• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

super ze wsio okej z maluszkami moj w 35t 4d wazyl 2300g wiec tez zaden kolosek z niego a co do tych przeplywow to nie mam pojecia o co kamman

reklama
Rysica - super, że wszystko oki:-) moja w 33 tyg. ważyła 1900, więc pewnie będą kruszynki ;-) i wtedy AFI miałam 11, więc w tej dolnej granicy, ale ginka powiedziała, że w normie. Następne USG mam w czwartek, mam nadzieje, że wód nie będzie mniej.

Muńka - po prostu będzie nam łatwo urodzić, spokojnie od 33 tc do 28 tc kilogram przybędzie, więc pewnie będą ważyły 3100-3300. Tak ja szacuję ;)

super ze wsio okej z maluszkami moj w 35t 4d wazyl 2300g wiec tez zaden kolosek z niego a co do tych przeplywow to nie mam pojecia o co kamman

Przepływy to jest badanie, na którym bada się czy w tętnicy mózgowej oraz w aorcie u dziecka krew płynie prawidłowo. Czasem jakieś "skręcenie" tętnicy powoduje tzw "nocze" czyli zawirowania w przepływie krwi. Wtedy mogą się zdarzać minimalne spadki na KTG. Ale to się najczęściej dzieje przy nadciśnieniu tętniczym.

Kamila, o rany, 3 kilo w 32 tc ?!?!?! To bardzo dużo chyba? Nie masz cukrzycy ciążowej??

Ja dziś idę do lekarza na kontrolę, ale jedna rzecz m nie niepokoi. Wczoraj wieczorem jak sobie czytałam książkę, na lewym boku, to tak się zaczęła wiercić (jak to ona) że chyba się przekręciła, i coś czuję, że nie leży już główkowo tylko poprzecznie :/ Poproszę ginkę, żeby to sprawdziła... a w sobotę na USG była główkowo, ale wczoraj ewidentnie czułam leżąc na boku, jak się w poprzek ustaliła i dzisiaj mam brzuch "szerszy" i się martwię.......

Rysica bedzie obrze &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mój synek ważył w 31/32tc 1600g teraz nie mam pojęcie ile wazy bo gin tego nie robi dopiero dowiem się na porodówce ;o

reklama
Lena dzięki za kciuki :) Taką mam nadzieję... Ale ewidentnie inaczej ją czuję:( mam nadzieję, że się wtedy tylko prostowała i że się tylko wokół własnej osi przekręciła, a nie że aż w poprzek...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry