reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Maja też lubi sprzątać. Dzisiaj u nas spała moja mama. Maja widząc stanik babci schowała go do szuflady z moimi. Całe szczęscie, ze potem jeszcze raz wszystko wyrzuciła, bo wtedy mama zauważyła kawałek swojej garderoby.

reklama
Hehe, nasze maluchy z niemowlaczków zmieniły się już w całkiem kumate istotki :tak:
Oli od niedawna potrafi otworzyć nasz śmietnik, nie wiem, czy pamiętacie, ale przy remoncie kuchni zrobiliśmy sobie taki uchylny, otwierany od góry i do niedawna nie potrafiła go otworzyć, bo jak się go nie przytrzyma, to odrazu się sam zamyka, tzn można go otworzyć na stałe, ale trzeba drzwiczki specjalnie zahaczyć, a to już wyższa szkoła jazdy dla takiego maluszka. No i teraz jak już potrafi sobie przytrzymać te drzwiczki uchylne, to oczywiście wyrzuca wszystkie możliwe śmieci sama. Na szczęście nie wyrzuca innych rzeczy.
Przewrotów nie robi, w ogóle jest ostrożna, jeśli chodzi o wszelkie kaskaderskie wyczyny :-D
Natomiast z gadaniem robi coraz większe postępy, potrafi już powtórzyć większość prostszych wyrazów, nie mówi już ała tylko boli, łączy w zdania często już 3 wyrazy, tylko odmienia często nieprawidłowo i wychodzą jej śmieszne wypowiedzi przez to :-D
A dziś na pytanie: "Chcesz śniadanko?" odpowiedziała: "Tak, kce".

Ostatnia edycja:
Oli potrafi narysować koło :tak:

I analogicznie głowę też, nawet oczy, nos i buzię (robi małe kropki), tylko, że je akurat rysuje często poza głową :-D

sarka natomiast odrabia lekcje;-):-D
bierze swoj zeszyt i bazgroli a potem przychodzi do mnie mowiac
mama patrz...ja: slicznie ,ładnie ale bo postaraj sie lepiej:blink:
odchodzi mowiac: tak, tak
i dalej robi lekcja
zgapia od kondzia:-D

No to Sarcia do szkoły juz przygotowana.:-D;-)

Kuba ostatnio mówi "tamten'jak chce coś innego,niż mu daje
"tam","tu","dugi"-drugi:tak:
A dziś namiętnie powtarzał "dziąciął',czyli dzięcioł,z takim śmiesznym chińskim akcentem.:tak:
No i wogóle śmiesznie po mnie powtarza.:tak:Już nawet nie pamietam,ale ciągle cos...
Acha,a jak coś chce to mówi "daga,daga"-następny wyraz niewiadomo skąd mu sie wzioł...:-D

Oli też lubi słowa ten, tamten, dugi (drugi), ecie (jeszcze), iny (inny) - często ich używa, bo stale coś chce innego, co 5 sekund jej się odmienia, oszaleć można :szok::-D
Rozalka, a to daga to może dawaj :confused::-D
Oliwce za to nie wiem skąd się to wzięło: na pytanie dlaczego coś zrobiła, odpowiada ciałam - czyli chciałam :szok: nie wiem gdzie to podsłyszała.
A Sarcia widzę do szkoły już może iść hehe.

reklama
Do góry