reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witam,
mam termin na 13 grudzień, chciałam zapytać czy zaczęłyście już masaż krocza?? I jak Wam idzie? Ja przymierzam się stopniowo od jakiś 2 tyg ale bez szaleństw bo przez pół ciąży dokuczały mi infekcje i boję się, żeby nie przegiąć. Poza tym jeszcze nie wiem czy nie będę mieć CC... Napiszcie jak z tym u Was??

reklama
tigi ja juz smigam w stanikach do karmienia ale mam 3 z fiszbinami i 2 bez i tak nosze na zmiane.Jak kupowalam to patrzylam na takie co sie rozciagaja i mialy napisane 2 rozmiary,leza super i jestem zadowolona.
A i jesli ktoras nie lubi w biustonoszach spac (ja do takich naleze) to aby nie "zalac" lozka mlekiem jedna z mam polecilam mi majtki te siateczkowe n noc.Odcinamy zszycie w kroku i tworzy sie opaska tam dajemy terte czy wkladki laktacyjne i juz.Znalyscie taki patent? Jej poloze w szpitalu to podpowiedzialy...A po pierwszej ciazy tego nie znalam i nie powiem ile razy lozko,koszula i wszystko inne bylo do prania

Cześć :-),

U nas coś czuję jakaś franca grasuje, bo córa, co prawda zdrowa (odpukać), ale małż się rozkłada, mnie też gardło nad ranem bolało...Nie znoszę chorować i mam nadzieję, że jednak mnie ominie, grrrr:wściekła/y:
Aplikowałam sobie herbatę z miodem, jeszcze mleko z miodem i czosnek i oby udało się zwalczyć paskudztwo w zarodku.

tigi ja noszę teraz taki miękki, rozciągliwy, treningowy. Do karmienia mam same beznadziejne, muszę nabyć coś, co da się nosić...vici zapodałabyś linka jakie Ty masz te staniki?

cayoka ja nie zawsze oddaję pierwszy poranny mocz. Sikam tak dużo, że nawet ciężko by było stwierdzić, który jest poranny. Ten o 4, 5 czy 7? Jak wstaję, to nic nie jem, piję wodę, jak mi się zachce mocno to daję ten i tyle. Rozmawiałam z lekarzami. Nie ma wielkiej różnicy przy takiej częstotliwości oddawania, byleby na czczo było.

magdalencha ja nie masuję krocza. Niech się dzieje wola nieba!;-)

ja na noc używam takiego stanika-opaski, więc w sumie podobnie:-)

vici, a powiedz mi jeszcze, gdzie kupowałaś te do karmienia - w normalnym sklepie z bielizną czy jakimś takim specjalnym dla mamuś?

Dziewczyny ja kupilam z katalogu www.babywalz.at ale w h&m ostatnio tez widzialam do karienia,lekko usztywnione i tez 2 rozm w 1.Dzwonilam do szpitala i mam termin meldunku na 30 padzirnika i moze wtedy sie dokladnie dowiem co i jak.Czyli to jezcze 2 tyg i bede wiecej wiedziec dociera do mnie powoli,ze juz blisko,coraz blizej :szok:Co do moczu to ja teraz w ciazy oddaje tuz przed wizyta a ,ze mam je okolo poludnia to nie jest poranny mocz.Melduje sie u lekarza, dostaje kubeczek raz chyba mnie stres zjadl bo nic a ni nie dalam rady :-D Nie wiem jak sie ma sprawdzanie ale tu jakimis paskami sprawdzaja i w maly komputerek daja te paski i juz wynik maja.Wchodzac do gabinetu lekarz ma juz wynik moczu,cisnienie,wage.

Aia
zycze wyleczenia w zalazku i niech sie nie rozwija bardziej

cayoka to współczuję, ja na szczęście nie mam takich problemów, wręcz przeciwnie, mogę zawsze i wszędzie:-D;-)

vici aż miło poczytać, ze ktoś ma od pobudki dobry humor, udziela się to;-) a patent z majtkami świetny! Nie znałam takiego patentu :tak:

tigi tez nie mam jeszcze wszystkiego, a zostało mi 6 tyg. ;-) Muszę nadgonić do końca października;-) A ze stanikami nie miałam problemu, tzn. od tygodnia już mnie obciskają trochę i biegnę po jakiś bezuciskowy:tak:

-Aia- zdrówka dla Was!:tak:

magdalencha też nie masuję krocza:tak:

Ja poszłam późno spać, a wstałam dosyć wcześnie jak na siebie i nawet się wyspałam:tak: Dziś zrobię małe porządki, bo zawsze się coś znajdzie do zrobienia:-) I przeglądnę jeszcze kilka stron z łóżeczkami :tak:

Miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Tu to aż strach trochę pominoć i nie wejść na forum, bo zaraz naskrobane :):):)
Lodówę tez mam samsunga w zabudowie i jest ok ;)
Tiluchna jak tam dzisiaj? Lepszy humor trochę? I co z tym swędzeniem?
cayoka szczerze to nie wiem jeszcze... Zaczęłam teraz prania, więc nie wiem, ile ja się będę z tym ogarniać ;) Pokoik to pewnie wcześniej urządzę, bo Młody bedzie na początku z nami, a kołyskę Mu pewnie w grudniu przyszykuję już tak konkretnie, bo złożone to mam już ;) i kołyskę i łóżeczko ;):):) Pokoik też jest urządzony tak do połowy;) Ja tam mocz zawsze w domu oddaję po nocy, s po nocy zawsze mi się chce;)
AgKrk Jej zdrówka dla dziadka!!! Biedny... ale wiek piękny!!!
magdalena witaj! ;) nie pomogę, bo nie masuję :)
Aia zdrówka dla Mężą i niech Was nie zaraża ;)

witam was porannie i ja. AgKrk bardzo mi szkoda twojego dziadka .... biedny sie nacierpii..
2013-10-16_16-34-06_632.jpgA to mój pierworodny z wczorajszego ślubowania ....:happy:

Załączniki

• 2013-10-16_16-34-06_632.jpg
    2013-10-16_16-34-06_632.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 49
Dzięki dziewczyny. Odwołali wszystkie operacje dziś w szpitalu nie wiedzieć czemu:no: a na dodatek dziadzio ma za duży potas w organizmie ( bo leczy się na nadciśnienie i lekarstwa go powodują) i nie chcą zrobić operacji . Na razie zbijają potas, ale im później operacja tym gorzej dla niego bo nie zoperowanie prowadzi do śmierci :-( nie mogę nawet patrzeć na niego człowieka ciągle w ruchu a teraz leżącego serce mi pęka:-( także opieka w tym szpitalu po raz kolejny mnie zawiodła:wściekła/y: oni ludzi po 60 rż traktują jak śmieci..
Co do lodówki ja mam Bosch i sobie chwalę;-)
smutnamama jakiego masz przystojniaka, możesz być dumna :-):tak:

reklama
Ag Krk biedny dziadek:no: Współczuję Wam bardzo. Mam nadzieję, że jak najszybciej się nim zajmą. Kurczę, to straszne, żeby starszy człowiek cierpiał i pomocy nie było znikąd?!

smutnamama super pierwszak:-D! Gratulacje!

W odniesieniu do lodówki. My mamy Amicę, od 4 lat, działa jak złoto. Klasa energetyczna AA+, więc pomimo gabarytów mało prądu ciągnie. Cena przystępna, szczególnie w stosunku do jakości, więc polecam.:tak:

Do góry