reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

No ja się właśnie o te nieszczęsne zęby boję ja mam bardzo słabe zęby co chwile latam do dentysty dbam o higienę jamy ustnej a problemy z zębami u mnie są następstwem terapii sterydowej jeszcze w dzieciństwie już wtedy lekarz powiedział moim rodzicom, że tak będzie ale wtedy moje zdrowie było ważniejsze. Przed ciążą bardzo lubiłam nabiał, mleka zawsze dużo piłam, a teraz nie mogę jedynie twarożek jem i 1-2 jogurtów na dzień ale to wszystko.

reklama
A ja wtryniam nabiał jak szalona,mleko,kefir,sery,twaróg:-p:-pTak mi pięknie wchodzi jak nic:tak:
W pierwszej ciąży też miałam taki pęd do nabiału a jak Radek miał już 8 miesięcy to byłam u dentysty kamień ściągać i ona się mnie pyta ile miesięcy ma moje dziecko,powiedziałam,że 8 to stwierdziła,że jeszcze nie widziała w tak dobrej kondycji zębów u młodej mamy:tak:I powiedziała,musiała pani duuużo nabiału jeść:-)A jakże:-D
Jessuu...oby teraz też mi się zęby nie posypały bo ja mam z natury słabe,ale w ciąży lepiej się zachowały niż przed:tak:A mój Radek pierwszego zęba miał jak miał 3,5 miesiąca:tak:a jak miał 6 miesięcy to miał 6 zębów, 8 miesięcy-8 zębów i tak już było,ile miesięcy tyle zębów:tak:Na szczęście on też lubi nabiał i ma wszystkie ząbki zdrowe i bielutkie jak u myszki:-)Ale zaglądam mu często do buźki bo się boję,że jak tak szybko poszedł z ząbkami to mu się szybko posypią:sorry:Jak na razie na szczęście nic na to nie wskazuje:happy:

Tichonku to dobrze że jesz dużo nabiału:tak:
ja pamiętam jadłam te jogurty orzechowe, ale i tak nie za często bo ogólnie jogurtów nie lubię .. ale mleczko uwielbiam...:-)

co do ząbków to Vi tez miała szybko 1 bo miała wtedy 4 msc i 2 kilka dni później..
kolejne szły różnie

a wiecie, ja mam takie zachcianki jednodniowe - jak w pierwszej ciazy. Wczoraj naszlo mnie na tunczyka (i co z tego ze lepiej go nie tykac bo tunczyki zatrute matealmi ciezkimi, chcica silniejsza) i pożarłam chlebek z tunczykiem. ledwo troche przetrawilam i co? z nowu mi sie chce. zrobilam poprawke i dzisiaj juz na tunczyka patrzec nie moge. Pare dni wczesniej smelec za mna chodzil z ogorkiem i mąz kupil nawet niezly, zeżarłam i dzisiaj już jest fuj. Teraz bierze mnie okropnie na serek wiejski ziarnisty i mielone z buraczkami :d

a ja codziennie muszę zjeść twaróg z rzodkiewką, szczypiorkiem i śmietaną doprawiony solą i pieprzem (dodam że jem kilogram na dzień)

Widzę, że nabiał a szczególnie twarożek i jogurty są tu kultowym daniem..
Dlaczego ja wolę wszystko co jest z czosnkiem? Twarożek byłby mniej szkodliwy dla domowników;-)

jogurty ja tez moge jest sporymi ilosciami i jeszcze banany :) ale wiecie co zawsze nie wiem co mam rano zjesc na sniadanko ;/ nigdy nie mam ochoty na nic ;/ a sniadanko wazna rzecz ;)

reklama
ja też serek wiejski pyszności :)
np dzisiaj na śniadanie zrobiłam serek wiejski z ogórkiem zielonym i do tego bułeczka ciemna z ziarnami :) pychotka :)

Do góry