reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy

Cześć Dziewczyny!
Przyszlamamusiu- ja też zostaje przy teutoniii, konkretnie Mistral P, ten fioletowy w kwiatki z torbą ,parasolką i adapterem do nosidełka.Kupuje tylko i wyłącznie spacerówke i zastanawiam sie nad miekka gondolą.My z mezem kupujemy baze do fotelika (maxi cosi cabrio fix).Nawet sie nie zastanawialiśmy......nakładasz "klik-klik" i po robocie...natomiast przypinanie pasami to kazdorazowo szarpanina.A jaki fotelik kupujesz? też maxi cosi? My wybralismy oczywiście fioletowy w kwiatki....Jakos mam słabośc do tego koloru.:-D:-D:-DNatomiast w łózeczko absolutnie nie inwestowałam....kupiłam takie które ma dobre opinie, i w miarę przystepna cenę +materacyk kokosowo gryczany
Ja sobie juz wczesniej zamówiłam laktator..avent isis.Mam laktator i dwie koszule rozpinane do karmienia., mam krem na sutki , podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne.. i to wsjo.Brakuje mi jeszcze stanika do karmienia i majtów poporodowych, i sama nie wiem czego jeszcze:shocked2:

reklama
Cześć Dziewczyny!
Przyszlamamusiu- ja też zostaje przy teutoniii, konkretnie Mistral P, ten fioletowy w kwiatki z torbą ,parasolką i adapterem do nosidełka.Kupuje tylko i wyłącznie spacerówke i zastanawiam sie nad miekka gondolą.My z mezem kupujemy baze do fotelika (maxi cosi cabrio fix).Nawet sie nie zastanawialiśmy......nakładasz "klik-klik" i po robocie...natomiast przypinanie pasami to kazdorazowo szarpanina.A jaki fotelik kupujesz? też maxi cosi? My wybralismy oczywiście fioletowy w kwiatki....Jakos mam słabośc do tego koloru.:-D:-D:-DNatomiast w łózeczko absolutnie nie inwestowałam....kupiłam takie które ma dobre opinie, i w miarę przystepna cenę +materacyk kokosowo gryczany
Ja sobie juz wczesniej zamówiłam laktator..avent isis.Mam laktator i dwie koszule rozpinane do karmienia., krem na sutki , podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne.. i to wsjo.Brakuje mi jeszcze stanika do karmienia i majtów poporodowych, i sama nie wiem czego jeszcze:shocked2:

Kurcze Gizia ale jestes zdolniacha jak Ty tego kocurka zrobiłas ??? SZOK
Sweterk przesliczny a guziczki z misiolami fajniejsze.Brawoooo

Giza mi to się wydaje,że nie samo oparcie regulujesz tylko całe to jest przechylne.A ja myślę sobie,że w wakacje będzie za gorąco na gondolę a maluszek za mały na wersję spacerową,dlatego chcę fotelik:-)

Marteczka, a dlaczego myślisz, że w gondoli jest cieplej niż w foteliku? Gondola jest wyłożona bawełną, maluszek ma sporo wolnej przestrzeni i może sobie zmieniać pozycję. Nawet można go na brzuchu położyć. A w foteliku zazwyczaj jest jakiś sztuczny materiał który mniej lub bardziej przylega do ciałka, dzidziuś ciągle leży w jednej pozycji. No chyba, że planujesz krótkie spacerki. Latem z Przemkiem potrafiłam siedzieć w parku nawet 6 godzin, bo przy upałach było tam dużo przyjemniej niż w mieszkaniu, więc nie wyobrażam sobie, żeby tyle czasu spędzał w foteliku.

giza, sweterek przesliczny!!! Jesteś niesamowita!

Ja nie miałam bazy do fotelika, przypinaliśmy go pasami i było git. Jak człowiek nabierze wprawy to idzie szybciutko. Bazę mieliśmy na chwilę pożyczona od znajomych i szybko ją odpięliśmy, a to dlatego że fotelik przypięty pasami można troszkę regulowac- na bardziej leżący dla śpiącego malucha lub ciut bardziej siedzący dla malca który trzyma główkę. A w bazie jest zamontowany na stałe i nie ruszysz.

Marteczka - o ile dobrze zrozumiałam, wolisz fotelik zamiast gondoli? Zapewniam, że w upały w gondoli będzie chłodniej niż w foteliku!

Marteczka - w ogóle to małe dziecko nie powinno zbyt długo przebywać w foteliku (to wiem od fizykoterapeuty, który akurat małymi dziećmi się zajmuje) a tak jak pisała Giza - taki spacerek może trwać sporo czasu i w gondoli dzidziuś ma więcej przestrzeni, żeby się wentylować.

Wszystko wyjdzie w praniu-jak to się mówi dlatego wolę być zaopatrzona w to i to.A mam na myśli,że jeśli gdzieś pojedziemy to gondoli brać już nie będę musiała;-).Tak się wydaję,że gondola jest taka bardziej zaciszna ,a tu maluch jest bardziej na wierzchu:dry:ale ja dopiero początkująca jestem:-)

reklama
doczytałam, że w V3 też nie można rozłożyć spacerówki na płasko, tylko przechyla się całość, szkoda.
Marteczka, ja nie miałam możliwości zamontowania fotelika na wózku i wcale mi takiej opcji nie brakowało. Jak jechaliśmy w plener albo na dłuższą wizytę to braliśmy gondolę i nie było to dla nas uciążliwe, a dziecku buło wygodnie i nie było problemu ze spaniem. Ale też nie chodziliśmy z dzieckiem do marketów, z resztą do tej pory tego nie robimy, a tam najczęściej widuję właśnie wpięte foteliki.

Do góry