reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Świetnie że można jeść maliny bo własnie mam przepis na muffinki malinowo-krówkowe. A że w niedzielę mamy gości to będą jak w ryj strzelił :)
Ja po truskawkach też nic nie zauważyłam niepokojącego, pojadłam też odrobinami czekoladę i orzechy - 1 szt. tofifi, lód rożek z czekoladą i ciasto (babsztyla specjalnie pytałam co jest w środku a nic nie powiedziała że orzechy i czekolada też). Mam nadzieję że po trochu będę bardziej odważnie próbowała nowych rzeczy, chociaż truskawy się kończą już.
 
Mojej Zosieńce pojawiły się małe krostki na buźce (niewiele) i w sumie to nie wiem czy od truskawek, bananów, czekolady, czy od pomidora - wszystko po trochu jadłam ostatnio:-p. A może w ogóle nie od tego...

Salsera - proszę o przepis na muffinki;-)
 
Bardzo proszę, przepis, jeszcze go nie wypróbowałam. Pochodzi z mojego ulubionego bloga whiteplate.blogspot.com

Muffinki z malinami i krówkami
/6 dużych lub 8 mniejszych sztuk/

1 jajko
60 g cukru trzcinowego - ja dam zwykły
40 g bardzo drobnych płatków owsianych lub mąki owsianej
110 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
120 g jogurtu naturalnego lub kefiru
50 g stopionego masła
100 g miękkich krówek, bardzo drobno posiekanych
110 g malin plus kilka malin do dekoracji

Jajko wymieszać w misce z cukrem, jogurtem i masłem. Następnie dodać mąkę, płatki i proszek. Wymieszać. Dodać połowę krówek, połączyć z masą. Wsypać maliny i delikatnie wymieszać.
Formę do muffinków wyłożyć papilotkami. Piekarnik nagrzać do 180 st C.
Masą wypełniać foremki maksymalnie do 1/2 ich wysokości (ciasto jest dosyć rzadkie i jeśli wlejemy dużo więcej, podczas pieczenia wyleje się z blaszki). Na wierzch wsypać resztę krowek i wstawić do piekarnika na 30-35 minut. Muffinki powiny być złocisto-brązowe.
Wyjąć z blaszki dopiero, kiedy przestygną.
 
jerunkaaaa swietny przepis..ale to ktos musialby mi zrobic .. :/ :)

aleee sie dzis objadlam! wracajac ze spaceru trafilam to baru naszego pysznego - i cudem mieszczac sie w sordku z wozkiem, bo tlok tam jest masakryczny zawsze - udalo mi sie na wynos zabrac piers duszona kurczaka w pysznym sosie z kluseczkami i surowka oraz pierogi z jagodami, o ktorych to m a r z y l a m ! mniam :)
 
reklama
Do góry