reklama

mamusie grudniowe:)

No to jasne, znaczy, że zuch chłopak i nie zamierza mamuśce przykrości robić zadnych :) Poprostu informuje, że żyje :D CIeszę się, że wszystko jak narazie w pożądku i mam nadzieje, że przejdzie do końca jak poleżysz w uziu :D odpoczywaj Mamuśka :)

reklama
Hej babeczki
wyglada ze ten lekarz wie co robi... do tamtego wiecej nie pojde..
wyniki z cukru sa fatalne i dobrze ze to zauwazylam!
dostalam skierowanie na ponowne badanie obciazenie glukoza, morfologie i mocz
mam dzis lub jutro zrobic usg, pilnie.. w szpitalu mi nie zrobia wiec ide jutro prywatnie
no-spa forte 3 razy dziennie
szyjka juz tylko 1,5 cm, miekka, rozpulchniona, zaczyna sie rozwierac wiec mam lezec codziennie 8h z zegarkiem w reku, nic nie robic, nie pracowac, absolutnie nie dzwigac i zero seksu
jak to nie pomoze to lezenie w szpitalu

a tak wogole to tyje jak najeta.. 58kg czyli juz 7kg na plusie

pomimo zlych wiesci czuje sie spokojniejsza bo ktos sie mna zainteresowal

ide lezec

caluje

Nio Mamuśka to się oszczędzaj koniecznie !!! Rzeczywiście wyniki nie za dobre ale chociaz trafiłaś na lekerza który jest szansa, że poprowadzi cię spokojnie i z troską do końca ciąży :)

Miłka odezwij się :-[

Nieistotna - ciesze sie ze sie uspokiolas i zycze szybkiej poprawy...dobrze ze poszlas do tego lekarza...rety 8 godzin lezenia....jak ty dasz rade???

Miłka - podziel sie z nami nowinami....

To bedzie straszne.. te lezenie.. nawet nie mam co czytac bo mi bibiloteke zamkneli :)
A dzis Panowie ktorzy zakladali mi okna zrobili mi sieczke z domu, nie wierzylam ze mozna cos takiego robic, moj facet kloci sie z nimi ze nie zapalci calosci kwoety bo musimy teraz zrobic remont pokoju by ponaprawiac szkody po nich.. jutro pkaze wam fotki tego co narobili :)

lece lezec dalej :)

hej babki!

nieistotna!!! jejku, jak dobrze, zes wreszcie trafila na porzadnego lekarza... skandal, naprawde... moj gin na takich "ginow od siedmiu bolesci" mowi "szarlatany"! (bylam swiadkiem, jak rozmawial z jedna pacjentek, ktora tez miala zle wyniki i zadzwonila, by je z nim jeszcze skonsultowac, bo jej gin je zbagatelizowal)

luckymama - ja mialam podobnie ostatnio... naprawde, dziewczynki, przeczytalam nawet w swoim poradniku, ze teraz jestesmy najbardziej chyba w calej ciazy narazone na pzedwczesny porod - dzidzie sa juz duze, macica jeszcze nisko, nie jest wystarczajaca elastyczna, dzidzie mocno fikaja i dokazuja... w tym okresie ciazy czesto moze wystapic wlasnie nasilenie "stawiania sie" brzuszka (czyli lekkich skurczow macicy), trzeba sie pilnie obserwowac i nie forsowac, a jak pojawi sie wydzielina z pochwy, ktora chocby przypomina wody, natychmiast zglosic sie do szpitala!
luckymama - jak mowilam, ja przerazona od razu polecialam do redlowa i nikt mnie tam nie zbagatelizowal, nie odeslal (a nawet nie mialam ksiazeczki, ani zdrowia, ani ciazy, nic!), zrobili mi komplet badan (ktg, cisnienie, usg przezbrzuszne, dopochwowe, wziernik) i lekarz byl naprawde przejety - wiec myle, ze to nie jest absolutnie "zawracanie glowy"!
nie bojmy sie lekarzy i szpitali - zebysmy sobie i dzidzi nie narobily szkody!!!

hoho, Milka chyba oblewa cudowne wiesci! :) :) :)

a my z moim ukochaniem mamy jutro czwarta rocznice rozpoczecia naszej wspolnej drogi przez zycie :) i jedziemy do Jastrzebiej Gory, na romantyczne sam na sam, spacerek, kolacyjke i lozeczko... :)

aenye to wszystkiego dobrego, a niedlugo widze slub :)

luckymama dobrze ze juz ok, ja caly czas juz od jakiegos miesica biore rozkurczajaca spasmoline i magnez dwa razy dziennie, jutro ide na kontrole do gin., zobaczymy jak tam szyjka ( bo mam krotka, ale jak na razie tfu, tfu sie nie skracala i na szczescie jest zamknieta) i jak moje wyniki dot. cukrzycy

nieistotna jak sie ciesze ze wreszcie trafilas na normalnego lekarza :), od razu czlowiekowi lzej na duszy jak wie ze lekarz wie co robi i sie nim interesuje
ja ostatni miesiac w ciazy z Hania musialam lezec non stop tylko mycie i kibelek wchodzily w gre, no ale 8 godz dziennie to podobnie bo potem to chyba juz czas spac :), ale wszystko da rade wytrzymac dla dobra dziecka

ja tez dzis jakos srednio sie czuje, boli mnie troche w dole brzucha, troche boje sie o blizne, dobrze ze jutro kontrola

a i bede miala roiony jutro posiew z szyjki macicy, mialyscie juz?

reklama
Nieistotna, cieszę się że jesteś w dobrych rękach :) Leżenie na pewno pomoże :)

Wczoraj wyczułam jakiś skurcz - tak mi stwardniał brzuch, całkiem bezboleśnie, przypadkiem macnęłam. Lekarz mówi, leżeć i nospa. Położyłam się to zniknął po paru sekundach, to już nospę sobie darowałam :) Ale teraz chodzę i łapię za brzuch co chwila, żeby odkryć skurcze :) Podejrzewam że to był taki niegroźny, bo zwykle jednak bolą, pewnie przebudowuje się macica, no nie?
Moj maluch kopie coraz bardziej, ostatnio odskoczył mi rękę, co to ją miałam na brzuszku, aż jestem w szoku. No i praktycznie cały czas zasuwa.. takie to słodkie :) Najfajniejsze w całej ciąży, nie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry