reklama

mamusie grudniowe:)

hehe
ja mam staz w lutym 2 lata
ale znam tego pana juz dluzej tylko ze na poczatku mojej znajomosci z nim NIE ZNOSILAM faceta ;)
ale pozory myla :)
takze po moim wczesniejszym 5 letnim burzliwym zwiazku teraz czas na cos spokojniejszego :)
no moze intensywnie jestesmy ze soiba :)
hehe

a wszystko dzieki mojemu eks ktory nas poznał :) ;D

reklama
przeklejam ze staraczek, bo nie mam sily pisac... :)

bylam dzisiaj w szpitalu... dostalam nagle okropnego bolu brzucha, krzyza, strasznie byl brzuch twardy i bolala mnie cala pochwa... a najgorsze, ze saczyly sie ze mnie strasznie wodniste uplawy w sporej ilosci... przerazilam sie nie na zarty i polecialam do pierwsze go lepszego szpitala na szczescie byli mili lekarze i pielegniarki, zrobili mi wszystkie badania (usg przezbrzuszne i dopochwowe, ktg, cisnienie itp) i wszystko ok, szyjka dluga 4cm i zamknieta, zadne wody sie nie wydostaja, ich ilosc prawidlowa; mowila ze to rozrzedzone uplawy wlasnie... oprocz gotowosci skurczowej, mocnego stawiania sie brzuszka... no i chcieli mnie polozyc na oddzial (zeby sie nie rozhustalo), ale chcialam do swojego szpitala jechac, bo tam jest moj prowadzacy lekarz... no i sie z nim w miedzyczasie skontaktowalam i powiedzial, ze mam brac relanium 3x1 dziennie i nospe 3x1 dziennie, jak nie minie, to wtedy dopiero do szpitala. no i rezim lozkowy scisly!
wiec pewnie nie bede aktywna caly przyszly tydzien chociaz sie pewnie nie powstrzymam!

heh, nie macie pojecia, jak sie nadenerwowalam.................

i jeszcze martwia mnie nieco - choc z drugiej strony ciesza - wyniki usg (w porownaniu do poniedzialkowych)!
prosze baudzo, moze mi ktos pomoze!
BPD 6.14 cm (w pon 5.86)
HC 21.88 cm
AC 19.59 cm (w pon 17.85)
FL 4.20 cm (w pon 38.7)
FTA 30.51 cm2

a teraz RATIO (CO TO?)
FL/BPD 66.69 (norma 76-82, powinnam sie martwic??)
HC/AC 111.69 (norma 114-131 i tu tez?)
FL/AC 20.90 (norma 20-24)

i takie cus, czego nie rozumiem:
G.A. by L.M.P. 20w2d (a ja przeciez wg ostatniej miesiaczki mam 22w5d)
total Avg. G.A. 24w1d

a moja dzidzia wazy juz 719,9 gram (w ten poniedzialek 539! to mozliwe?)
serduszko bije slicznie (pierwszy raz slyszalam!) 139.5 b/m i rowniutko, mam wydruk i zdjecie

generalnie lekarka, co robila mi usg, wszystko mi pokazala... mowila, ze sliczny synus (hihi duzy fiutek, mowilam ), pokazywala mi buzie (normalnie wszystko bylo widac, nosek, oczka, usteczka, szok!), raczki (machal i ruszal paluszkami, w ogole tlusciutkie lapki jak na moj gust ) i stopeczki!!! (calkiem spore, hehe, bedzie wysoki)

przepraszam, ze tyle tu pisze o takich rzeczach, ale sie nie znam... moze mi ktos wyjasni, czy jest ok?

no i termin porodu zmienil sie wg tego i poniedzialkowego usg na 8.12 ale nie zmieniam, mam nadzieje, ze tak wlasnie, szybciej niz 18.12 urodze!

Na pewno wszystko ok! Może po tatusiu ma geny i szybciej rośnie w brzuszku. Skoro byłaś w szpitalu i powiedzieli że jest ok, to jest ok! Nie martw się :laugh:

Ps. która knajpa jest wasza i w jakim szpitalu byłaś, że tam miły personel? I od razu przyjęli?

Aenye dobrze ze szybko reagujesz.. widze ze i Ciebie tak jak mnie meczą uplawy, u mnie wciaz wracaja jakies infekcje... U mnie bole w krzyzu ustapily, zostaly tylko te w podbrzuszu i jak narazie nie sa mocne, w razie czego mam no-spe

Co do szybkiego wzrostu maluszka.. nie martw sie wszystko jest w normie, maluszek rosnie szybko
nie mozna powiedziec ze ma ponad norme bo nie wiadomo co jest normą, kiedy dokladnie zostal poczęty i jakimi datami go okreslac :) polecam kalkulatorek gdzie wpisuje sie wyniki usg na stronie noworodek.pl

Moj maluszek jest jak na swoj wiek bardzoo malutki, boje sie o niego ze sie zbyt slabo rozwija. tak jak Ty boisz sie ze rozwija sie zbyt szybko.
Byc moze na mojego malucha ma wplyw cukrzyca (sprawia ze dzieci sa male albo przesadnie duze) ale narazie to tylko domysly ktore zamierzam omowic z lekarzem w poniedzialek

..aenye dobrze, że już wszystko w porządku :laugh: a co do wielkości dziecka, to każde maleństwo rośnie w swoim tempie, a Twoje najwyraźniej będzie duże ;)
Nieistotna nie martw się Twoje maleństwo podciągnie się później ;)

reklama
heh :) dziekuje za pocieszki :)
mam nadzieje, ze wszystko dobrze... :)

no ja zaraz biore relanium i ide spac... pewnie sie za tydzien obudze dopiero ;-) jak spiaca krolewna ;)

luckymama
- nasza restauracyjka - Monte w Gdyni :) a szpital, w ktorym bylam, to Redlowo - o dziwo!! bo slyszalam o nim same zle opinie. a tu bardzo mily lekarz i pani, ktora wykonywala usg (chociaz miala zaskakujaca koszulke www.wpadka.pl - masz tylko 72h! beka ;-) ). i jeszcze pielegniarka-polozna, ktora robila mi ktg, podstawowe badania... bez zbednych pytan, z usmiechem wszyscy... szok! a lekarz mnie przepuszczal we wszystkich drzwiach! taki dzentelmen :)
i to ich usg... po prostu rewelacja.. naprawde wszystko bylo widac... pieknie!

jsorbek - bo jestem zapisana do dzialu zamknietego staraczek i stad ten podpis :) ale jak na niego patrze, to on jest dla mnie zgodny z prawda - caly czas sie staram, by maluszek zdrowo przyszedl na swiat... a potem, by zdrowo rosl :)

nieistotna - na pewno malec urosnie :) :) :) moze po prostu bedzie malutki. a zeby juz pociagnac pewien watek... na pewno slyszalas, ze dziewczynki bywaja mniejsze i slabsze... ;-) HEHEHE :) :) :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry