reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

hej

ja u siorki spedzilam dzionek,teraz juz w domku:))
Samotna sobota przede mna,nic nowego...
a tv nic nie ma...jak zwykklee....

nadrabiam dwa dni,,,to sie naodpisuje...

vici i jak pomalowane??? jaki kolor wybralas??? chwal sie tu...

agkrk jak dziadek???

mamuska ja wolne,,i mowilam ze pospie do 10,ale budze sie kolo 7-8..masakra,a jak dluzej spie,to jestem wymemlana jakas i nie moge wejsc na obroty...

vici kochana ty nie strasz ze az tyle bedzie prania,chociaz ja juz widze ze 5 u siebie,,kiedy ja nadrobie to ja nie wiem..ja po 1wszym ruszam juz na maksa ze wszystkim dopiero...

tiluchna co do karmienia ja tez max 6m-cy,,chyba ze wczesniej nie bede miala juz samoistnie,,bo z mlodym to uuu 2 tyg sie meczylam,aby zasuszyc...masakra tyle tego mialam.....aaaa iii ja tez znad morza:) mam kolo siebie 3 nadmorkie w zasiegu 15km..

szyszunia o ja pierdziu,,to juz grudniowka rozpakowana...na pewno wsio dobrze,bo juz ktory tydz,juz dzieci prawie,,prawie donoszone...

mamusia moje placki to sa z dziecinstwa,,uwielbiam jeee..ziemniaczane z sosem pieczarkowym,mmmmm pychotaaa.....teraz zes mi przypomniala,,chyba jutro machne...

agkrk to mi tak samo twardnieje,jak myje podloge i wiele innych rzeczy,,,wiec teraz biore miotłe,,szmate zawijam na miotłe i myje podlogi na stojaco....

mamaktosia,,no i super,,a dzidziol super ze wsio ok..i widzialas wszystko i sie udalo...

mb no oczadzialas,,monitor lizzeee:-p..ale ciacho wyglada,,,no wysmienicie,,,,
dawaj jakis przepis....

reklama
Witam sie i ja dzis wieczornie mama wyszla ze szpitala wiec spedziłam z dziecmi cały dzien u niej..
mamaktosia- herbatke z lisci mali mozna pic od 7 miesiaca wczesniej moze wywolac poronienie badz porod przedwczesny i dobrze do tego jesc tabletki z wiesiolka jesli chce sie miec lepszy efekt przy porodzie jak namnie dzialalo szybko rodzilam po 10 minut od skurczy partych..

Smutnamamo- no właśnie kiedyś krążyła taka opinia , teraz coraz więcej jest artykułów żeby pić nawet od początku ciąży i że liście malin nie zawierają żadnych substancji wywołujących skurcze , a witaminy i minerały nie wywołają poronienia , jak tego nie wywaliłam to ci napiszę w jakich gazetach to pisali , jedna babka była z jakiegośtam instytutu z wawy , ale pełnej nazwy nie pamiętam , ale zerknę ;-)
Lekarze starej daty takie ploty podobno puszczają , tak jak lekarz od Mariki który twierdzi że w ciąży zakazany jest seks ...

to jest podobnie jak nie powinno sie pic herbaty koperkowej w ciazy ( napisane na opakowaniu)
w sumie ma dzialania przeczyszczajace co w skrajnych przypadkach moze powodowac skurcze
mysle ze i na tej z lisci malin o to wlasnie chodzi
w skrajnych przypadkach moze zaszkodzic w poczatkowej fazie ciazy

ale to takie zabezpieczanie sie jak to ze na 90% pudelek jest napisane - moze zawierac sladowe ilosci orzechow;-)

ogolnie w UK picie herbatki z lisci malin jest zalecane od 32 tyg ciazy i ma to uelastycznic miesnie macicy co moze skrocic czas parcia - i tyle

ja pilam i w 1 i w 2 i teraz tez - lubie walory smakowe:-D

ale na bank nie wywolalo porodu;-) a czy pomoglo przy parciu?
dwojka dzieci po 4kg i zani podarcia ani nacinania

ale moze po prostu mam dobre podwozie:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Tez slyszalam o tych malinach a czy to prawda czy tez nie to wole tego unikac. Tak samo z glaskaniem brzucha. W pierwszej ciazy caly czas glaskalam, w tej nie tylko klade reke. Wciaz mam skurcze a tak na prawde nie wiem czy sa ok czy moze sa grozne. Bo ten gin u ktorego ostatnio bylam twierdzi ze lekarze nie sa w stanie tego powiedziec no i ja nie wrozka. Ale odczuwam je inaczej niz w pierwszej ciazy

Marika - dlatego wlasnie sa cesarki:tak: i tego powinni sie teraz u Ciebie trzymac:tak:

ja dlatego chce naturalnie, bo wiem ze dalam rade, ze wszystko bylo idealnie (no oprocz bolu:-p) i nie mam zadnych obiekcji przejsc przez to jeszcze raz
ba! bede probowac znowu bez znieczulenia, jak nie bedzie zadnych przeciwskazac chce przejsc przez to zupelnie naturalnie:sorry: masochistka ze mnie:-D ale czuje wewnetrzna potrzebe:tak:

witam niedzielnie. ja juz od 5.30 na nogach - moj synek postanowil zaczac niedziele ..ee.. troszke wczesniej:rolleyes:

Witam i ja w niedzielę ;-) już po śniadanku:tak: może ja zacznę pić ten napar z liści malin?? To w aptece się kupuje?? Z dziadziem już lepiej, nawet nie wiecie jak mi ulżyło! Chodź lekarz każe odczekać do 4 dób aby stan się unormował, ale pociesza mnie to, że pytał się o mnie i że już w miarę kontaktuje:tak::happy: piękną pogodę na dziś zapowiadają więc trzeba wybrać się na spacer dłuższy jeśli kręgosłup dopisze oczywiście..
smutnamama dobrze, że mama wyszła ze szpitala:tak: poprawiło się coś??

reklama
Witam niedzielnie

ANGELIKA a co to za nastrój smutny z samego rana co?

Mi się dzisiaj śnił poród, chyba już powoli jesteśmy na końcówce :-D

Po tym śnie mam ochotę zacząć sobie chociaż torbę spakować do szpitala :rofl2:

TILUCHNA to długi dzień przed wami

Ja próbuję wyciągnąć męża do kina bo jutro mamy 7 rocznicę ślubu, ale nie wiem co z tego nam wyjdzie

Do góry