reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy

Dusia- my też jednak się decydujemy na tą bazę. Mąż poczytał w necie o tym poza tym jak nam gościu zademonstrował jak się fotelik zachowuje podczas uderzenia z bazą a jak bez to doszliśmy do wniosku, że jednak na bezpieczeństwie nie będziemy oszczędzać (nie zrozumcie mnie źle, bo może dla niektórych osób to wygoda dla innych utrudnienie). A my jesteśmy wyjątkowo wrażliwi na tym punkcie, bo w tamtym roku mój kolega z pracy pojechał do Zakopca z rodzinką w tym 3 m-czne dziecko i na zakopiance w korku puknął go lekko z tyłu inny kierowca i dziecko mimo, że było dobrze zapięte w pasy i w foteliku nie przeżyło:no::no:. I może stąd ta decyzja...bo zdaję sobie sprawę, że 90% dzieci jest raczej wożone bez tej bazy i jest ok. Ale mam chodzi o taki spokój wew.
...ale dziś smucę..............

Iboyla- my wybraliśmy Fun system. Brązowo-pomarańczowy. A fotelik też maxi cosi cabrio:-). I nie braliśmy gondoli tylko wkład-przedłużenie + torba+śpiwór i braliśmy też tą przejściówkę, dzięki której można wpiąć w stelaż fotelik.

reklama
Ja też już się rozkręcam zakupowo, dzisiaj dostałam już pierwsze ciuszki z allegro, a jak przyjdą wszystkie, to cyknę wspólną fotkę i się pochwalę:-). Zamówiłam sobie też różne drobiazgi typu pieluszki, skarpeteczki, prześcieradła, ceratki, termometr, zestaw do paznokci (podobno nożyczki firmy BabyOno spisują się przyzwoicie wśród tych z okrągłą końcówką) i inne rzeczy do szpitala - podkłady, majtki itp. a jutro wyciągam męża na zakupy z nastawieniem na oglądanie i testowanie wózków i może wynajdziemy jakąś przyzwoitą kołyskę lub koszyk:-)

Mi siostra kupiła też na ciucholandzie 2 komplety dresików cieplutkich welurowych (różowych:-)) za 20zł i są naprawde prześliczne, nie zrobie narazie fotki o się suszą po praniu.

Zamieniając temat - ile trzeba mieć koszul do szpitala? Bo kupiłam 2 rozpinane i tak się zastanawiam czy jeszcze jedną kupić (a z drugiej strony to nie bardzo chce bo i tak mi będą w szafce leżeć bo nie śpię w koszulach! Potrzebne mi będą tylko do szpitala).
No i przy tym temacie, jak ma wyglądać ta koszula do samego porodu? Wystarczy podkoszulka, czy musi być rozpinana??

Weronikaa, ja też mam dwie i planuję, że mi wystarczą, a do porodu to trzeba mieć cokolwiek, (byle nie spodnie od piżamy:-D), bo potem to i tak do wyrzucenia, a w niektórych szpitalach do porodu dają koszule - takie jednorazówki - u mnie tak właśnie jest.

Weronikaa, chyba we wszystkich szpitalach jest tak, że do porodu dostajesz szpitalną "kieckę". Zazwyczaj są w kiepskim stanie, ale o nic nie trzeba się martwić. Zakrwawioną oddajesz i dostajesz czystą. Mi w szpitalu dwie wystarczyły, a jak potrzeba, to zawsze jest ta szpitalna w zapasie.

weronikaa - ja mam zamiar kupić 3 koszule - tez śpię nago, ale co będzie jak akurat mi tej jednej zabraknie? Nie w każdym szpitalu chyba dają, a jak mi się poplami?
Zresztą na pewno dziewczyny, które już mają dzieci coś napiszą na ten temat, to będziemy obie wiedziały :tak:

A jeżeli chodzi o koszulę do samego porodu, to podobno nie może mieć guzików.

No i dziś przyszły mi z Allegro maciupeńkie skarpeteczki (5 par) i czapeczki (też 5) - no nie mogłam się napatrzeć.... i to za 10 zł :-D

Giza u nas w szpitalu jest tak samo, dają szpitalne i tak jest moim zdaniem lepiej bo się swojej nie ubrudzi:tak:, a jakby była potrzebna to mężulo zawsze zdąży dowieźć:-)

reklama
Do góry