• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Z racji tego, że wpisałam się do waszej listy Grudniówek, pasowałoby coś od siebie napisać. :tak: Tak po krótce, jestem przyszła młodą mamą, mam 18 lat. Obecnie jestem w 3 klasie liceum, w maju matura. Poród na 26 grudnia :-) Razem z obecnym Narzeczonym, nie spodziewaliśmy się tak szybkiego obrotu sprawy, jesteśmy razem niecały ponad rok. Ale mimo wszystko bardzo się cieszymy, bo planowalismy dalsza wspólną przyszłość. Oboje myślimy poważnie, i myślę, że z czasem wszystko się ułoży byśmy mogli razem stowrzyć prawdziwą rodzinę. Bardzo chciałam wziąć ślub zanim Maleństwo się urodzi, ale sprawy wyglądają troszkę inaczej, i wszystko sie pozmieniało. Choć nadal mam nadzieję. A z takich bobaskowych spraw, w moim brzuszku mieszka sobie dziewczynka :tak: Wymarzona, wyśniona Córeczka, oczko w głowie Tatusia.

reklama
cayoka witaj :) ze ślubem jeszcze zdążycie. Jak się Maleństwo urodzi na spokojnie się ogarniecie, a teraz jeszcze matura przed Tobą :) Powiedz jak Wasi rodzice zareagowali na tę wiadomość?
U mnie dziś deszczowo ;/ ale poleniłam się ładnie (spałam do 10 :P )

MamUśKaaa88 chcielismy wziąć ślub cywilny, bo póki co na kościelny nie ma jak. Chciałam, żeby dziecko urodziło się już w małżeństwie. Moi rodzice, jak przyszliśmy do mnie, już sie domyślali co chcemy im powiedzieć. Mój tata na spokojnie odebrał, mama z racji charakteru, a też z tego, że wiadomo martwi się, bo sama jest kobietą i wie jaką dużą odpowiedzialnościa jest dziecko, troszkę pokrzyczała. Ale przyjęli raczej bez większych wyrzutów, wiadomo pytali co i jak sobie to dalej wyobrażamy, jak to będzie. Mama Narzeczonego, jest na prawdę świetną osobą, i też ze spokojem przyjęła wiadomośc. Teraz się wszyscy cieszą, i z niecierpliwością czekają aż Mała się urodzi. :tak:

witaj cayoka - nie zawsze ślub od razu jest najlepszym wyjsciem dla mamy i dzidzi :) wiec zdazycie jeszcze, a lepiej zeby tez byl wysniony i wymarzony i taki jak chcecie, a nie na predce. Powodzenia w kazdym razie i zapraszamy do pisania :)

ślub na pewno niebyłby na prędce, tylko zaplanowany, bo o tym mysleliśmy dość dawno już. Oboje chcieliśmy, ale tak sie poskładało, że nie wyszło wtedy kiedy chcieliśmy. Dla mnie od początku kiedy poznałam Ł. wiedziałam, że to ten. Już po kilku miesiącach wiedziałam, że planuję się oświadczyć, ale plany dopiero się wypełniły niedawno. Mimo tego, że mam te 18 lat dopiero, wiem, że z tym mężczyzną chcę spędzić resztę swojego życia.

Witaj Cayoka :-)
Wg mnie im wcześniej pozna się przyszłego męża tym lepiej , bo w razie gdyby potrzebna była " resocjalizacja :-D " w tym wieku łatwiej pujdzie niż z wpełni ukształtowanym np 30 latkiem. Zaczęłam chodzić z moim obecnym już mężem gdy miałam 14 lat , on 15 . By,iśmy zupełnie różni , 2 bieguny , on sobie wychował mnie a ja jego , miliony kompromisów , godziny rozmów , tysiące zdarzeń tych dobrych i złych . Znajomi mówią że jesteśmy parą idealną , kłucimy się jak wszyscy bo każdy ma czasem swoje zdanie i stara się go bronić , ale nie wiem co to ciche dni , a nawetciche minuty ...:-D mój mąż jest moim najlepszym przyjacielem i nic bym nie zmieniła , no może coś ;-) ale niewiele , ja wiem że też mam wady ... więc co dzień się szlifujemy , 6 lutego minie 15 lat !
Ze ślubem się nie śpieszcie tak jak dziewczyny piszą , nie ma do czego , my pobraliśmy się po 8 latach , bardziej dla rodziców , ale był to jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu !

Ania_Bydgoszcz faktycznie przykro, że glukoza wyszła podwyższona, jednak nie martw się na zapas. Są to delikatne odchylenia od normy, może obejdzie się bez restrykcyjnej diety. W każdym razie 3mamy kciuki aby wszystko było ok.

cayoka witaj !! Widzę, że masz bardzo zbliżony termin do mojego- kolejne świąteczne dziecko nam się szykuje :-) Co do ślubu to podzielam opinię poprzedniczek- nie macie co się spieszyć,organizować na wariata... Po narodzinach, jak dojdziesz do siebie na spokojnie możesz wszystko zorganizować. Teraz najważniejszy dla Ciebie i dzidzi jest spokój.

reklama
Witaj cayoka w gronie mamusiek :)) Nie ma co się spieszyć ze ślubem bo zawsze przyjdzie na to czas jeśli tylko się kochacie teraz trzeba myśleć o maleństwie :))

U mnie dzisiaj baardzo leniwy dzień... Wczoraj lekkie przeziębienie mnie złapało przeleżałam cały dzień w łóżeczku :D ale dziś już jest całkiem okej, po obiadku już. Teraz przydałby się jakiś spacerek ;-)

Miłej niedzielki życze !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry