reklama

mamusie grudniowe:)

Agnieszka, wg tabel żywienia dzieciom w takim wieku, jak nasze powinno się dawać 500-600 ml mleka dziennie. Chodzi tu, tak jak pisała maja, o wapń.
Jak nie chce pić mleka i jeść kaszek to może spróbuj robić mu kakao, albo kawę zbożową tylko na mleku (mój mały tak uwielbia), dawaj jogurty, mleczne deserki, serki homogenizowane, ser biały i żółty. Zabielaj mu zupy mlekiem, śmietaną lub jogurtem. Dodawaj trochę mleka do ziemniaków - może polubi puree :-) Jak robisz naleśniki, to dodaj więcej mleka niż zwykle. Po prostu przemycaj mleko w czym się da. A jeśli żaden sposób się nie uda, to chyba powinnaś skonsultować się z lekarzem, bo być może trzeba będzie podawać wapń w inny sposób (np. w postaci tabletek), ale to ostateczność. Na pewno się uda, tylko myśl pozytywnie :tak:

reklama
agnieszka a może Alan bedzie lubił mleczka ale smakowe? Nasz Filip mleka też nie lubi ale waniliowe i kakao to wrecz bardzo lubi, polecam! u nas kupuje sie w kartonikach tak jak soczki.
Wapn jak najbardziej dziecku jest potrzebny.

ja własnie wrociłam z pracy, zmeczona jestem. Kurieer przywiozł dywan wiec jak mały sie obudzi to bedziemy kładli:)

pozdr!

Dzieki dziewczyny postaram się miksowac jak tylko się da :-)A ja właśnie skończyłam przygotowywać mięsko na obidziki,będę odgrzewać bo nie chce mi się stać co dziennie i smarzyć.Pozdrawiam

Czekam. Wizytę mam 20 października, o ile się wcześniej nic nie wydarzy (tfu, tfu, odpukać..). Pierwsze (notowane w książeczce) usg ciążowe robi się w 7-8 tc, więc jak poszłabym teraz, to i tak musiałabym za 2 tygodnie iść ponownie. Wolę wszystko załatwić za jednym razem.. zwłaszcza, że każda wizyta kosztuje :sorry2:
Będę chodzić do pani ginekolog, która prowadziła moją ciążę z Mikołajem. Mam do niej pełne zaufanie.

Co do samopoczucia.. nie mam wahań nastroju, jeśli o to chodzi :-) Jest dobrze, nie przybyło "obrzydziajek", w spodnie się jeszcze mieszczę, Mikuś nad wyraz grzeczny, mąż w wielu rzeczach mnie teraz wyręcza, czegóż chcieć więcej? :-D

Buziaki dla was wszystkich!

a ja w ciąży nie jestem a strasznie ostatnio mi cycki urosły :tak: normalnie musze się wybrac na mega zakupy stanikowe, bo te dotychczas dobre nawet brodawki mi nie zakrywają :-D:-D:-D normalnie zaczyna mi się to podobać :-D

ejo,
Jeju, jak ja się dziś czuję, jak by mnie ktoś zjadł i wys.hm, w każdym razie boli mnie gardło, ide po jakiś gripex. Szefa dziś nie ma, rozłożony całkiem,hehe.
Mi nic nie będzie tylko modlę się żeby żaden mój bachor się nie zaraził:baffled: tfu tfu tfu odpukac

Witajcie
Dita - trzy maj się teraz przy takiej pogodzie to moment o chorobę.Życzę zdrówka:-)
Nanya - to super,najważniejsze że dobrez się czujesz i nie ma żadnych niepokojących objaw,pfu pfu,koniecznie daj znać gdy odwiedzisz gina:-)również życzę zdrówka:-)

A u nas nic nowego,Alan zdrowy i od rana czekamy na babcię z Polski,bo za chwilkę ma być,ciekawe jak zareaguję młody jak zobaczy babcię w sumie nie widział jej 7 miesięcy a dla takiego bobasa to dużo czasu.
Ja mam mały problem bo ostatnio po kąpieli strasznie sucha skóra mi się zrobiła,używam balsamu za każdym razem i to dobrego bo nivea i jak tylko budzę się rano to normalnie szorskta jestem jak nie wiem co...grrr może zna któras jakiś dobry kremik lub cos innego?

pozdrawiam i życze miłego dnia wszytskim:-)

reklama
Agnieszka, na szorstką skórę polecam mleczko dla dzieci Bubchen (ogólnie jestem zakochana w kosmetykach tej marki). Niby dla dzieci, ale super działa. :happy2: U mnie Nivea też jakoś średnio działała. Teraz testuję kosmetyki dzieci bo mam pod ręką :-p

Dita, zdrówka :happy2: A jak się czujesz po operacji? Już nie boli brzucho?

Ja ogólnie jestem, żyję, melduję się i idę lazanię robić :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry