reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe zakupy

Giza- Tez bym tak zrobila i kupila i kolyske i lozeczko. Ale chyba narazie tylko kupie ta kolyske a lozeczko turystyczne puzniej jak zobacze ze jest potrzebne.

Ewa-Krystyna - Wlasnie patrzylam na nie ale chem taki co sie da w piac w wozek, bo do tego silver cross sa takie adaptery i da sie tam wpaic elasnie ten Peg perego Priomo Viaggo, i jeszcze foteliki Graco, i Britax. Ale wlasnie ten peg perego kolorystycznie bardzo pasuje do tego wozka. Ale chyba jednak zaoszczedze troche i kupie ten graco bo sa duzo tansze.
A ty juz masz jakis wozek upatrzony? Niewiem jak w Canadzie ale w stanach to jest tragedia z tymi wozkami wogule nie ma w sklepach wyboru zadnego.

reklama
Dusia-ja wozek mialam juz kupiony rok temu,bo trafila mi sie super okazja i drugi w pazdzierniku razem z fotelikiem... oba sa Peg Perego jeden to tradycyjny z godndola i osobnym siedziskiem spacerowym starszego typu,w ktory nie moge wpiac fotelika; a drugi to Pliko P3,w ktory wlasnie moge wpiac fotelik i ten wozek ma mi sluzyc do szybkich wypadow samochodem lub do lekarza i pozniej jak juz maluch bedzie mogl byc przeniesiony do spacerowki; a ten tradycyjny bedzie super na spacery i wypady do parkow... w Kanadzie z wozkami tez jest tragedia ... prym wioda Graco,Evenflo i Safty first i im podobne - bardzo niewygodne,sztywne i szybko sie psujace... ostatnio pojawil sie wiekszy wybor,ale tych bardziej nowoczesnych typu Bugaboo i ich ceny plasuja sie w cenach Peg Perego... Inglesiny, Britax'a i Emmaljungi nie ma...
o ktorym kojcu i kolysce pisalas? w poscie nie otworzyly mi sie zdjecia...
Przyszla Mamusiu- teraz jest mi juz latwiej zagladac,bo na poczatku bylo zbyt ciezko... czuje sie super i zyje kolejnym dniem nie myslac co moze sie stac... a na ten watek uwielbiam zagladac,bo rzeczy dla dzieci a szczegolnie wozki sa moja pasja :tak::-D:-D

Ewa-Krystyna- Ten pliko 3 jest bardzo podobny do tego silver crossa. To widze ze u was z wozkami tak samo jak tutaj tylko wszyscy prawie graco uzywaja, mi sie strasznie one nie podobaja. A te niekture nowoczesne co wychodza to sa drogie i takie dziwne nie kture. Np. bugaboo to chyba bym nigdy w zyciu nie kupila to siedzenie w nim wydaje mi sie takie male i strasznie nie wygodne niewiem takie mam uczucie jak by to dziecko mialo z niego wypasc.
O kolysce pisalam tej: Cuddle 'N Care with Light Vibes Mobile - Kolcraft - Babies "R" Us
Jak nie pokazal sie link to mozesz wejsc na babiesrus.com i tam na bassinets i ona sie nazywa Cuddle 'N Care with Light Vibes Mobile by Kolcraft i tez mi sie strasznie podoba ta kolyska Eddie Bauer Musical Rocking Bassinet.
A lozeczko turystyczne to myslalam o tym z graco Graco Portable Playard - Deco - Graco - Babies "R" Us
On sie nazywa Graco Portable Playard- Deco i tez jest na babiesrus stronie

Dusia- ta kolyska jest super- moja przyjaciolka ja kupila dla drugiego dziecka i powiedziala,ze byly to pieniadze bardzo dobrze wydane ( a nalezy ona do osob,ktore nie wydaja zbyt duzo i prawie zawsze tylko uzywane lub np. z Walmart'u choc stac ja na nowe i lepszej jakosci) tylko,ze ta kolyska posluzy ci tylko kilka miesiecy az dziecko samo zacznie sie podnosic... mimo to chyba warto... ja mam Moses basket i stojak do niego,ale choruje na kolyske,ktorej raczej mam male szanse kupic,bo kosztuje z tax'ami ponad $600.... i nie ma ich uzywanych tylko w Europie,a doliczajac przesylke i reszte to wyszloby na to samo.... jesli chodzi o Graco to dla mnie ich wozki to pseudo wozki i nie chcialabym go nawet z ogromna doplata... pcha sie je okropnie i psuja sie masowo... za to ich playpens sa super.... jesli mieszkasz pietrowo to warto go kupic... jesli chodzi o Bugaboo to ma duzo dobrych opinii na polskich website'ach,ale jest koszmarnie drogi i powiedzialabym, ze ponad roczne dziecko moze ledwo sie miescic w spacerowce,a dla mniejszego troche przeraza mnie jego kubelkowatosc... ale ja jestem bardzo tradycyjna ... oto moj Moses basket i kolyska na ktora choruje ( juz kombinowalam jakby ja sama zrobic i moze zrobie)

i jeszcze ta jest fajna cariboo bassinet ale cenowo tez odrzuca...

Ewa-Krystyna- Sliczne te kolyski. Ja tez widzialam gdzie na interenecie ta ostatnia (z ciemnego drewna) ale cena nie bardzo fajna :-) A ta druga co ci sie bardzo podoba to jak bys miala duzo wolnego czasu to mozna zrobic :-) A o tej kolysce co twoja znajoma ma to muwisz o tej eddie bauer czy tej drugiej?

reklama
Dusia- ona miala ta co pokazalas na zdjeciu... mnie tez sie bardzo podoba Eddie Bauer'a - patrzylismy tez na nia z Joe... rzeczywiscie cena tej ostatniej jest tez wygorowana ,one sa sprowadzane chyba z Nowej Zelandii ,mozna do nich dokupic pasujacy changing table niestety w podobnej cenie... jesli chodzi o ta co na nia choruje,to mam nawet zdjecie rozlozonej na czesci,ale niestety nie ma mi kto jej tu zrobic... jak juz przestane pracowac to zaczne znowu kombinowac i moze sie uda mi ja samej zrobic ... jesli chodzi o proszki to ja bede uzywala tide- tego samego co dla nas... jedynie bede podwojnie plukac - tak robila moja znajoma tez... nie zamierzam kupowac lub prac dzieciecych rzeczy osobno z wyjatkiem pieluch- zamierzam uzywac wielokrotnego uzytku,juz pierwsza partie uszylam a wygladaja jak na zdjeciu...pieluchy w rozmiarze noworodkowym; na razie tylko te co na zdjeciu kolejne sa w szyciu... u gory tzw. AIO ( all in one) w ich uzytkowaniu nie potrzebna ceratka ochronna,bowiem nieprzemakaja;dwie na dole to VB ( Very Baby basic) do nich trzeba nalozyc ceratke:

AIO rozlozona bez i z wkladami ( te wklady bywaja wszyte w srodek pieluchy,ale powoduje to,ze schnie duzo dluzej):

VB rozlozona bez i z wkladem:

wygladaja jak pampersy ale mozna je prac...

Do góry