reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Sugar, ja też;-);-)(tfu,tfu):sorry2:

Aenye, wspólczuję, i nie wiem co Ci poradzić:confused:chyba wiele po prostu od dziecka zależy, bo ja np nie mam stałego harmonogramu dnia i nic nigdy nie cudowałam, a Julka nie dość że śpi ładnie, to potrafi bawić się w łóżeczku sama nawet godzinę.

Mam nadzieję, że wkrótce osiągniesz jakiś sukces i będziesz mogła odpocząć:sorry2:a co ze szkołą? nie masz już IOS?

teraz kupilam panadol ale to scierwo jest okropne, ta strzykawa mnie i mlodego doprowadza do szalu i generalnie jest rozlewanie krzywienie sie etc

sugar ja z tej strzykawki przelewam na lyzeczke i jest ok, raz sprobowalam dac ta strzykawa i strasznie bylo

ja daje tylko panadol, Hanka lubi ten smak i nie ma marudzenia ze niedobre a ilagodniejszy od tych wszystkich ibuprofenow

Na razie wyczytałam że trzeba ograniczyć spanie w dzień.
W wieku 10 m-cy powinno spać 2x1godz w dzień - po godzinie należy delikwenta obudzić.
Jedna drzemka powinna być przedpołudniowa i jedna popołudniowa. Odstęp od poprzedniego snu to min. 3 godziny (3 godz. po spaniu nocnym pierwsza drzemka i 3 godziny po pierwszej druga). Przed spaniem nocnym powinien nie spać min. 4-5 godzin.
W dzień może spać mniej.
Jak w dzień śpi więcej, to może być problem ze snem w nocy albo z zasypianiem na noc.
:-)

to chyba jednak zalezy od dziecka

generalnie u Helen faktycznie sa dwie drzemki, jedna przed poludniem gdzie spi okolo godziny i druga po jedzeniu okolo 14 -15 spi wtedy 2 czasami 2,5 godziny, jakbym ja obudzila po godzinie to masakra by byla

a wczoraj jakos nie mogla zasnac po poludniu i zasnela dopiero po obiedzie po 17, obudzilam ja o 19 na jedzenie i kapiel i zasnela sama okolo 20

Cos pisalyscie o spotkaniu w stolicy.

Ja bardzo chetnie dolacze.

Anitka moze tym razem uda nam sie spotkac?

Jestem w Siedlcach od 8.10-8.11 wiec mam troszke czasu.

o coraz wiecej nam sie dziewczyn robi
to w takim razie co wy na termin 14 niedziela?

jesli chodzi o zasypianie Helen to odpukac u mnie jak u sugar, zero problemow

ale ona od poczatku spala sama w swoim lozeczku, z nami na poczatku bardzo krociutko, doszlo nawet do tego ze z nami zasnac nie mogla, a w lozeczku bez problemow

jedyne co mnie wkurza to smok, bo musi miec smoka, probowalam bez, ale drze sie jak opetana, olalam wiec

w nocy budzi sie kilka razy, wlasnie bo z gubi smoka, albo chce jej sie pic, wiec zatykam smokiem, albo picie, smok i wychodze, zazwyczaj zaraz zasypia, albo juz podczas picia zasypia:-)

ja za to mam teraz problem z Hanka, bo nie chce spac sama, spi z nami

a uspic ja to masakra, wlasnie dopiero niedawno wstalam bo szybciej usnelam niz ona:-p

problem sie zaczal od kiedy wyjelismy szczeble z lozka i zabralismy jej smoka

moze kasia cos tam wyczytasz o 2 latkach:sorry2:

co do spotkania spoko luz
ja wchodze
tylko spotkajmy sie w miare w centrum jakos gdzie dobry dojazd bo ja nie mam fury a z brzuchem i malolatem autobusem to slabo
moze pola mokotowskie???
knajpa bolek czy jeffs no i zawsze mozna pokarmic kaczki ;-)

Sugar super że baby nr 2 ok i z tobą wsio ok! :-)

U nas w nocy 2 pobudki (zwykle są 3) - dostał mniej mleczka (za każdym razem mniej o 15 ml) - i odłożyłam wg ww metody. Raz płakał 10 min, potem już tylko 30 sek i zasnął. Chyba będzie żył.

Atol - u dwulatków co łażą jest metoda, że się zamyka drzwi od pokoju (nie na klucz tylko tak zamyka). Jak wyłazi z pokoju to zamykasz, jak siedzi w środku moze mieć otwarte. Też mówią, że jak masz dzieci z różnicą wieku, to żeby to drugie może kłaść później bo potrzebuje mniej snu - np niech się sobą zajmuje samo wieczorem, samo bawi i nie zawraca ci dupy to może sobie nie spać. Jakbyś chciała poczytać (to jest kilkustronowy rozdział) to zlukaj w jakimś Empiku tą książkę.

Co do spania w dzień - to pisze, że odchylenia o mniej więcej godzinę są osobnicze, żeby budzić jak przeszkadza to, że wcześnie wstaje (np. 5 rano) albo jak się budzi i bawi w środku nocy.

witam

Ja również nie mam problemu ze swoim synkiem, śpi ładnie. Zasypia o 20 i budzi się o 7:-) A w dzień różnie jest... lubi się bawić i aktywnie spedzac czas... bawi się też sam co pozwala mi zrobić to i owo w domu..

Dziś zmieniam prace.. niestety za ciężko mi w tej co jestem aktualnie jako stolarz. Teraz prawdopodobnie jak dobrze mi pojdzie to bede pracowała w sklepie z ciuszkami dla dzieci:-)

pozdrawiam!

reklama
helo laski :-)
U nas kolejna noc bez cyca i rewelka mały ładnie spał z pobudka na podanie smoka :-)
Trzymam kciuki za wszystkie mamy i maluchy wprowadzajace nowe spanie :tak::tak::tak::tak: sie uda
a co do spotkania w wawie to centrum jak najbardziej zeby z dworca dotrzec było latwo i moze w sobote :-) a nie w niedziele :cool:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry