mogę jakie łóżeczko będzie bo tak zapakowane ;-)

reklama
Do góry