reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Buzi@k no to teraz naprawde czarna magia. Dziwne ze opinie tych dwoch lekarzy sa tak rozbiezne. Moze na wszelki wypadek zastosuj diete niska w cukry i weglowodany, przyjmuj trzy posilki dziennie a miedzy posilkami przekaski. Albo moze moglabys zadzwonic do lokalnego diabetologa i jeszce u niego zaczerpnac opinie.
Agnieszka1986 z tego co wiem to rutynowe czyszczenie zebow nie jest zabraniane w ciazy, przynajmniej tak mi powiedzial moj gin i stomatolog to potwierdzil. Mialam robione czyszczenie zebow i w tej i w poprzedniej ciazy, jakos tak w pierwszych miesiacach. Podobno nie powinno stosowac sie znieczulenia u ciezarnych a i stres zwiazany z bolem podczas leczenia nie jest wskazany. Ale najlepiej zapytac o to swojego lekarza, bo duzo zalezy jaki zabieg mialbys miec wykonywany.

reklama
buzi@k poszukaj jakie są normy po podaniu 75 g glukozy w necie, to będziesz spokojna, a najlepiej słuchaj lekarza. Ja miałam tylko obciążenie 50 g. Na wszelki wypadek zrezygnuj ze słodyczy - nie zaszkodzi. Pozdrawiam

Hej, ja mialam wczoraj bardzo "powazna" konsultacje z moim znajomym ginekologiem z Polski (przez skypa). Chcialam sie cos dowiedziec o tym wywolywaniu, a on na to, ze najlepiej jak od 37 tyg sama zaczne sobie wywolywac porod. Hmm chyba sie domyslacie jak, otoz zalecenia lekarza sa takie- sex 3 razy dziennie, dobre co?. No coz jak trzeba to trzeba, zawsze lepsze to niz farmakologiczne. Z uwagi na cukrzyce nie moge wszamac swiezego ananasa(ponoc tez pomaga), ale zostaje jeszcze herbata z lisci malin i curry (1 lyzeczka). Jak znacie dziewczynki jakies jeszcze sposoby to sie podzielcie prosze:-)

hey dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tymi wodami. wczoraj nagle zrobilo mi sie mokro ( pozniej bylo ok - sucho) a dzis znow tak jak by ze mnie polecialo ( a pozniej nic ) z tego co slyszalam to powinno leciec i leciec... - ale moze mam zle info... nie jest to popuszczenie moczu bo nie mialo takowego zapachu... tylko poprostu woda (lekko bialawa)

Agnieszka1986: z tego co ja wiem to do dentysty to w 3 trymestrze jest nie zalecane.

Looleelay: ja jak bylam w szpitalu to kobieta byla 5 po terminie i nie chcialo nic sie rozkrecic, lekarze wiec stwierdzili zeby poszla do domu na noc;) (wiadomo po co) a rano ok. 5 przyjechala ze skurczami, rozwarciem na 6 palcow i skrocowna szyjka;-) to sie nazywa przyspieszenie;-)

Ja też po wizycie u gin. Mam zwiększoną dawkę fenoterolu z 1/2 - 3 razy dziennie, do 1 trzy razy dziennie. Na te moje skurcze. No i mam grzecznie leżeć. Pytałam o rozwarcie, więc nie ma. Za 2 tygodnie kolejna wizyta i wizyta i wtedy umawiamy się a poród. Gdyby się coś działo, to mam od razu do szpitala jechać, ale tak się stać nie może, jestem nastawiona optymistycznie. Musi być dobrze. Jak to powiedział gin, zostało ok 5 tygodni... Musimy wytrwać i tyle.

I ja jestem po wizycie....
Ginka kazała sie skurczami postarac juz nie przejmowac - mimo ze sa bolesne i czeste :confused: :baffled: Dawki lekow nie chce juz zwiekszac - mam tylko brac ne rano tylko w poludnie 1 dawke - bo skurcze nasilaja sie po poludniu.
Mam sie oszczedzac i odpoczywac, nie podnosic Kuby - to wiem i wiem ze jest nie do zrobienia :sorry2:
Szyjka sie nie skrocila - ale jest podobno bardzo brzydka jak to powiedziala gin......strasznie miekka, rozpulchniona i przekrwiona....:dry:

ASTERIA - wody nie musza odejsc gwaltowanie, moga sie sączyc....One sa bez zapachu i sa przezroczyste, albo o lekkim rozowym zabarwieniu. U Ciebie to pewnie normalna wydzielina - w ciazy jest jej naprawde duzo....Ja tez mam czeto wrazenie ze mam mokro....Ale jesli sie martwisz to w aptece mozesz kupic test wykrywajacy czy wydzielina to wody płodowe :tak:

Hehe....wiecie co...ja poprzednio tez chcialam wypedzic Kube z brzucha....Byl i seksik, i sprzatanie - mycie okien, pranie dywanow, spacery, chodzenie po schodach itd.....Mimo ze rozwarcie bylo na 1 cm od 8 m-ca...mlody zdecydowal sie wyjsc 8 dni po terminie......:sorry2:
Ale teraz od 38 tyg. tez bede probowac jesli wczesniej nic nie ruszy...A jakze :-p:-D;-)

u nas seks tez pomogl bylo fajnie tyko moj M sie martwil ze puka synka w czolko... ja jeszce dwa dni przed porodem z rekamowkami z marketu specjalnie na piechote 5km szlam... ale wiecie ja w poprzedniej ciazy barlam fenoterol i zastrzyki z kaprogestu ale mialm wszytko odstawione w 34 tyg poniewarz DR stwierdzial ze nie mozna blokowac naturalnego procesu skracania i rozmiekania szyjki i opuszczania sie brzuszka.... cos chyba w tym bylo.... a to ze z nas teraz wiecej leci to dobry znak -znaczy to ze czyusto w pochwie i odpowiednie kwasne srodowiesko a podciekanie wod to takie saczenie ktore nie ustaje , jest test tak jak pisala Anetka a czasem wystraczy uwaga mozecie sie zgorszyc posmakowac wydzielina naturaklna jest kwaskowata a wody sa slodkawe juz przestaje ;-)

A ja byłam u dentysty w tamtym tygodniu. Poszłam z dziąsłem , a skończyło się na leczeniu zęba. Ale trwało to chwilę i właściwie nic nie bolało. Mały się tylko trochę wiercił. Mam nadzieję, że mu nie zaszkodziłam.
A z dziąsłem jestem umówiona na poniedziałek, bo coś mi wyrosło i jak ruszę to krwawi. Nawet jak nic mi z tym nie zrobią, to może chociaż dowiem się co to jest, bo trochę się martwię.

Aneta widzę, że Kubie dobrze było u Ciebie w brzuszku skoro nie chciał wyjść.

Asteria mi odeszly wody plodowe podczas piewszej ciaze i wygladalo to dokladnie tak jak opisaly dziewczyny powyzej. Nie byl to jakis nagly "wylew" ale caly czas sie saczyly a do szpitala jechalam z podpaska. Nie wydaje mi sie zeby wody mogly ujsc troszke w jednym dniu a potem pojawic sie dopiero za dobe.

Lucyann serio probowalas smaku wod czy wiesz o tym z literatury;-)???

reklama
u nas ani seksik, ani zakupy noszone w rekach, ani chodzenie po gorach, ani sprzatenie nie pomoglo:no: maz to juz tak sie poddal ze nawet mu sie seksa odechcialo:-D a mala i tak postanowila wyjsc dopiero 11 dni po terminie:szok: ciekawe jak to bedzie tym razem:confused:

Do góry