reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

niezapominajka1101 to ja znów uwielbiam dostawać takie rzeczy do kuchni, dzięki temu mam sporo sprzętów i naczyń, na które mi szkoda kasy, a które się nam przydają:tak: Teraz marzą mi się porządne patelnie, ale dzidziuś ważniejszy i wolę, żeby teściowie dołożyli do łóżka, rodzice do łóżeczka i tego, co do niego potrzebne, a ja się resztą na spokojnie zajmę:-)
Ale zgadzam się, że są takie sprzęty czy rzeczy, że wolę sama wybierać i kupić:tak:
Pieknaszyszunia super sprzęty Ci mąż sprezentował:tak:

reklama
Awunia1234, przypomnialas mi ze muszę kupić łóżeczko. To , ktore mialam po malej Sprzedałam bo było wielkie i z Przewijakiem, którego i tak nie uzywalam. Będę szukała czegoś małego a na razie mam w planach kołyske bo M powiedział ze zainstaluje w niej motorek więc będzie sie maluch bujal...

Awunia a tak na bazarku same pyszności i witaminki ;) właśnie wcinam śliweczki;D
vici dobrze, ze tak szybko doszłaś do siebie. Jak to mówią wszystko zależy od organizmu. Noo ja z chęcią poczytam porodowe opowieści ;););)
mamaktosia nooo ostatnia na pewno nie hehe ;) Nie martw się mój też do kuchennyuch przybOrów się nie dotyka. Jak ostatnio wspomniałam, że trzeba jedną patelnię wyrzucić to zdziwiony był i stwierdził "przecież dobra jest" ;););) Jak już go wezmę na zakupy to będzie ze mną łaził, ale sam z siebie do kuchni nic kupi ;)
mb mój by sie nie podjął takiego zadania ;););)

A dziś mój Małżonek pomalował sypialnie ;)
Boziu oglądam na TLC jakiś program o porodach! Wzruszam się, boję i wszystko na raz! ;)
Bo

Mamuśka - teraz nie mam "n " ale jak miałam to przeleciałam wszystkie sezony porodówki , ciąży z zaskoczenia i tego programu o wcześniaczkach nie pamiętam jak się nazywał , prowadziła taka amerykańska dziennikarka mam bliźniaków - wcześniaków.

A ja bym tam chciała dostać patelnię :-D od męża , ale chyba to nie nastąpi ;-) mój m ogólnie nie przepada za zakupami , no chyba że kupuje auto , laptopa itp

Kobietki, wpadłam do Was gościnnie z informacją, która być może zasmuci "przedsiębiorcze" mamy.

Jeżeli któraś z Was miała plan, żeby założyć firmę (lub zawiesić i odwiesić istniejącą) i skorzystać z luki prawnej, jaka do tej pory była w kwestii zasiłku macierzyńskiego polegającą na możliwości opłacenia przez miesiąc najwyższej składki i dostania potem wysokiego macierzyńskiego, uważajcie. Wiele osób jeszcze nie wie o tym, że od 1 grudnia wchodzą nowe przepisy i będą i tak naliczać zasiłek od najniższej składki a ewentualną nadwyżkę podzielą przez 12. Telewizja i internet jakoś dziwnie milczą na ten temat, wiadomo, że prace nad projektem trwały, ale na temat tego, że ta zmiana przepisów miała bardzo krótkie vacatio legis i obowiązywać będzie już od stycznia w zasadzie nigdzie ani słowa, dlatego Wam o tym piszę. Szkoda by było zapłacić bardzo duże składki i nic z tego nie mieć.

Mój to z zawodu kucharz ( nie pracujący w swoim zawodzie) więc garnki, patelnie itp to on lubi i wszelkiego rodzaju pojemniczki :-D też oglądam stacje TLC ale wkurza mnie, że czasem tzn często powtórki idą;/ ale jak dziecko się urodzi to ja zaraz płaczę, a mąż się śmieje, że jak w domu jest to dziennie odbiera minimum 6 porodów więc się zna na rzeczy :happy2:, zobaczymy jak przy moim porodzie będzie sam panikował :-pmamuśka wiesz co też śliwek bym zjadła! :-)

Kobity..wiecie co dziś znowu wymyśliła moja ekstremalna teściowa...? szycie pieluch z tetry na metry to przy tym pikuś:)
Mianowicie, zdziwiła się bardzo jak się dowiedziała, że chcemy kupić dziecku materac do łóżeczka, bo przecież powinniśmy dać......UWAGA!!!!!!!!!!

SŁOMĘ Z OWSA bo tak przecież się daje zawsze:P:baffled::baffled:

reklama
Pieknaszyszunia i tak powinno być:-D

mamaktosia nie mów hop, bo Cię może mąż zaskoczyć:-D;-)

niezapominajka1101 o widzisz, fajnie, że się przydałam;-) ja też uważam, że przewijak jest zbędny i nie mam w planach jego kupna:-) a kołyska to super sprawa:tak:

MamUśKaaa88 no i widzisz, co narobiłaś? :-D Każda by śliweczek podjadła;-) no to teraz z górki, jak sypialnia odmieniona:tak:

mb89 ha ha ha ha ha :-D biednaś z tą teściową:-D pierwsze słyszę o słomie w materacu ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry