reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamo, ja już TO potrafię!

reklama
Tomek stopki lapie w raczki od jakiegos miesiaca, ale do buzi zaczal je pchac dopiero kilka dni temu.

wczoraj wreszcie nauczyl sie przewracac z brzuszka na plecy, bo potrafil tylko w druga strone:-) niestety zdarza sie, ze przy przewrocie uderzy glowka w podloge i jest placz.

u nas tez łapie nóżki ale do buzi jeszcze daleko
patrze na rozwój dziecka w miesiacach czy u was juz dzieciaczki powtarzaja mamama dadada bababa ? bo u nas cos mówienie nie bardzo ale zato krzyk opanowany do perfekcji i udawanie ze kaszle :baffled:
jak mi tak krzyczy całymi dniami to ja siadam odrazu brak mi sił na raczkach oczywiscie spokój i kochane dziecko no ale obiadzik trzeba

doczytałam teraz [h=4]22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny)[/h]Okres marudzenia może zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przykład to, ze dziecko źle śpi i wydaje sie mieć koszmary senne, jest nieśmiałe w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, żeby zmieniać mu pieluchę czy ubranie. Dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki.

Ostatnia edycja:
zozzolka - oj tak przebierać to się nie lubimy, a najgorsze rękawki:baffled: apetyt jak zawsze jest, ale jak tylko zorientuje się, że nie ma mnie w pokoju to najczęściej pisk:-D Mój najczęściej mówi "am", "buu", "mam", czasem "mama" to taki stały repertuar, czasem wpadnie coś innego. Bardzo lubi jak mu abecadło recytuję:-D

reklama
Do góry