reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
Przyszła mamusiu ja dzisiaj zakupiłam właśnie taką:-Dtylko seledynową w Realu zapłaciłam 40zł.Bardzo ładna,spora i wydaje mi się że będzie wygodna,póżniej dzidziuś siada sobie w drugą stronę i też jest podtrzymywany.
I kosmetyki do pielęgnacji kupiłam Nivea baby(Mrówa-przekonałaś mnie;-))!

no ja też jak w zeszłym tygodniu prałam i prasowałam 3 pralki to stwierdziłam,że takie malutkie się fajnie prasuje bo się całe na desce mieszczą :-D,poukładałam w komodzie dla niej rozmiarami wszystko,śpoichy,body,kaftaniki.A dziś te rzeczy co mi z allegro przyszły wyprałam.

Ach dziewczyny,
fajne te wasze zakupy! Ja też zaczynam powoli kupować ciuszki i stwierdzam, że w h&m mogłabym ubrać całe dzieciątko i wcale nie miałabym potrzeby żeby chodzić po innych sklepach. Jak zrobię zdjęcia to prześlę ;)

Ja dzisiaj załączyłam pralkę bo mnie przeraziłyście że już macie poprane wszystko i przygotowane.Dla siebie juz mam prawie wszystko do szpitala(łącznie z mega sexownymi koszulami-zwłaszcza że nienawidzę spać w koszuli nocnej:-D)

Przyszła mamusiu ja nie kupuje takiej foczki bo wydaje mi sie ona mało praktyczna bo raczej takiego maleństwa nei włożysz do niej bo moze sie przechylic i wypaść lepiej moim zdaniem myć na ręku;-)
Marteczka mam nadzieje ze bedziesz zadowolona z nich bo ja byłam :tak:
Mamma ja mam dla dzidizusia juz wszystko wyprane i wyprasowane i dzis poukładałam w szafie:tak: za to nei mam nic dla siebie rpzygotowane tzn mam kupione 2 koszule do karmienia ,majty siatkowe ale pozatym to nic :-p
po nowym roku biore sie za to no i musze pokupowac jeszcze jakies smoczki itd;-)

Widzę że już prawie wszystkie "przygotowane na całego"....A ja jeszcze NIC!
Wogóle to jeszcze nieznam płci:-(...Łatwiej wam już decydować się na konkretny kolor...no ja jeszcze poczekam do 8.01(bo wtedy mam wizytę),i o ile pokaże moje maleństwo kim jest,to już konkretnie będzie albo róż albo błękit...Ale jak nadal będzie wstydliwe..to i tak będę musiała kompletować wyprawkę...:tak:
Też uważam(z doświadczenia)że takie maleństwo to najbezpieczniej (i najlepiej-przynajmniej dla mnie)jest kąpać w wanience bez dodatkowych "elementów"jak pisała mrowa" na ręce"

dev066pr___.png

Hmmm powiedzcie co to za siatkowe majtki? Bo lukam właśnie na Allegro i nic takiego nie ma :dry: Są tylko normalne pod brzuszek albo jakieś jednorazówki. I czy są konieczne? nie wystarczą zwykłe bawełniane?

reklama
Długo tu nie zaglądałam i dopiero teraz przeglądnełam zaległe posty.
PrzyszłaMamusiu - super ta lista potrzebnych rzeczy :-) no i widze że z grubsza większość mam ;-)
No i powiedzcie mi jeszcze, bo głównie musze kupić kosmetyki dla Niuni, kupiłam tylko oliwke bambino (bo tak mi poleciła koleżanka), a co do mydełka to mówiła żeby na początek szare. Do pupy termentiol i na pępek spirytus, ale wydaje mi się że lepsze będą te waciki nasączone spirytusem (gotowe w aptece), a buźke myć rumiankiem :cool:
Chyba to wszystko co mi mówiła, zgadzacie się z tym?? :confused:

Do góry