reklama

mamusie grudniowe:)

Tak o te wróżby mi chodzi :różaniec, kieliszek, kasiora, książka, chleb, długopis, klucze ( u mojego dają jeszcze centymetr). Każdy przedmiot coś tam oznacza np kasa- niby niebedzie jej brakować albo dobrze bedzie zarabiać, różaniec- osoba bardzo wierząca- a moze ksiądz lub zakonnica, chlebek- nigdy niebedzie głodny itp. Prawda jest taka że u każdego kto zna i stosuje tą wróżbę te rzeczy mają inne znaczenia. U nas od zawsze jest ta wróżba i fajna zabawa dla dzieciaków.

Postaram sie znaleść co moja Niki najpierw wzieła z tych przedmiotów;-)

reklama
Sprawdziłam
Nikola najpierw wzieła
- ksiażeczke do nabożeństwa
- klucze
- kieliszek
Dalej nie mam zapisane:zawstydzona/y:
I tak z książeczka moze sie sprawdzić co do wiary bo bardzo lubi religię i kościele przyśpiewki:-D, ale zakonnica z niej raczej nie bedzie:-p
Klucze- to się jeszcze okaże niby świadczy o samodzielności i własnym m itp
Kieliszek- może za mamusią bedzie lubiła winko:cool2: lub piwko:cool2: Choć na dzień dzisiejszy mówi jak Ty mamuś możesz takie świństwo pić:baffled:

Witam serdecznie :-)
Dal Andrzejów wszelkiej pomyślności, a ich żon mało roboty ;-)

Mam migrene jużtrzeci dzień, ale dzisiaj jakieś nasilenie bólu. Jest mi strasznie niedobrze i mam dreszcze i zawroty głowy.
Jeżeli ktoś ma jakieś niekonwencjonalne metody zwalczania migreny, to proszę o rade.
Znam ten ból :-( Czasem pomaga mi obwiązanie sobie głowy chustką, ew szalikiem z polarka. musi być odczuwalny lekki ucisk na skronie. Więc wiązać z umiarem, nie za mocno i nie za lekko.

A wiecie co moj mezus wzial jak roczek konczyl?
Najpierw kasiore i wlozyl ja do kiliszka ... a pozniej ksiazeczke do nabozenstwa zlapal hehehe.
Tzn ze cala kasiore przepija ale bardzo zaluje heheheheh

Maja super mu to wyszło normalnie uśmiałam się:-)

Pociągnełam dalej swoją ciekawość co do tych wróżb i szperam w necie i tak jak pisałam co kraj to obyczaj, czyli różne znaczenia tych przedmiotów. Często piszą ze ma to oznaczać wykonywany zawód w przyszłości.:confused: Chleb- piekarz, Miara- krawcowa, kieliszek (szkło)- szklarz, długopis- woźny, kasa- bizmesmen itp Tak idąc z czasem może wystawimy klawiaturę- informatyk, kodeks- prawnik, :cool2::cool2::cool2:itd

a my jestesmy chorzy:-(:-(:-(

bruno od 2 dni mial maly kaszelek, a dzis obudzil sie i zwymiotowal flegme:szok::szok:
ma zaflegmione gardlo i krtan, zapalenie gardla i migdalkow :-(:-(
dostal antybiotyk i kupe lekow, kurujemy sie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry