reklama

mamusie grudniowe:)

A ja dziś miałam kolędę. Wpuściłam księdza ale kazałam być cicho bo D spał.
Pogadaliśmy, miło było i poszedł.
Taki mam z nimi kontakt.
Wystarczy.
Chłopaki ochrzczone.
Bóg jest.
Kościoła nie trawie.
Społeczność wyznająca jedną wiarę jak najbardziej.

Wiara pomaga żyć. Wiara w dobro pomaga żyć.

reklama
ja tak jak Dita
choc owszem przyznam sie w kosciele daaaawno nie bylam ( moje dzieci jeszcze nie mialy chrztu a ja nie mam slubu, ale nie jestem z tych co "jak trwoga to do Boga" wszystko w swoim czasie a nie bo tak trzeba)
sa ksieza ktorych nie trawie ale sa tacy ktorzy nawet jak walna 2h kazanie jest super
bardzo lubie i szanuje bp Życinskiego, bardzo zyciowy i normalny koles za co ma w kosciele wielu przeciwnikow np
uwielbiam wszelkiej masci zakonnikow - to sa wspaniali ludzie
ksieza to tylko ludzie- nie wolno wrzucac do jednego wora
ja wole bardziej w sercu niz na pokaz
a teraz to albo z obowiazku albo na pokaz
ksiedza dyrektora i calej tej szopki nie trawie i sie nie wypowiadam...
sam kosciol to mimo wszystko dwa obozy pro i anty ale wiadomo ze oficjalnie nikt nie powie o zadnym rozlamie

pochodze z mieszanej rodziny protestancko katolickiej
a samo chrzescijanstwo to bardzo piekna religia- poczytajcie chociazby Stary Testament i to nie tylko katolicyzm ale chocby protestanci czy zielonoswiatkowcy

zostalam jednak wychowana w totalnym poszanowaniu wszystkich religii i wyznan
uwielbiam buddyzm za madrosc i spokoj
moja najlepsza przyjaciolka jest zydowka
etc etc
tak samo wychowam moje dzieci
ale oboje ochrzcze i wezme slub w Kosciele
bo w tej wierze zostalam wychowana

Witam kawusiowo.

Boziu mam nadzieje ze już tak zawsze będzie. Moja mała nareszcie przespała całą noc u siebie:tak: (od 2 tyg)i niby powinnam być wyspana ale jakoś nie jestem:baffled::zawstydzona/y:

Przede wszystkim - Luckymama - wielkie i przeogromne gratulacje!! Strasznie miłą niespodziankę mi zrobiłaś! :-) Niech maleńka rośnie zdrowo a tobie dużo zdrówka :-)

Majeczko - to super, że z nogą nie najgorzej, teraz tylko wytrwałości, jak będziesz mogła zginać to już będzie ok :tak::happy2:

Roni, Dita, a czego ty jesteś moderatorem bo w końcu nie wiem :dry::confused:

Czarna, ale kaczek :szok::szok::szok:

U mnie w kościele też jest msza fajna dla maluchów - ostatnio wyhaczona, dzieci biegają, bez stresu i ramek, Piotruś raczkował sobie i mówił "pa" na wszystkie lampy i to jeszcze mega głośno, śpiewy tańce, gites :-)

Sugar, tez mam podobnie do ciebie :tak::happy2:

ejo z rana
mikrofala zwariowala i chcac podgrzac (a raczej rozmiekczyc, bo mega twarda byla) pietke chleba dla nunusia zjaralam ja totalnie :baffled: i smrod na maksa
ehhhh
nie ma jak mily poczatek dnia ;-)

chociaz sie wyspalismy mocno ;-) do 9.45 dygalismy :-D z dwiema pobudkami tylko!!! cud :cool2:

sa_raaaaaa, pliz, nie wspominaj o sesji, bo ja mam jakis refluks zoladkowo-przelykowy na sama mysl (serio)... :baffled::shocked2:;-)

reklama
Hej, witam kawusiowo:-D

Glisda spała cała noc, miodzio:-)

Hej laski, żeby to nie wyglądało, że się uczepiłam, albo, żem anty KK:no::no::no:
jestem wychowana w tolerancji dla wszelkich religii, przekonań, ras, itp, itd...
dla mnie liczy się CZŁOWIEK
a jaki ma kolor skóry, w co wierzy, z kim sypia - to jego brocha
najważniejsze, to nie robić krzywdy drugiemu
i "moja wolność kończy się tam, gdzie się zaczyna wolność drugiego człowieka"
wierzę w dobro, w człowieka, że jest dobry
i tego uczę moje dzieci
tolerancji, akceptacji, szacunku, bycia dobrym
do Boga, też nic nie mam; ani On do mnie chyba też nie
mamy swoje sprawy i jakoś tak nam dobrze
amen:-)

Nowe wątki

reklama