reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Vonko, mój synek ważył w 32 tyg 1770g, i lekarz powiedział że ta waga jest OK!!!Każda dzidzia rozwija się inaczej a i waga też może się różnić od prawdziwej, to wszystko zależy od pomiarów, raz wyjdzie wiecej raz mniej. Jak lekarz powiedział że jest Ok to znaczy że tak jest!!!!!:tak::tak::tak::tak:

reklama
Vonka - jeśli lekarz powiedział że to norma to tak jest! :tak::tak::tak:. dzieci najbardziej rosną w końcówce ciąży więc różnica między 31 a 32 tygodniem może być bardzo duża. Pobnad to pomiary wykonywane przez USG nigdy nie są miarodajne i tak naprwadę dziecko które wg lekarza waży 2200 w rzeczywistości moze ważyć 1800, i odwrotnie. Normy są szerokie a twoje dziecko się w nich mieśći - zaufaj lekarzowi! :tak:
Na dowód powiem ci że tydzien przed porodem mojego synka lekarz powiedział że dzidziuś jest maleńki coś ok 2500 a urodziłam chłopa 3560! (dodam że lekarz jeden z lepszych w toruniu i do tego mający najlepszy sprzęt w prywatnym szpitalu) ( a nawet gdyby było 2500 to i tak by była norma :tak:)
Więc nie martw się !!!!
Pozdrawiam

Carol_ka, Kiriam dziękuję.
Martwiłam się tym od kilku dni.....musze przestac, bo zwariuję. Chyba termin zblizajacego sie porodu tak na mnie wpływa:zawstydzona/y:

I po wizycie... podobno wszystko dobrze, a mimo tego jakoś się martwię sama nie wiem czym. To chyba przez to że już poród coraz bliżej... Mój synek ma 1820g, więc nie jest zbyt duży, ale jeszcze 6 tygodni, więc jeszcze ma czas by przybrać na wadze.. wielkością odpowiada 32 tygodniowi.. a kto wie, może urodzi się troszkę później..

urosnie i to jeszcze sporo bo ma czas. Ostatnie tygodnie to wlasnie czas najszybszego wzrostu. Poza tym nie wszystkie dzieci musza byc duze. Ja urodzilam corke w 42 tygodniu (dwa dni przed umowionym wywolywaniem, wiec naturalnie sie udalo) i miala 47 cm i 3028 gram. Dziecko rozwija sie jak najbardziej prawidlowo i dostala 10 punktow, wiec nie ma sie czym zamartwiac. Poza tym moj lekarz mowi ze on tak naprawde to zyczy kobietom jednak mniejszych dzieci bo latwiej jest je poprostu urodzic;-)

glowa do gory, bedzie dobrze:tak:

To prawda, ze mniejsze latwiej urodzic. Moja corcia tez do gigantow nie nalezala, 2700 g i 49 cm, ale za to porod byl szybki i odbyl sie bez komplikacji. A potem dzidzie szybko nadrabiaja.

Dobry wieczór dziewczęta!

My jutro idziemy na morfologie i badanie moczu mam nadzieję, że wszystko w normie sie trzyma a w piątek an kontrolę szyjki (oby się nie skracała).

Za dwa tygodnie mamy umówiona wizytę na precyzyjne usg.

Zastanawiam się właśnie co do tego co pisałyście wcześniej ,mianowicie my mieliśmy już 4* USG i na każdej wizycie mój lekarz normalnie mnie bada i nie wiem czy to aby nie przesada. Bądź tu człowieku mądry :sorry2:

MUA
:*

nathaliep ja na każdej wizycie też podglądam swoje maleństwo przy okazji sprawdzania tętna, co prawda tylko chwilke zeby zobaczyc rączkę czy nóżkę :))) a przy okazji czy uda się zrobić fajne zdjęcie buźki na usg 3d, niestety łożysko mam na przedniej ścianie i jak na złość zasłania buziaka :( uwielbiam patrzeć na synka a lekarz mówi że to nie szkodzi dziecku więc czemu nie skorzystac :)

Icedal dzięki za szybką odpowiedź już się obawiałam że mój gin jakiś nadgorliwy jest czy cuś :-)

Dla zainteresowanych : jeżeli podczas ciąży wykryto cukrzycę to jest to powód z którego ciężarna może zostać skierowana na cc. Wiem, że dziewczyny o to pytały ale nie wiem czy tutaj czy na wątku kłopotkowym :) pogubiłam się .

Mua :*

reklama
nathaliep- a ja dodam albo na wywolanie porodu w 38 tyg.
Ja sie modle zeby ani jedno ani drugie mnie nie spotkalo, nie wiem co sie tak zawzielam.

Do góry