reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Absolutnie! Włączam go raz na jakiś czas i wyłączam np. po godzinie czy dwóch. Zależy jak zimno na dworze i jak mocno pracuje piec CO. Przy "normalnej" temperaturze kaloryferów (u nas to na piecu jakieś 40 st.) nie włączam praktycznie wcale... mamy dobrą wilgotność no i robie sobie mikro wentylację w oknach...

reklama
Absolutnie! Włączam go raz na jakiś czas i wyłączam np. po godzinie czy dwóch. Zależy jak zimno na dworze i jak mocno pracuje piec CO. Przy "normalnej" temperaturze kaloryferów (u nas to na piecu jakieś 40 st.) nie włączam praktycznie wcale... mamy dobrą wilgotność no i robie sobie mikro wentylację w oknach...

U mnie niestety jest niska wilgotnosc i czasem az ciezko sie oddycha :-( Czy funkcje inhalatora mozna wykorzystywac do robienia inhalacji w taki sposob, ze sie podstawia nos pod wylot nawilzacza?
:szok::-D

Naprawde taki cichy jak napisano w aukcji? I o co chodzi z tymi filtrami, o ktorych mowa na samym dole?

Wiesz co raczej nie da się podstawić twarzy nad parę bo ona jednak troche cieplejsza jest (to nie jest zimna para) ale już np. samo wkropienie kropel jakiegoś olejku powoduje że przy włączonym nawilżaczu roznosi się pięknie zapach po pokoju.
Co do filtrów w środku jest filtr ale na razie nie było konieczności wymieniania go więc nie wiem :-p
Aha a praca... słychać właściwie tylko taki bulgot... nie jest zupełnie cicho ale przy włączonym nawilżaczu w dzień praktycznie go nie słychać.

ja ciągle w średniowieczu - stosuję mokry ręcznik na kaloryfer :-)
Co do pieluszek mi przez myśl nie przeszło, że tetrowe są różnej grubości... uwagę tylko zwróciłam na atest. Kupiłam je dawno, jeszcze nie rozpakowane, ale napewno cienkie, bo 1,49 za sztukę.
Jestem po zakupach u kwiatuszkowego sprzedawcy. Zdecydowalam sie na bubchen

Wiesz co raczej nie da się podstawić twarzy nad parę bo ona jednak troche cieplejsza jest (to nie jest zimna para) ale już np. samo wkropienie kropel jakiegoś olejku powoduje że przy włączonym nawilżaczu roznosi się pięknie zapach po pokoju.
Co do filtrów w środku jest filtr ale na razie nie było konieczności wymieniania go więc nie wiem :-p
Aha a praca... słychać właściwie tylko taki bulgot... nie jest zupełnie cicho ale przy włączonym nawilżaczu w dzień praktycznie go nie słychać.

Jestes nieoceniona, dziekuje :-D Prosze, powiedz mi jeszcze czy zauwazylas zeby po nawilzaniu osadzal sie na meblach bialy pyl?

Czy ktoras z Was posiada moze nawilzacz powietrza i moglaby napisac na co zwracac uwage przy wyborze? Ewentualnie polecic/odradzic jakis konkretny model? :-D

my chcielismy kupic ultradzwiekowy, ale po tym jak polozna nastraszyla nas gronkowcem - jaki zaczol panowac na oddziale noworodkow jak zaczeli uzywac nawilzaczy i ze poprzez wilgoc moze zrobic sie duzy bajzel to zostawilismy temat.

olapolap żadnego osadu nie stwierdzono... ale też stawiam go raczej na komodzie w odległości ok 50 cm od ściany...
Dagsila pytanie czy oni mieli tam wentylację jakąś? Bo jak nie ma żednej wentylacji (chociażby mikro wentylacja w oknach) to faktycznie grzyb się zacznie na ścianach osadzać...

reklama
ja mialam wlasnie dla Hani takie grube fajne a potem gdzies dokupywalam w markecie i do niczego byly jakies cienkie i drugoi raz takich nei chce
znalazlam jeszcze taka aukcjem troche drogie ale te by chyba byly te dobre, opis brzmi przekonujaco i cena troche mówi za siebie

GRUBE PIELUSZKI TETROWE *LUX*___PODWÓJNIE TKANE (914756607) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny ja kupowałam pieluchy tetrowe w tym sklepie(nie przez allegro bo to u mnie w mieście) co prawda teraz jak patrze to przepłaciłam-zapewniał mnie że w sklepie takie same ceny jak na allegro ale chyba jednak nie bo ja płaciłam 1.90 ale ja jestem zadowolona. Właśnie podwójnie tkane i już je wyprałam i wydają mi się fajne-na ile się znam ale doświadczenia za dużego nie mam. Nie wiem czy te na aukcji to dokładnie te same ale można napisać do nich i sie spytać czy tą są właśnie te grube, podwójne...

oto link do jego aukcji: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4167328

Do góry