reklama

mamusie grudniowe:)

nie ma sie co zamartwiac na zapas!!

a co do tego suwaczka pod spodem to ilekroć na niego patrzę to mam dreszcze jak widze to 72 days to go!!!
przeciez ja mam remont egzaminy i jeszcze wogule sory no halo jak ja sie zbiore i to zrobie to jestem super matka polka

reklama
No niby tak jest pod stałą kontrolą z góry jej powiedzieli że bedzie cięta bo przy wysokim ciśnieniu niby nie mozna rodzić naturalnie, ale co jest najśmieszniejsze ona już jest TYDZIEŃ PO TERMINIE wiec na co oni czekają???????? aż maleństwu będzie tętno zanikać, a może się wody zrobia zielone? Ja rozumiem gdyby to była wczesna ciąża i ważny jest każdy dzień ale nie po terminie lekka przesada:wściekła/y: a póżniej najlepiej zgonić na matkę jak się maluszek urodzi i niedaj boże coś bedzie nie tak. Za dużo widziałam i znam takich przypadków jak się czeka na ostatnią chwile!!!
Sorki dziewczyny ale takie rzeczy bardzo mnie wk...... i nigdy nie zrozumie takiego podejscia do istoty ludzkiej.

Czarna 79, a może oni czekają na kopertę?wiesz, różnie to bywa..z drugiej strony może po prostu liczą na to, że to ciśnienie jeszcze spadnie i wtedy będzie bezpieczniej zrobić cc?trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok

Albo czekają na oznaki początku porodu... bo ten termin to taki przecież orientacyjny.
Ale rzeczywiście warto by pomęczyć ordynatora czy lekarza prowadzącego - spytać wprost dlaczego czekają i jak długo zamierzają?
Przecież to można oszaleć z nerwów :no:

u nas w polsce jest straszna znieczulica w takich instytucjach typu szpitale, urzedy, zusy!
mi wczoraj przyslali pismo, ze nie wyplaca mi chorobowego bo w 2005 roku w jednym miesiacu zaplacilam zus po terminie! sprawdzilam to i sie okazalo ze w ciagu 4 lat placenia zusu wlasnie ten jeden raz spoznilam sie 5 dni!! nigdy w zyciu nie kozystalam z zadnych swiadczen zusu a tu mi taka chamstwo robia!!
to jest jakas masakra :wściekła/y:

Niestety Kicia tak to jest z pięknym ZUSem!!! Czytałam artykuł i o dziewczynie która, zatrudniła się w firmie będąc już w ciąży (pracodawca nie miał problemu) i ZUS odmówił jej wypłacenia macierzyńskiego gdyż stwierdził, że było to z jej strony wyłudzenie bo wiedziała że jest w ciąży i podjeła prace!!! Prawda jest taka że w pizdu powinni rozgonić ten burdel i każdy sam powinien sobie wykupywac ubezpieczenie (tak jak w USA) i dbać o srodki na swoją emeryturę. Bo z tego co wiem bedziemy zapiep..ać całe życie a potem dostaniemy 500-600 zeta na emeryturze!!!

Miłka, ty optymistko!!! :-p
Prognozują 200-300 zł na nasze roczniki :-D

Fakt znany z tym chorobowym tak jest beznadziejnie... a jeszcze jak zachorujesz, to tyle go dostajesz, że się głównie polecony do ZUSu zwraca i niewiele ponadto :no:

reklama
Czesc wszystkim:)
Dzis pierwszy dzien mojej pracy w domu i cos malo produktywna jestem:( ale jutro to juz sie zbiore w sobie, zobaczycie:)) Musze na piatek zrobic cos waznego i duzego....
Wczoraj mialam ze szkola rodzenia zwiedzanie szpitala gdzie bede rodzic i jestem zachwycona!!!! caly oddzial polozniczy jest odnowiony i wyglada super:) nawet tzw. ogolna sala porodowa jest tak zrobiona ze ma calkowita prywatnosc:))) lazienka nowiutka, pokoje 3-osobowe a mozna tez zaplacic i miec pokoj tylko dla siebie i swojej osoby towarzyszacej:)
Akurat jak zwiedzalismy to obok sie rodzil dzidzius i druga babka wjezdzala tez na sale porodowa:))) musze wam powiedziec ze troche im zazdroscilam ze juz beda to miec za soba. my jeszcze musimy troszke poczekac:)
A w ogole to chcialam powiedziec, ze ostatnio w centrum handlowym kolo mnie otworzyli ogromy sklep " Swiat dziecka" i chyba zmienie preferencje co do wozka....kosztuje on 2x wiecej niz ten TUTEK ktory wybralam ale jest czadowy!!!! To wozek firmy Implast (tez polski) model Volant 3 klor blue:)))) zakochalam sie w nim i juz nawet Misia przekonalam hehe.

To tyle na dzis - pozdrawiam:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry