reklama

mamusie grudniowe:)

Nat na pewno trzeba wzmocnić, jogurty i vit owszem:tak: ale to może być za mało..
może jakaś szczepionka immunologiczna? zapytaj lekarza.. one są w ampułkach te szczepionki.

Wyczytałam również że warto zrobić badania np:testy alergiczne,spirometrie

Limphozil (to jest homeopatyczny lek uodparniający) Trzeba się skonsultować z lekarzem, bo w zalezności od wieku i wagi dziecka róznie się to podaje. Limphozil jest w formie tableteczek

Wiesz Dita ja tak czytam czytam i to co mogłoby wam pomóc to własnie Ci piszę. Zapytaj lekarza. Będzie dobrze zobaczysz

reklama
dzieki, dzieki,
lekarka stwierdziła że to co młoda żre to wystarczy, Czyli te przeciwgrzybiczne i lakcid.
Ale jeszcze dam jogurt, owszem i jakiś cebion multi też.

kurde, modlę się żeby tej nocy glon chociaż na kilka godzin usnął....:frown::frown::frown:

Dita - po pierwsze antygrzybicze tak, ale uzupełnianie flory bakteryjnej ważniejsze. Bakterie mlekowe dopipkowe też daj - Lactovaginal np. Jogurt z żywymi kulturami bakterii może być zastępczy - ale musisz być pewna że mała na mleko nie uczulona. Bezpieczniej takie bakterie w tabletkach. Jak uzupełnisz te bakterie to grzyby zdechną nawet bez leków przeciwgrzybiczych. I przy antybiotykoterapii koniecznie podawaj bakterie.
I nie bój się nie dawać antybiotyków - naprawdę większość takich przeziębieniowych chorób nie przeradza sie w żadne sepsy.

Ło matko:szok::szok::szok:
Biedna Nat:sorry2: uściskaj, wycałuj od nas:-D

syropek z czosnku:

spory ząbek czosnku przez praskę + łyżeczka cukru
podziabaj, dociśnij, pomiąchaj:tak:
i zostaw, niech soki puści i po pół łyżeczki podawaj
ja mieszałam to z lyżeczką wody, bo było bardzo "gęste"
podawałam co 2-3 godzinki
super pomogło:-)

Dita jezeli chodzi o czosnek to możesz nawet troszkę posiekać i położyć na lateżyku w pokoiku Nat. Dobrze działa jak jest wąchany naprawde:tak: Ja tak robiłam kiedys Filipkowi i pomogło. Troszke smierdzi ale przeciez zdrowie dziecka wazniejsze od smrodu czosnku no nie.
Zdrówka życzę!

dita wspolczuje, dlatego ja jestem totalnie i mega anty antybiotykowa:no:

tak jak pisze kasia, moze sproboj ten lactovaginal, tylko nie bardzo sobie wyobrazam wcisnac ta tabletke w tak mala pipke:no:

zamiast lakcidu moze trilac- 3 szczepy bakterii, wysypujesz z kapsulki proszek na lyzeczke i rozpuszczasz, kosztuje okolo 15zl 20 szt

generalnie przy antybiotykach trzeba duuzo tych bakterii mlekowych podawac i po skonczeniu antybiotyku tez jeszcze z tydzien

no i teraz witminki, ja daje vibovit bobas, ale cebion multi tez ok

maskara, normalnie

aa dzieki za zyczenia dla Helen

Dita biedna NATucaluj ja!!!!! nic sensownego Ci nie napisze, zycze Ci tylko spokojnej nocy.
U nas jakas porazka mala ciagle sie budzi. Jest na przeciwbolowym (zeby), brzuszek miekki, brak kupy, najedzona-nie chce wiecej. Mam juz dosyc. jak dwie noce ladnie pospi znowu sie wszystko pierdoli i 2-3 tyg kicha. Nie wiem co robic. Juz przestalo dzaialac nie chodzenie i przetrzymanie, potrafi ryczec nawet po 20 minut. Szlag nie trafia. Sory ze sie uzewnetrznilam, ale mam juz dosc.

Roni dzieki za przypomnienie, zapomnialam ze zakupilam wq PL te czopki uspokajajace, jak bedzie zle to jej dam, tylko musze jej dupke scisnac przez kilka minut bo moja od razu wsio wysrywa

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry