Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
laski nie wiem co robic? czy wasze maluchy przy rota maja goraczke? bo Fifi caly czas ma 39 i zapawil pol domu
nie wiem co robic bo ta pipa dala antybiotyk (augumentin) i czy to wystarczy?
jak mała kiedyś była chora tzn w sumie nie na rota, to dawałam luminal na uspokojenie i na spanie + przeciwgorączkowe, żeby się nie męczyła i dużo spała
anitka:-( aż tak źle....... zdecydowanie monopolowy polecam i P do przytulania, tylko bez przedawkowania i będzie git na stresa
Nieistotna, 70% zakażeń rotawirusowych przebiega z gorączką, ale ona w ciągu 3 dni powinna spaść. Antybiotykiem rota się nie leczy, na co ten antybiotyk?
Kasia ja nie wiem czy to rota, gdybam
lekarka powiedziala ze według niej to jakas infekcja i dlatego antybiotyk, ze ma powiekszone wezly chlonne i tyle
nic wiecej nie powiedziala a ja nie mialam czasu na dyskusje bo Filip wymiotowal caly czas w gabinecie, dostalismy recepte, stwierdzenie ze to infekcja i wypad
maly nie kaszle, nie katarzy ni nic, tylko wymiotuje i ma 39st
Po co antybiotyk? Przeciez na wirusy to nie dziala a dodatkowo oslabia organizm.
Jak nie mozesz zbic goraczki wsadz go do wanny z woda o temp ciala i niech w niej sie powoli schladza. Ewentualnie mokra sciereczka na kark ( ale dzieci nie berdza to lubia- za duzy szok termiczny), jak ciagle wymiotuje dawaj mu pic non stop zeby sie nie odwodnil. Moze sproboj zapodac smecte. Nie dawaj sokow przypadkiem.
chwiliowy kryzys minal, bo juz lezal taki ledwo przytomny aledalam czopa bo ibum zwymiotowal i sie ozywil, siedzi i maluje kredkami i sie smieje. zjadl chlebek z maslem i pije miete i lekka herbate.. narazie wyglada ze bedzie ok
tylko nie wiem czy jest sens dawac antybiotyk, czy lekarz moze oficjalnie stwierdzic rota czy nie, warto isc z nim jeszcze raz do lekarza?
Nieistotna ja nie wiem czy przy rota az tak sie goraczkuje. Wiem natomiast, ze takie wysokie goraczki trudne do zbicia pojawiaja sie przy anginie. najpierw goraczka i nic poza tym. W ciagu doby-dwoch wylazi gardlo. Moze on od goraczki wymiotuje? Bo przy rota nie wiem czy mialby ochote jesc cokolwiek. I te powiekszone wezly. Obserwuj mu gardlo. Antybiotyk miej w pogotowiu.
Sie witam
Nieistotna Aeanya zdrówka dla maluchów
Wszystkie zdołowane i bez humorów głowa do góry jutro ma byc słonce :-)
Suger jaki tytuł ksiązki? Uwielbiam cejrowskiego nie dawno miał u nas w miesvie jakies spotkanie ale nie dotarłam
Kasia z super ze ci tak dobrze idzie to usypianie gratulacje
Nam kiedys lekarka tez dała antybiotyk bo mały goraczkował stwierdziła ze nie zaszkodzi oczywiscie nawet go nie kupiłam małemu przeszło po 2 dniach goraczkowanie a pojawiły sie zeby nowe
Maja zaległe najlepszego z okazji rocznicy niech was sie wiedzie
Roni wirtulam wszystko bedzie dobrez
Moje kochanie poszło do pracy na noc wiec pierwszy raz zostałam z młodymi sama wieczorem na czas kapieli dałam rade nawet to ogarnac Filip prawie wanienki nie wywalil robił mi na złosć ale ze szkód to tylko zasikana podloga i pranie co go nie zdazyłam wyniesc z łazienki ale zyje mały i ja
Teraz juz oboje grzecznie spią