No cześć

Byłam na USG i opisuję : no więc będzie Piotruś

Doering trochę poszedł w ilość pacjentek, opóźnienie ok 30min, ale wszędzie u "specjalistów" jest podobnie, więc trzeba się chyba nastawić. Pomiary robił ekspresowo, chyba 10 min całość trwała, ale pewnie wie co robi

Sprzęt ma większą rozdzielczość niż u mojego gina, więc było lepiej widać wszystko, no i ma tą opcję do badania przepływów w sercu i żyle pępowinowej, więc uważam, że było warto pójść. Płeć widać było rewelacyjnie

Wyniki pomiarów praktycznie takie same jak u mojego gina, więc bez niespodzianek. Ale zawsze to jakieś drugie oko popatrzy na dzidzię

Co do 3D to niestety się nie udało zrobić ładnych ujęć, bo nasz maluszek zasłaniał buźkę rączkami w płaszczyznie zbierania aparatu, chyba mu było za głośno i łapał się za uszka
Jak chcecie obejrzeć fikającego Piotrusia to filmik 50MB z całego badania jest do ściągnięcia tu:
www.zdanowicz.com.pl/synek.avi
Aenye, jak chcesz na pamiątkę to chyba Invicta - bo u Doeringa (jak w moim przypadku) może się nie udać 3D uzyskać - to jest tylko opcja symulacji obrazu z 2D, głowica jest jak do 2D, więc zbiera z jednego miejsca. W Invikcie jest prawdziwe 4D i całe badanie masz obraz trójwymiarowy.
Buziaki dla mamuś